Α' ΕΠΣ Κοζάνης : Μακεδονικός Κοζάνης - ΑΕ Κοζάνης 1-2 | φωτο - βίντεο


Νικήτρια στο Κοζανίτικο ντέρμπι που διεξήχθη στην Καλαμιά αναδείχθηκε η ΑΕ Κοζάνης η οποία
  πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον συμπολίτη και τυπικά γηπεδούχο Μακεδονικό Κοζάνης με σκορ 1-2.


 

βίντεο: Κώστας Τσιώρας 

Η ΑΕ Κοζάνης μπήκε στα πρώτα 15 λεπτά καλύτερα στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί 0-1  με μακρινό σουτ του Μαρτιρόσοβ. Στη συνέχεια ο Μακεδονικός ανέβασε στροφές πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ισοφάρισε σε 1-1  στο 24' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σακαλή. Το πέναλτι κέρδισε ο Σέχι ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα  Χλιαρά  Ο πορτιέρο της ΑΕ Κοζάνης μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σακαλή αποχώρησε τραυματισμένος στο γόνατο. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παναγιωτίδης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα πήραν πάλι το προβάδισμα στο σκορ 1-2 στο 44' με ωραίο πλασέ του Μεχτερίδη Κ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την ΑΕΚ να  δίνει κυρίως βάση στα νώτα της για να κρατήσει το υπέρ της σκορ πράγμα που πέτυχε σχετικά εύκολα  και με τον Μακεδονικό από την άλλη να θέλει να φανεί επικίνδυνος  αλλά να μη μπορεί ...

Το φιλμ του αγώνα

Στο 11' δυνατό σουτ του Μαρτιρόσοβ έξω από την περιοχή , η μπάλα στη γωνία του Μπογιατζούλη για το 0-1.

Στο 19' κεφαλιά πάσα του Θεοδωρίδη στον Σακαλή που ένα μέτρο έξω από τη μικρή περιοχή σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 23' σουτ Σέχι από καλό σημείο , η μπάλα λίγο έξω.

Στο 24' λάθος της άμυνας της ΣΕ Κοζάνης , ο Σέχι θα κλέψει , θα ανατραπεί από το Χλιαρά και πέναλτι . Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Σακαλής και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 44' λάθος αυτή τη φορά από την άμυνα του Μακεδονικού ο Λουκάς θα γίνει κάτοχος της μπάλας , θα βρει τον Μεχτερίδη Κ που με ωραίο πλασέ θα γράψει το 1-2.

Στο 59' σουτ Θεοδωρίδη μπλοκάρει ο Παναγιωτίδης.

Στο 66' σουτ Δούμα λίγο έξω.

Στο 70' ο Πολυχρονιάδης  μέσα στην περιοχή θα πιάσει κάτι σαν σουτ , η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά με κατεύθυνση προς τα δίχτυα , ο Δούμας επάνω από τη γραμμή θα απομακρύνει με την ΑΕΚ να υποστηρίζει πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή .

Στο 88' ωραία προσπάθεια του  Τζέλλου και σουτ μέσα από την περιοχή, λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.


Μακεδονικός Κοζάνης
(Καραθανάσης) : Μπογιατζούλης, Δημητριάδης (45' Δούμας) , Αντωνόπουλος (63' Γεωργιάδης) , Ζερβανταρίδης, Κακουλαντωνάκης, Ευθυμιάδης, Παπακωνσταντίνου (70' Χαραλαμπίδης) , Τζέλος, Θεοδωρίδης (70' Σάλα) , Σέχι, Σακαλής.

ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας) : Χλιαράς (25' α.α. Παναγιωτίδης) , Μαρτιροσοβ, Βουνοτρυπίδης (70' Ζωγράφος), Ευθυμιάδης, Πολυχρονιάδης, Ψιάνος (70' Μεχτερίδης Α'), Μαλούτας, Μούκας (77' Κρικέλης), Γουρζουλίδης, Τσάκος (53' Ντούκα), Μεχτερίδης Κ.



Διαιτητής
: Δρουδάκης
Βοηθοί: Αποστολίδης, Στεργιόπουλος (ΣΔ Γρεβενών) 
Παρατηρητής: Κοντός


Σχόλια