Η Τρίτη γνώμη: Η καλή υγεία είναι μια κορώνα στο κεφάλι των υγιών που μόνο αυτοί που είναι άρρωστοι μπορούν να δουν (αραβική παροιμία)

 


Πρώτα τα εξωαγωνιστικά που είναι και πολλά. 

Επεισόδια στα Κοίλα για αρχή. Πριν είκοσι και τριάντα χρόνια μπορεί και να μη γινόταν τόσο θέμα. Σήμερα είναι αλλιώς. Θεωρούνται απαράδεκτα και αποδοκιμάζονται. Η στήλη δεν χειροκροτεί παρόμοια γεγονότα. Απλά έχει μια μικρή ανησυχία να μη φλωρέψουν τα πάντα όλα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει απαίτηση από τους παράγοντες να είναι οι πλέον ψύχραιμοι. Διότι τα παιδιά με την ένταση στο φουλ μπορεί και να παρασυρθούν. Οι έμπειροι οφείλουν μια πιο χαλαρή αντίληψη. Και, πάντως, μπορεί κανείς να καταλάβει την ένταση στο συγκεκριμένο παιχνίδι από τους πανηγυρισμούς στα γκολ. Άρα δεν είναι τυχαία όσα έγιναν. Όσο για το ποιος έχει ευθύνες, οι σημειώσεις στο φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή είναι πάντα σημαντικές. Όμως το ποινικό μητρώο, που κουβαλάει κάθε ομάδα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, κρίσιμο στοιχείο για να βγάζουμε γενικότερα συμπεράσματα. Η διαγωγή της κάθε μιας από τις δύο ομάδες στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να προσεχθεί και να υπάρχει ετοιμότητα για συνέπειες σε περίπτωση υποτροπής.

Το ρεπορτάζ της στήλης ασχολήθηκε με τα παράβολα που πληρώνουν οι ομάδες στην ΕΠΣ για τις μεταγραφές. Μια πηγή αναφέρθηκε σε πεντάευρο που έμενε στα ταμεία της ΕΠΣ με την προηγούμενη διοίκηση. Η στήλη δε λαμβάνει θέση αλλά ρωτάει: Είναι έτσι; Τι έχει να πει η ΕΠΣ γι` αυτό; Σήμερα τι ισχύει; Πάει στην ΕΠΟ όλο το ποσό; Μια ενημέρωση είναι απαραίτητη. Οι ομάδες που πληρώνουν δικαιούνται να γνωρίζουν και απαιτούν διαφάνεια στα οικονομικά. 

Την προηγούμενη εβδομάδα αναρωτηθήκαμε γιατί στα εντός έδρας παιχνίδια του Φ.Σ. Κοζάνη δεν υπάρχουν διαφημίσεις. Και η απορία μας έγινε μεγαλύτερη με τη σύγκριση που γίνεται με τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΠ. Δεκάδες διαφημίσεις στο γήπεδο. Ποιος δικαιούται να αυτοαποκαλείται «η ομάδα της πόλης»; Εκείνος που δεν έχει κανένα δείγμα στήριξης από τον επιχειρηματικό κόσμο; Δύσκολα…

Πάμε στα αγωνιστικά. Τρία στα τρία η ΑΕΠ και τα πανιά της γεμίζουν με άνεμο αισιοδοξίας. Μπορεί η ομάδα να μην παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά οι νίκες δίνουν το κίνητρο σε όλο τον οργανισμό της ομάδας. Οι επιλογές ξένων παικτών δείχνουν πετυχημένες. Θετικό πρόσημο παίρνουν και οι ανακοινώσεις, όπως η τελευταία που καλεί στο γήπεδο οικογένειες και φιλάθλους. Η ομάδα δείχνει ότι υπηρετεί το πνεύμα των ανακοινώσεων και στην πράξη μέχρι στιγμής. Αυτός ο συνδυασμός επιτυχίας και υγιούς νοοτροπίας μπορεί και να είναι η συνταγή για κάτι αξιοσημείωτο τελικά…

Τα πράγματα για το Φ.Σ. Κοζάνη έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Ειδικά επειδή η ομάδα έβγαλε πάθος και έδειξε να είναι μεγαλύτερο μέγεθος. Η ισοπαλία και μάλιστα με ανατροπή από το 0-2 βαρύνει πολύ. Το έχουμε πει πολλές φορές. Τη συγκεκριμένη περίοδο η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στο πώς θα διαχειριστεί τα κακά αποτελέσματα. Κι ο Μακεδονικός Κοζάνης κάνει μια πολύ κακή χρονιά, αλλά εκεί δεν υπάρχουν αναταράξεις, επειδή δεν έβαλε τον πήχη σε τόσο ψηλό σημείο ώστε να είναι αποτυχία αν δεν φτάσει τόσο ψηλά. Πλέον το επόμενο παιχνίδι είναι κομβικό και η ατυχία είναι ότι ο αντίπαλος είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στον όμιλο. Μια νίκη είναι αυτοσκοπός τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στο α` τοπικό ο Τιτάνας μένει λίγο πιο πίσω χωρίς αυτό να είναι δραματικό αφού δεν ήταν στόχος η πρωτιά, αλλά η δημιουργία δυνατής ομάδας για τα μέλλον. Στο βυθό της βαθμολογίας τα πράγμα για τις δύο ομάδες του Βοΐου δείχνουν μη αναστρέψιμα. Θα έχουν την ψυχή να μείνουν όρθιες σε τέτοιες τραγικές συνθήκες; Αυτό είναι το στοίχημα πλέον. 

Στο β` τοπικό η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν τρεις ομάδες σε κάθε όμιλο με την τάση να πάρουν κεφάλι. Στον πρώτο όμιλο τα πιτσιρίκια των Ελπίδων εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν και το επανέλαβαν στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπυ. Στο δεύτερο έδειξαν ότι υπάρχει ταβάνι όταν ο αντίπαλος είναι ισχυρός. Λογικό για τόσο άπειρη ομάδα. Η νέα πρόκληση είναι ο εκτός έδρας αγώνας στο Λιβαδερό, που κι εκεί ο βαθμός δυσκολίας θα είναι υψηλός. 

Στο δεύτερο όμιλο ισχύουν παρόμοια δεδομένα. Τρεις ομάδες, προς το παρόν, έχουν δυναμική και αναμένουμε να δούμε ποιος ακόμη θα προστεθεί ενόψει και αρκετών μεταγραφών που έγιναν στο τέλος. Ηρωική κι εδώ η προσπάθεια του Ηρακλή Δρεπάνου να βγάλει μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και υπάρχει ανάγκη να τα καταφέρει αφού αντιπροσωπεύει μια περιοχή με σημαντική παράδοση στο άθλημα.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που τοπικά και πανελλήνια πιάσαμε ρεκόρ κρουσμάτων χθες. Η φύση είναι δύσκολη γκόμενα. Δεν την παραμυθιάζεις, δεν τρώει κουτόχορτο. Είναι αμείλικτη και έχει λόγο. Το νου μας. Ας κάνουμε κάτι καλύτερο από τους αμυντικούς στο παρακάτω  βίντεο που αντιμετώπισαν «φονιάδες» των γηπέδων…         

https://youtu.be/WzQXiPPVm74



exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Η ΑΕΠ χρησιμοποιεί και παίκτες 15 κ 16 χρονών! Μεγάλη επιτυχία αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.