Η Τρίτη γνώμη: Η αυτογνωσία είναι πολύ πιο σημαντική από την αυτοεκτίμηση (Dennis Prager, αμερικανός παρουσιαστής)

 


Πολύ ζουμερό το σαββατοκύριακο και βγήκαν κάμποσα να σχολιάσουμε.

Το ντέρμπυ ήταν, φυσικά, το κύριο πιάτο της αγωνιστικής και βγήκαν αρκετά συμπεράσματα. Πολύ σημαντική κρίνεται η παρουσία του κόσμου, που είχε χρόνια να εμφανιστεί τόσο μαζικά. Επιβεβαιώνεται ότι, αν υπάρξει προοπτική, υπάρχει δυναμική στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν απόλαυσε υπερθέαμα, αν και στα ντέρμπυ υπάρχει νοστιμιά και με άλλα πράγματα, πέρα από καλή ποιότητα ποδοσφαίρου. Άλλωστε το Χ ήταν βολικό από την άποψη ότι την ήττα δύσκολα θα τη χώνευε ο χαμένος. Τι όμως συμπέρασμα μπορεί να βγει για κάθε ομάδα; Το ΦΣ Κοζάνη δείχνει να είναι πιο στρωμένη κατάσταση. Σου βγάζει την αίσθηση ότι μπαίνει για να κερδίσει και ότι νοιώθει ο αρχηγός του αγώνα. Η ΑΕΠ, από την άλλη, μοιάζει πολύ αθλητική και στο τέλος έδειξε ότι μπορούσε να κερδίσει. Για να διεκδικήσει όμως την υπέρβαση θα χρειαστεί να στρώσει και παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι στον Όμιλο δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι φόβητρο, όπως ήταν, ας πούμε πέρυσι η Αναγέννηση Καρδίτσας στον Όμιλο του ΦΣ. Με υπερπροσπάθεια υπάρχουν ελπίδες να διεκδικηθεί κάτι πολύ καλό. Ειδικά από την ΑΕΠ και λιγότερο από το ΦΣ Κοζάνη, για το λόγο ότι έχει μείνει αρκετά πίσω από τους πρώτους. Δεν συζητάμε καν να στραβώσει το επόμενο παιχνίδι με τον ουραγό της βαθμολογίας. Χωρίς νίκη σε 6 παιχνίδια είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς σε θαύματα.

Είχαμε όμως και εξωαγωνιστικά περιστατικά. Είχαμε την επαγγελματική υποδοχή που οργάνωσε η γηπεδούχος ΑΕΠ κατά την είσοδο των φιλάθλων. Είχαμε το συμβάν με τον τραυματισμό του παίκτη της ΑΕΠ, που μετέφεραν δύο παίκτες της Κοζάνης στον πάγκο, στέλνοντας υπέροχα μηνύματα φίλαθλου πνεύματος. Είχαμε την έντονη αντίδραση του προπονητή της ΑΕΠ κατά παίκτη του όταν έχασε στο τέλος μεγάλη ευκαιρία. Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης έχει καταγράψει το στιγμιότυπο στα προσωπικά του πρακτικά…. Είχαμε κάποιες γκρίνιες για την τιμή του εισιτηρίου. Τα 5 ευρώ τα χρεώνουν και οι ομάδες του τοπικού και είναι χαμηλό τίμημα. Από την άλλη το να κοστίζει στα άλλα παιχνίδια 5 ευρώ το εισιτήριο και 10 στο συγκεκριμένο δίνει δικαιώματα για σχόλια… Βεβαίως το δωρεάν σε γυναίκες και παιδιά δίνει κίνητρο να έρθει στο γήπεδο κόσμος που είναι ευπρόσδεκτος και αυτό οφείλουμε να το καταγράψουμε. Είχαμε και ανακοίνωση της ΑΕΠ μετά το παιχνίδι. Αρχικά να πούμε ότι στο θέμα της επικοινωνίας δεν τους φτάνει κανείς. Ειδικά αυτή τελευταία ανακοίνωση είχε για επίλογο μια αρκετά αιχμηρή αναφορά στην απογοήτευση που έχει ο δεύτερος όταν δεν κερδίζει τον προτελευταίο! Αρκετά τολμηρή δήλωση και παρεξηγήσιμη. Έστω και αν το πικάρισμα μιας δυνατής ομάδας, όταν έχει μείνει πίσω βαθμολογικά, είναι μέρος της ψυχολογικής αντιπαράθεσης…     

Αλιάκμων Αιανής

Στο Α` τοπικό οι πρώτοι 4 ήταν σαρωτικοί και έστειλαν κι άλλα μηνύματα ότι έχουν φέτος το πάνω χέρι. Ο μεγάλος ανταγωνισμός ψηλά θα βοηθήσει τον πρώτο να πάει στα πλέι οφ με ελπίδες ανόδου. Παράλληλα, συνεχίζεται η ηρωική προσπάθεια των τελευταίων να μην τα παρατήσουν, παρά τη δοκιμασία που αποδεικνύεται κάθε ένα παιχνίδι. Οφείλουμε να τους ενθαρρύνουμε να μην το βάλουν κάτω.

