Η Τρίτη γνώμη: Αέρας στα πανιά μας (για διάφορους λόγους...)

 

Γεμάτη και πάλι η επικαιρότητα με δράση αγωνιστική και εξωαγωνιστική.

Σημαντική στιγμή της πρώτης περίπτωσης ήταν η πρόκριση του Φ.Σ. Κοζάνη στο Κύπελλο με νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι. Το να χτίσει αφήγημα επιτυχίας η ομάδα από την αρχή της σεζόν είναι βασική προϋπόθεση για να πείσει τον εαυτό της, τους φιλάθλους και τους αντιπάλους. Η νίκη ήταν σημαντική και λόγω μιας ιδιαιτερότητας. Ότι έγινε εις βάρος του Εδεσσαϊκού. Κατά ομάδας, δηλαδή, που έχει εδώ και χρόνια χάσει τη λάμψη της, αλλά παραμένει η ανάμνηση της συμμετοχής της στο τοπ επίπεδο. Δηλαδή στο απωθημένο για όλες τις ομάδες της Κοζάνης. Το μείον αυτής της απουσίας είναι ότι δεν έχει καλλιεργηθεί ώριμη ποδοσφαιρική κουλτούρα στο φίλαθλο κοινό. Το συν είναι ότι θα υπήρχε ενθουσιασμός και παρουσία στο γήπεδο ακόμη και με πορεία πρωταθλητισμού στη SL2, αφού δεν έχουν βιωθεί τέτοιες στιγμές. 

Έχει ενδιαφέρον και η παρατήρηση ότι η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα είναι αυξημένη παρά τους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους. Είχε κόσμο και η Κοζάνη στην Πέλλα, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα. Το στρίμωγμα από τις καραντίνες εκτονώνεται με επάνοδο στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Είναι στο χέρι των ομάδων να επενδύσουν σε αυτή την ανάγκη με το να προσφέρουν καλό θέαμα και μεγάλες αναμετρήσεις.

Στο Α` τοπικό διαφαίνεται ότι έχουμε τους Big4 να ξεχωρίζουν. Τα μεγάλα σκορ πείθουν για τη διαφορά τους από τις λοιπές ομάδες. Όποιος κι αν αναδειχθεί πρωταθλητής θα ήταν καλό να βρει δυνατό ανταγωνισμό για να μπορέσει μετά να μπει δυνατά στα μπαράζ ανόδου επικρατώντας των πρωταθλητών άλλων Ενώσεων.

Το Β` τοπικό μόλις άρχισε και είναι νωρίς για συμπεράσματα. Στο όμιλο του Βορρά υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πολύμυλος είναι ένα κλικ πιο κάτω από τους άλλους 3 ισχυρούς, αλλά δεν μπορεί να υποτιμηθεί γιατί ο πανικός με τα δελτία και τις επανεκδόσεις έχουν αφήσει κάποιες εκκρεμότητες για να έχουμε σίγουρη εικόνα της δυναμικής της κάθε ομάδας. Δεν είναι περίεργο που υπήρξε ομάδα που κατέβασε μόνο 11 παίκτες και τελείωσε με 9 το παιχνίδι. Άρα θέλει ακόμη 1-2 εβδομάδες για να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να συμπληρωθούν κενά που σήμερα έχουν οι ομάδες. Στον όμιλο του Νότου μάλλον ξεχωρίζει κάποια ομάδα, αλλά θα χρειαστεί να τη δούμε πώς θα διαχειριστεί τα αμέσως επόμενα παιχνίδια για να της δώσουμε τον τίτλο του φαβορί.

Για επίλογο πρέπει να αναφέρουμε μια ευχάριστη εξέλιξη. Και να ευχαριστήσουμε τη φίλη χώρα της Αυστραλίας για την ακούσια βοήθεια. Διότι υπήρξε τεράστιος κίνδυνος η χώρα μας να επενδύσει σε κάτι μπανιέρες (!!!!!), που πλασάρονταν για υποψήφιες φρεγάτες, αλλά η συμφωνία AUKUS (Αυστραλία-Βρετανία-ΗΠΑ) μας γλύτωσε. Η Γαλλία αποφάσισε ότι δε γίνεται να χάσει τον ελληνικό διαγωνισμό, μείωσε το κόστος και πρόκειται να μας προμηθεύσει δύο μοντέλα που είναι μπιμπελό εμφανισιακά και προηγμένα τεχνολογικά. Το Αιγαίο δεν προστατεύεται με ποταμόπλοια, θέλει εξοπλισμό αντάξιο της ναυτοσύνης μας.

 https://youtu.be/8pfOHrfUCaM   



     exothesmikos@gmail.com


Σχόλια