Ένα... ασιδέρωτο πουκάμισο, ένα ζευγάρι αθλητικά και όλα τα κοινωνικά συμπλέγματα στο χάος των social media. Γιατί όλοι «τρελάθηκαν» με τον Μίλτο Τεντόγλου;


 Ένα... ασιδέρωτο πουκάμισο, ένα ζευγάρι αθλητικά και όλα τα κοινωνικά συμπλέγματα στο χάος των social media: Γιατί όλοι «τρελάθηκαν» με τον Μίλτο Τεντόγλου;

Καλώς ή κακώς, είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι, ο κόσμος εκεί έξω χωρίζεται σταθερά σε δύο (άντε, βαριά τρεις) κατηγορίες ανθρώπων, ανάλογα φυσικά με τα διλήμματα που βρίσκονται στο τραπέζι: Σκύλοι ή γάτες; Βουνό ή θάλασσα; Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Αυτοκίνητο ή μηχανή; Και ούτω καθεξής. 

Η λίστα προχωρά και είναι αέναη. Φυσικά, δεν μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε απλές ερωτήσεις, αλλά υφίσταται και σε στιγμές που όντως ανεβαίνει το... level της σημασίας. Θέλεις παράδειγμα: Είσαι 20, 25, 30 χρονών. Πώς πρέπει να πας σε μία επίσημη εκδήλωση και τι φοράς; Ειδικά αν είσαι από την φύση σου κάπως πιο «χαλαρός» και casual;

Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε και μπήκε ξανά στο κάδρο του talk of the town, δημιουργώντας - άθελά του - διχασμό στα social media.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, που το καλοκαίρι μας «κέρδισε» όλους με την άνεση, την ειλικρίνεια και το χαλαρό του στυλ, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η τελετή διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) και όπως σωστά θα κατάλαβες, ήταν ένα καθαρά επίσημο event. Ο Τεντόγλου, πάντως, δεν το είδε έτσι και προτίμησε να πάρει τον δρόμο της... άνεσης στα ρούχα του: Απέφυγε το σμόκιν, προτίμησε ένα χαλαρό πουκάμισο και ένα ζευγάρι αθλητικά. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεχώρισε σαν την... μύγα μέσα στο γάλα στις ομαδικές φωτογραφίες, αφού, όπως φαίνεται και παρακάτω, ήταν ο μοναδικός που επέλεξε να μείνει πιστός στο προσωπικό του στιλ και να αποφύγει τα «must» που συνοδεύουν αυτές τις εκδηλώσεις:

Στην χώρα που όλα και όλοι κρίνονται στο... λεπτό, ο Τεντόγλου μπήκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής και δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν την στιλιστική του επιλογή. Κάποιοι εκθείασαν την αυθεντικότητά του και την γενικότερη νοοτροπία του, αλλά μερικοί είδαν με αρνητικό μάτι το κάπως... ασιδέρωτο πουκάμισο και το αθλητικό δίπλα στην επιτομή του formal ενδύματος. Τα tweets που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά:

Πως να μην λατρέψεις τον #Τεντογλου

Πόσο απλός, πόσο ακομπλεξάριστος. pic.twitter.com/WGtdzkYp69

— The Notabook (@TNotabook) October 25, 2021

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μουντ

— Ольга (@OlgaKoum) October 25, 2021

Αν υπήρχε βραβείο coolness,δικαιωματικά θα το κέρδιζε ο Τεντόγλου! 😎 pic.twitter.com/oE5OOxFB7L

— Σαν να ταν Φλεβάρης Πόντε (@yiannism97) October 25, 2021

Συγχαρητήρια στον πιο κουλ αθλητή των αγώνων. Ο θεουλης πήγε με το πουκαμισάκι του στην απονομή 😂

ΕΝΑ ΕΙΔΩΛΟ ΕΙΝΑΙ απο όλες τις απόψεις. Μπράβο του👏🏼👏🏼 #Τεντογλου #Olympics #Tokyo2020 pic.twitter.com/erGpwwUCSE

