Η Τρίτη γνώμη: Μετρώντας κι άλλες απώλειες, προχωράμε.


Ενώ συνεχίζουν να φεύγουν για το μακρινό ταξίδι πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους εκεί που διακρίθηκαν, η δράση κλιμακώνεται. Μπήκε και η Γ` Εθνική σε δράση, επιτέλους.

Η ΑΕΠ έδειξε από την αρχή ότι δεν είναι τυχαία η εικόνα της στην προετοιμασία. Μια ανακοίνωση, που εξέδωσε, αποκαλύπτει την πικρία της Διοίκησης για όσα συνέβησαν, ίσως όμως το άχτι, που υπάρχει, να δίνει πλεονέκτημα. Κι αν ο προπονητής της απορρίπτει προτάσεις από επαγγελματικές ομάδες της πατρίδας του, ίσως να βλέπει πως υπάρχει μια προοπτική, που αξίζει να επενδύσει την καριέρα του εκεί.

Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας στάθηκε όρθιος σε έδρα που δύσκολα θα περάσει ομάδα από εκεί. Η περυσινή εκκαθάριση της κατηγορίας με τόσους υποβιβασμούς έχει ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας αφού είναι ανταγωνιστικές οι πιο πολλές ομάδες.

Το ΦΣ Κοζάνη υπέστη οδυνηρή ήττα. Όχι γιατί ένα παιχνίδι κρίνει τα πάντα. Αλλά επειδή ρητά αναφέρεται ως στόχος ο πρωταθλητισμός και τότε η ήττα δεν χωνεύεται εύκολα. Γενικά νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει λιγότερα όρια ανοχής στις κακοτοπιές από άλλες. Και μια παρατήρηση: Στο γήπεδο οι μόνες αφίσες που βλέπεις είναι από τη εταιρία που ανέλαβε τη διοίκηση της ομάδας. Πού είναι διαφημίσεις επιχειρήσεων; Πώς διεκδικεί μια ομάδα ρόλο πρωτοπορίας αν δεν πείσει την αγορά να στηρίξει την προσπάθεια; Είναι θεματάκι σοβαρό αυτό…

Στο Α` τοπικό τα φαβορί καλπάζουν. Πιο κάτω είχαμε κάποιες εκπλήξεις. Για παράδειγμα ο Κρόκος των συνεχών ηττών φώναξε με εμφατικό τρόπο ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Και ίσως οι πολλές απουσίες της Άρδασσας να εξηγούν αυτή την επιτυχία. Αλλά δεν πρέπει να μη σημειωθεί η παρουσία ικανού τερματοφύλακα αυτή τη φορά. Χωρίς καλό παίκτη σε αυτή τη θέση οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και το βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις ομάδες αυτό.

Το ρεπορτάζ ανέδειξε ότι όσα έγιναν στο Σέρβια-Αιανή τελικά δεν πέρασαν χωρίς συνέπειες. Το κομμάτι της διαιτησίας λειτούργησε και απέδωσε ευθύνες. Βεβαίως δεν υπήρξαν ανακοινώσεις και είναι ένα ερώτημα αν είναι καλύτερη η διακριτικότητα ή η διαφάνεια σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ας αρκεστούμε ότι υπήρξε ικανοποιητική διαχείριση. Έστω με τίμημα να είναι στην τσίτα οι διαιτητές αυτό το ΣΚ για να μην την πατήσουνε με τις αλλαγές!

Μια δυσάρεστη είδηση ήρθε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που ακύρωσε την απόφαση για κεντρική διαχείριση δικαιώνοντας τον τυχοδιωκτισμό εις βάρος του αυτονόητου. Και μη χειρότερα... 

Μεθαύριο είναι χρονιάρα μέρα και σηκώνει ένα μικρό βίντεο για την άμυνα στις Νέες Θερμοπύλες, όπως ονομάστηκε το ύψωμα 731. Κάπου αναφέρεται και το όνομα ενός αξιωματικού που, προφανώς προς τιμή του, ονόμασαν περιοχή έξω από την Κοζάνη... 

https://youtu.be/wILD0L70FmE



exothesmikos@gmail.com

 

Σχόλια