ΑΕ Καισαρειάς 
Για το Β` τοπικό είχαμε δύο ντέρμπυ, για τα οποία λέγαμε ότι θα μας μάθαιναν πράγματα. Στον α` Όμιλο γίναμε σοφότεροι. Η Α.Ε. Καισαρειας πήρε και τρίτο ντέρμπυ και ξεφεύγει στη βαθμολογία. Όχι μόνο στον συγκεκριμένο όμιλο, αλλά και σε σχέση με τον άλλο, κάτι σημαντικό με δεδομένο ότι στα πλέι οφ οι ομάδες μεταφέρουν το 1/3 των βαθμών, που έχουν μαζέψει. Έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, απλά έχουμε περισσότερα δεδομένα για τη δυναμική των ομάδων, όσο περνάνε οι αγωνιστικές στο συγκεκριμένο όμιλο.

Στο β` Όμιλο το ντέρμπυ έληξε ισόπαλο και δεν προέκυψαν αντίστοιχα σαφή συμπεράσματα. Εκεί αναμένεται η Εράτυρα να τα πάει καλύτερα σε σχέση με την μέτρια εκκίνησή της και να προσθέσει κι άλλον πόλο στον ήδη μεγάλο ανταγωνισμό. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη για να έχουμε στοιχεία να πούμε περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση, θα πούμε αναλυτικότερα τη γνώμη μας για κάθε ομάδα κατά τη διακοπή των εορτών, οπότε και θα ξέρουμε περισσότερα.

Είχαμε όμως ξανά το φαινόμενο των ανακοινώσεων. Για να δούμε σε ποια κατεύθυνση. Η Αναγέννηση Λιβαδερού διαμαρτυρήθηκε έντονα για όσα έγινα στον εκτός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση Αργίλου. Εκεί, πράγματι, συνέβη ακραίο περιστατικό με πρωταγωνιστή παίκτη του Αργίλου, που καλώς τιμωρήθηκε και αναμένεται τώρα να μιλήσει η Πειθαρχική Επιτροπή για τα περαιτέρω. Όμως η γενίκευση της διαμαρτυρίας εις βάρος της πλέον φιλότιμης και φιλόξενης ομάδας της ΕΠΣ Κοζάνης εκθέτει το συντάκτη της ανακοίνωσης. Τον οποίον θα έπρεπε να προβληματίσει το γεγονός ότι αυτό το σπάνιο περιστατικό στο συγκεκριμένο γήπεδο έγινε όταν έπαιξε η δική του ομάδα… Για την οποία νωρίτερα έβγαλε ανακοίνωση η Αγία Παρασκευή…. Για την οποία έχουν παράπονα και άλλες ομάδες…. Η οποία επίσης παραδοσιακά δεν είναι περιώνυμη για το ότι στρώνει κόκκινα χαλιά όταν υποδέχεται τις φιλοξενούμενες ομάδες στο γήπεδό της… Είναι καλό να εκφραζόμαστε δημόσια όταν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη, αρκεί να μην πειραματιζόμαστε με τα όρια που θέτει η κοινή λογική…

Ανακοινώσεις είχαμε και με την ευκαιρία του τραυματισμού ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Καισαρειας στο ντέρμπυ του Βαθυλάκκου. Με τη διαφορά, σε σχέση με όσα λέγαμε πιο πάνω, ότι η ομάδα του παίκτη δεν είχε λόγια να ευχαριστήσει τα γηπεδούχο ομάδα για τη συνδρομή της. Μάλιστα, η στήλη ενημερώθηκε από παριστάμενους στο παιχνίδι ότι πολλοί φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας παρέμειναν στο γήπεδο μέχρι να παραλάβει τον παίκτη ασθενοφόρο και χειροκρότησαν το παιδί θερμά δίνοντάς του κουράγιο! Κι ας είχαν πικραθεί από το αρνητικό αποτέλεσμα. Το ότι η ομάδα του Ιωνικού έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης ήταν απλά άλλη μια χειρονομία, που προστέθηκε σε όλη την αξιοσημείωτη διαχείριση του περιστατικού από τη μεριά της. Η στήλη εκφράζει θερμές ευχές για άμεση αποκατάσταση της υγείας του παιδιού και ευχαριστεί την ομάδα του Ιωνικού που εκπροσωπεί τη λογική να πάμε παρακάτω για κάτι καλύτερο.

Και για να αλλάξουμε γεύση ας δούμε λίγη δράση από τα διεθνή κορίτσια μας

https://youtu.be/G4Yb_roxRIc

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια