Τρίτη γνώμη: Χωρίς πίστη είναι αυτός που λέει αντίο όταν ο δρόμος γίνεται σκοτεινός (Τόλκιν, άγγλος συγγραφέας)

 


Χαμός από επικαιρότητα εντός και εκτός γηπέδων. Για να δούμε τα πιο βασικά.

Δεύτερη αγωνιστική στη Γ` εθνική. 2 στα 2 η ΑΕΠ. Μπόλικο φρέσκο οξυγόνο γέμισε τους πνεύμονές της. Οι νίκες τώρα στην αρχή, μετά από τόση ταλαιπωρία, είναι βάλσαμο. Είναι μπουστάρισμα για τα πολύ ψηλά. Έστω και αν δε σόκαρε με την απόδοσή της στα Γρεβενά. Δυνατά και αθλητικά κορμιά, τρεξίματα, πάθος. Όχι όμως μονότερμα. Ο Αστέρας στάθηκε πολύ αξιοπρεπής και έδωσε υποσχέσεις για ωραία πράγματα και φέτος. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι 3 βαθμοί αυτή τη στιγμή φέρνουν την ευφορία που θα κρίνει πάρα πολλά. Στα θετικά της όλης προσπάθειας δε γίνεται να μην αναφέρουμε και τα αλλεπάλληλα δελτία τύπου, που εκδίδονται και ενημερώνουν το κοινό. Η συχνή επικοινωνία είναι κι αυτή αναγκαία για μια ομάδα που αγωνίζεται να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.

Βίοι παράλληλοι με το ΦΣ Κοζάνη; Όχι. Δεύτερο οδυνηρό στραβοπάτημα. Διατήρηση κλίματος γκρίνιας και αμφισβήτησης. Και μάλιστα μετά από την αναπάντεχη απόφαση να εκδιωχθεί ο προπονητής. Ο ίδιος που αναγέννησε την ομάδα και την οδήγησε με ασφάλεια την προηγούμενη σεζόν. Ο ίδιος για τον οποίο αναφέρθηκαν τα διθυραμβικά στην περυσινή φιέστα λήξης του πρωταθλήματος. Ο ίδιος που παρουσίασε ομάδα τέτοια ώστε να γίνεται δημοσίως κουβέντα για πρωταθλητισμό. Στην πρώτη αγωνιστική κρίθηκε ακατάλληλος! Χαΐρι και προκοπή με σπασμωδικές ενέργειες δύσκολα προκύπτει. Γράψαμε και πριν μια εβδομάδα από τη στήλη αυτή ότι το ΦΣ δεν έχει σοβαρές δυνάμεις να διαχειριστεί άσχημα αποτελέσματα. Το βλέπουμε στον πανικό της διοίκησης. Στη γκρίνια σε γήπεδο, παρέες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανυπαρξία του Γραφείου Τύπου όταν το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο. Σε αντίθεση με τις ζουμερές ανακοινώσεις μετά από νίκες…. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα υποσκάπτει την προσπάθεια. Αδικεί το γεγονός ότι αγωνιστικά η ομάδα είναι δυνατή. Και θέτει τελεσίγραφα στα αμέσως επόμενα παιχνίδια, όπου οι νίκες είναι αυτοσκοπός.

Στο α` τοπικό η Αιανή έδωσε παράταση στην αγωνία και το ενδιαφέρον. Δεν έχει ξεφύγει κανείς και κάθε αγώνας είναι κρίσιμος. Στα χαμηλά τα πράγματα γίνονται ηρωικά για Βόιο, όπως συμβαίνει από την αρχή με τη Γαλατινή. Το μοιραίο δείχνει δεδομένο. Και δε θα ήταν τραγικό από μόνο του. Αρκεί να χτιζόταν μια επόμενη ομάδα. Με 11 παίκτες δε φαίνεται να είναι αυτό το σενάριο.

Β` τοπικό και πρώτος όμιλος. Εκεί η απουσία της Άνω Κώμης και το ρεπό κάθε αγωνιστική δεν έχει επιτρέψει να γίνει ομαλά η διαδικασία ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Μοιάζουν 3 ομάδες να ξεχωρίζουν, αλλά δεν μπορεί να είναι βέβαιος κανείς ακόμη. 

Στο δεύτερο όμιλο ξεχωρίζει η Κοζάνη 2004 που δεν έχει αφήσει περιθώρια να την αμφισβητήσουν. Μετά τα πράγματα είναι πιο ρευστά, έστω και αν ο Περδίκκας δείχνει πιο αξιόπιστος. Τα πράγματα μπερδεύτηκαν από την υστέρηση της Εράτυρας να δικαιολογήσει τις προσδοκίες. Αλλά και από την αναπάντεχη πορεία του Βυζαντινού Αετού. Με μπαλαντέρ το Βατερό και την Ακρινή τα πράγματα φαίνεται κι εδώ να είναι σύνθετα για την τετράδα που θα τερματίσει πρώτη.

Εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον προκάλεσε το πρόσφατο επεισόδιο της Ώρας για σπόρια. Φιλοξενήθηκε ο Σάββας Σαλτσίδης, που κλήθηκε να σχολιάσει διάφορα ζητήματα, με κεντρικό θέμα την παράταση της εκκρεμότητας με την τιμωρία του. Ο ίδιος διατήρησε χαμηλούς τόνους και χρειάστηκαν κάμποσες εύστοχες ερωτήσεις για να προκύψουν κάποια συμπεράσματα. Η αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι η εξής: ότι ο επικεφαλής της παράταξης που έκανε την ανατροπή και κλήθηκε να διοικήσει την ΕΠΣ βρίσκεται εκτός νυμφώνος!!! Και τόσους μήνες μετά τις εκλογές ουδεμία επίσπευση στο θέμα του δεν έχει υπάρξει! Πράγμα που βάζει στο τραπέζι την ανάγκη να διευκρινιστεί ότι ΕΝΑ πράγμα είναι η νομιμότητα και ΑΛΛΟ πράγμα είναι η νομιμοποίηση. Η τυπική νομιμότητα δε συνοδεύεται πάντα με την ουσιαστική νομιμοποίηση. Σε όσες περιπτώσεις τα δυο δεν πάνε μαζί, δεν υπάρχει καλή εξέλιξη συνήθως… Η απόλυτη σιωπή της Διοίκησης της ΕΠΣ για το θέμα είναι ήδη προβληματική. Περαιτέρω σιωπή και περαιτέρω απουσία ενεργειών κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε σκανδαλώδη… Για να δούμε τι θα δούμε…

Έχουμε συνηθίσει σε άνδρες αστέρες του ποδοσφαίρου. Όταν όμως συμβεί μια γυναίκα να γίνει θρύλος, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Η Κάρλι Λόιντ πήρε δύο παγκόσμια κύπελα, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και έπαιξε 316 διεθνή παιχνίδια. Ίσως η καλύτερη όλων των εποχών. Ένας τέτοιος θρύλος μόλις ολοκλήρωσε την καριέρα της και της αξίζει μια μικρή αφιέρωση…

 https://youtu.be/pRUdZBAOu-w




exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Αντικειμενικά βλέπω σχολίασες το β επς !!ΚΟΜΠΛΕΞ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
    !!!ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΝΑ
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ
    ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
    ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ !!
    ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
    Υ.Σ ΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.