— Διάσημος δάσκαλος (@diasimakos) October 25, 2021

Όλοι ντυμένοι για τα Οσκαρ και ο Τεντογλου για μπαροτσαρκα😂😂😂😂😂 https://t.co/DEdiBaBTja


— eni-panatha🐻☘️🟢 ⚪️ (@eniiii2) October 25, 2021

Δεν θα πω ούτε μπράβο, ούτε θα κράξω τον Τέντογλου για τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει. Έχω μάθει να κρίνω τους ανθρώπους από τις πράξεις τους και τα λόγια τους και μόνο για αυτά. Και μέχρι τώρα ο Τέντογλου είναι ΚΥΡΙΟΣ


— Πρώην του Καραγκιόζη (@r_prohn) October 26, 2021

Πριν κάνουμε οποιδηποτε σχόλιο, πήγε με έξοδα της ΕΟΑ ?? Επίσημα εκπροσωποντας την Ελλάδα ?? Η σαν Τεντογλου ?? Θα έπρεπε η ΕΟΑ να ορίσει dress code!!

Αλλιώς σαν νέος φοράει ότι του αρέσει!!


— Leonidas Panopoulos (@LeonidasPanopo1) October 26, 2021

O Μίλτος Τεντόγλου ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Όλες/οι με τις τουαλέτες και τα κοστούμια τους κι ο Θεός με τ' αθλητικά του! Τον αγαπώ! ❤ pic.twitter.com/1oWLLjofbd


— Mysterywoman (@Mysterywoman111) October 25, 2021

Ο Τεντόγλου πρέπει να φόρησε το πουκάμισο του όπως το έπιασε που το ττέλι με τα απλωμένα #Ταμακκωμένα https://t.co/UrWEZXzA2w

Ο φωτογράφος είναι σίγουρα "καλύτερα" ντυμένος απ' τον Τεντόγλου 🤩

Καλώς ή κακώς κάποια πράγματα ακόμη έχουν τη σημασία τους στη κοινωνία. Η εμφάνιση είναι ένα από αυτά. Και του Τεντογλου ήταν τραγική. Εκπροσωπεί τη χώρα του. Δεν πρεπει να είναι απλά Ολυμπιονίκης αλλά και να φαίνεται Ολυμπιονικης!

Δε νομίζω να κακοχαρακτηρίσουν την Ελλάδα επειδή ο Τέντογλου δεν τήρησε το dress code. Όφειλε όμως να ντυθεί ανάλογα με την περίσταση για να τιμήσει και τους συναθλητές του.

Οι περισσότεροι πάντως έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του «χρυσού» Ολυμπιονίκη («κερδίζει βραβείο coolness», «είναι μουντ», «απλός και ακομπλεξάριστος») και η αλήθεια είναι ότι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για μία κοινωνία που έχει μάθει να ζει, να κρίνει και να προχωρά με «πρέπει», με βαθιά συμπλέγματα καθωσπρεπισμού και με απόψεις που αγγίζουν τα όρια της υποκρισίας.


Χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι η επιλογή του Τεντόγλου είναι σωστή ή λάθος. Άλλωστε, ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό; Και στην τελική, τι σημασία έχει; Who cares; Είναι απλά ρούχα και είναι ένα event που ναι μεν είναι επίσημο, αλλά φυσικά δεν (πρέπει να) ορίσει προσωπικές επιλογές ή και στάση ζωής. 

Ο Τεντόγλου - και όλοι οι αθλητές που βραβεύτηκαν - θα είναι ο ίδιος άνθρωπος, με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια προσωπικότητα ανεξάρτητα από το αν ήθελε να φορέσει smokin ή αν τελικά προτίμησε το χαλαρό του πουκάμισο και το αθλητικό. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εδραιωθεί στην κεντρική σκέψη της νοοτροπίας μας, αντικαθιστώντας (ίσως) την σταθερή διάθεση για κόντρα και κριτική σε όλους και σε όλα.

Σχόλια