Κύπελλο: Κοζάνη-Δημήτρα Ευξεινούπολης 2-1

 


Πήρε αυτό που ήθελε η Κοζάνη

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Κοζάνη πήρε την νίκη και την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος νικώντας με 2-1 της Δήμητρα Ευξεινούπολης στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Το παιχνίδι ήταν ιστορικό για τους φιλοξενούμενους καθώς ήταν το παρθενικό τους στο Κύπελλο Ελλάδος στην 62χρονη ιστορία του συλλόγου της Μαγνησίας.

Η πρώτη φάση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 έγινε μόνο με ομάδες Γ’ Εθνικής.

Η Κοζάνη, με 6 από τις φετινές μεταγραφές της στην ενδεκάδα, παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Ηταν καλή στο πρώτο μέρος, έδειξε διάθεση, παρουσίασε αρκετά καλά στοιχεία και προηγήθηκε με 2-1 έστω και με γκολ στις καθυστερήσεις. 



Αντίθετα στο δεύτερο η απόδοση της Κοζάνης έπεσε αισθητά με αποτέλεσμα η Δήμητρα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει με ισοφάριση.

Το σκορ άνοιξε στο 11’ με εύστοχο πέναλτυ ο Γιώργος Ιορδανίδης, μετά από ανατροπή του Μπάρο μέσα στην περιοχή από τον Θωμαϊδη.

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης ισοφάρισε στο 34’ μετά από μία βαθιά μπαλιά του Καρρά (που περισσότερο έμοιαζε με απόκρουση) στον Σταύρο Βουρδάκη που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε σωστά τον Κυριακίδη.

Η Κοζάνη πήρε ξανά το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από κόρνερ του Δ. Παπαδόπουλου από αριστερά και κεφαλιά του Πάρη Μπακάλη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη σταδιακά έχασε το κέντρο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να βγουν μπροστά με αξιώσεις, χωρίς όμως να δημιουργούν πολλές επικίνδυνες φάσεις. 

Ίσως η κούραση από την πρόσφατη επίπονη προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια να «βγήκε» στο δεύτερο μέρος για τους ερυθρόλευκους. 

Τελικά, αφού χρειάστηκαν και δύο επεμβάσεις του τερματοφύλακα Κυριακίδη, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν την νίκη και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα η Κοζάνη δείχνει σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται ακόμα 2-3 ποιοτικές προσθήκες σε κάποιες θέσεις έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα που θα πρωταγωνιστήσει στον όμιλο του. 

ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Κερλίδης): Κυριακίδης, Δινοβίτσης (70’ Ντούκα), Παπαργυρίου, Ρογκότης,  Σερσέμης, Μπίντσης (78’ Νάνος), Δ. Παπαδόπουλος (65’ Μαυροματίδης), Ιορδανίδης, Μπάρο, Kωστούλας (70’ Τσώτσος).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (Στέλιος Αρσένος): Σταυράκης, Φαράντος (46’ Λάμπος), Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Στεφανής, Θωμαϊδης (69’ Μαυροζούμης), Κρανάς (69’ Γαλανόπουλος), Καρράς (75’ Καμπέρης), Σιόβας (69’ Μπόλης), Αναστασίου, Βουρδάκης.

Διαιτητής: Νίτσας (Λάρισας).

Βοηθοί: Πάλλας (Λάρισας), Μπουρονίκος (Λάρισας).



Σχόλια