Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη - ΑΕ Λευκίμμης 1-0 | φωτο - βίντεο

«Σεφτέ» στις νίκες έκανε η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 1-0 της Α.Ε. Λευκίμμης στο ΔΑΚ Κοζάνης στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μετά από δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο, έστω και με το φτωχό 1-0, απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Λευκίμμη.

Το παιχνίδι κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα τέσσερα που έγιναν στο ΔΑΚ με γηπεδούχο την Κοζάνη. 

Η ομάδα της Κέρκυρας αγωνίστηκε με τον ίδιο αμυντικογενή τρόπο που φαίνεται ότι αγωνίζονται οι περισσότερες ομάδες Γ’ Εθνικής εκτός έδρας και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την Κοζάνη.

Από την άλλη πλευρά η Κοζάνη δυσκολεύτηκε και πάλι να διασπάσει την κλειστή άμυνα των φιλοξενουμένων καθώς κάτι δεν φαίνεται να πάει καλά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, ιδιαίτερα στα τελειώματα των φάσεων που δημιουργεί. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 4 παιχνίδια στο ΔΑΚ Κοζάνης (5 αν προσθέσουμε και το ματς με την Α.Ε. Ποντίων) η Κοζάνη έχει πετύχει μόνο 2 γκολ, και τα δύο με πέναλτυ.




Στο 15’ μπαλιά του Μαυροματίδη στον Τσώτσο που με διπλή προσπάθεια σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 25’ σουτ του Ιορδανίδη με κατεύθυνση την εστία βρήκε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι, σε κόρνερ.

Στο 28’ έγινε η μοναδική φάση της Λευκίμμης όταν μπάσιμο και σουτ από πλάγια του Γιωργακόπουλου απέκρουσε με πόδι ο Κυριακίδης.

Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Γιώργος Ιορδανίδης με πέναλτυ στο 30’ μετά από σκληρό φάουλ του Κωστακιώτη στον Μπάρο μέσα στην περιοχή.

Στο 35’ σέντρα του Κατσουλίδη, σουτ του Ψιάνου απέκρουσε δύσκολα ο Γκάκος, στην επαναφορά ο Μαυροματίδης από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του σκόρερ. 


Στο 42’ καλό σουτ του Ιορδανίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκάκος.

Στο 43’ κεφαλιά του Ρογγότη βρήκε την συμβολή των δοκών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη προσπάθησε στην αρχή να «τελειώσει» το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ, κάτι που δεν ήρθε, με αποτέλεσμα σταδιακά οι φιλοξενούμενοι να ανέβουν ψηλότερα, χωρίς όμως να απειλούν.

Στο 55’ πάσα του Μπάρο στον Ιορδανίδη που απέναντι στην εστία δεν έπιασε καλά το σουτ για να χαθεί μία καλή ευκαιρία.



Από κει και πέρα όσο η βροχή δυνάμωνε η ποιότητα του παιχνιδιού έπεφτε, με την Κοζάνη να απειλεί μόνο με δύο μακρινά σουτ, πρώτα του Ψιάνου στο 62’ και μετά του Καραγιάννη στο 90’, που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Γκάκος.

Τελικά η Κοζάνη πήρε την πρώτη της νίκη, αν και χωρίς να εντυπωσιάσει, μία νίκη που θα της ανεβάσει την ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας.


Το ερχόμενο Σάββατο 4/12/21 η Κοζάνη αγωνίζεται στην Νέα Ευκαρπία απέναντι στον πρωτοπόρο Μακεδονικό Θεσσαλονίκης.

KOZANH (Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Σερσέμης, Πιριτζάους, Ρογγότης, Μπακάλης, Ψιάνος, Ιορδανίδης (88’ Αρσενίδης), Τσώτσος (66’ Καραγιάννης), Μαυροματίδης (75’ Κωστούλας), Μπάρο (88’ Μπίντσης).

Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (Παναγιώτης Γιαννακόπουλος): Γκάκος, Γρηγοριάδης, Κωστακιώτης, Πουλημένος, Nikic, Mocovila, Βασιλάκης (73’ Gianfranco), Θεοδωράκης (86’ Κουλούρης), Γιωργακόπουλος, Lamtsai (45’ Γαστεράτος), Αρμενιάκος (45’ Πανταζής).

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων).

Βοηθοί: Μπάλας (Τρικάλων), Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων).





Σχόλια

  1. Τολ σκληρό φάουλ που το είδατε κύριε Τσιωρα. Απλά κόψιμο μπάλας ήταν. Κρίμα είναι η δεύτερη φορά που μεροληπτειτε υπέρ της Κοζάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.