Η Τρίτη γνώμη: El Pibe de Oro


Τι να πρωτοπιάσουμε από όσα έγιναν από την τελευταία φορά…Ας το πάμε ιεραρχικά και το βλέπουμε…..

Γ` Εθνική. Τεράστιο διπλό της ΑΕΠ. Ειδικά επειδή έγινε σε κάτι που ήταν μεταξύ ορυζώνα και βρεγμένης τσόχας! Απέδειξε δύο πράγματα. Ότι σε αγωνιστικότητα, δυναμισμό και αθλητικά προσόντα μάλλον είναι ένα κλικ πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Και ότι, χωρίς να μαγεύει, μπορεί να παίρνει αποτελέσματα. Στο συγκεκριμένο Όμιλο αυτή η ικανότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Αστέρας τσίμπησε πολύτιμο βαθμό εκτός έδρας. Ό,τι πρέπει μετά από τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής. Μάζευε κι ας είναι και ρόγες, που λένε. Είναι πολύ σημαντικό να κάνει συλλογή βαθμών μέχρι τις Γιορτές και να παραμείνει μέσα στους στόχους του.

Το ΦΣ Κοζάνη ταλαιπωρήθηκε, αλλά έκανε αυτό που ήταν ζωτικό. Πρόσθεσε 3 βαθμούς στη συγκομιδή, πήρε ψυχολογική ανάσα και θα μετρήσει το μπόι του στα 2 δύσκολα επόμενα παιχνίδια. Όλα τα αποτελέσματα είναι δυνατά. Αυτά τα παιχνίδια θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την προοπτική της χρονιάς και, φυσικά, τι γεύση θα έχουν φέτος τα γιαπράκια….

Εκεί που είπαμε ότι αυτή τη βδομάδα θα έχουμε το τυχερό να γλυτώσουμε από ανακοινώσεις έσκασε η ιστορία με τον παίκτη του Εορδαϊκού και το διαιτητή και ξανακυλήσαμε… Το να μη συνέβη τίποτα και να ανοίγουν θέματα κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι είναι σπάνια περίπτωση… Αλλά, πέρα από το τι συνέβη πραγματικά, η στήλη θα ήθελε να κάνει κάποιες περαιτέρω σκέψεις: Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ ζόρικο σπορ. Και κάθε απώλεια νίκης είναι μεγάλο πισωγύρισμα. Άρα είναι αναμενόμενο να υπάρχει ένταση στα οριακά παιχνίδια. Τι είναι αυτό που παρατηρούμε όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση; 1. Αποβολή μετά τη λήξη του αγώνα, 2. Εξαιρετικά αιχμηρές έως ακραίες δηλώσεις του προπονητή, 3. Περιστατικό εκτός γηπέδου, 4. Ανακοινώσεις διοίκησης και παίκτη, 5. Απουσία στήριξης της ομάδας από τον κόσμο. Πού ήταν ο κόσμος στο σημαντικό παιχνίδι της Λευκόβρυσης; Πότε θα ακολουθήσει την ομάδα, αν όχι σε αυτή την οριακή στιγμή; Το άθροισμα όλων αυτών των σημείων δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα. Ότι οι βάσεις για τη υπέρβαση είναι αμφιλεγόμενες. Αν τώρα που η συγκυρία είναι ευνοϊκή, με την ομάδα αγωνιστικά να είναι δυνατή και τη διοίκηση να διακρίνεται για το όραμα, που έχει, διακρίνονται ρωγμές στο δρόμο για άνοδο, τότε πώς θα γίνει; Αν τώρα, που οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα, η στήριξη της συγκεκριμένης ομάδας είναι αδύναμη, πότε να περιμένουμε την αφύπνιση της Εορδαίας; Το ντέρμπυ με το Φούφα δεν αφήνει περιθώρια για πολλά πολλά. Εκεί θα υπάρξει καλό δείγμα για τη συνέχεια… Αν βέβαια γίνει το παιχνίδι αυτό, όπως και τα υπόλοιπα. Διότι μέχρι και για αποχή το επόμενο ΣΚ ίσως αποφασίσουν οι διαιτητές!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια παρατηρούμε το συγκλονιστικό αγώνα των ομάδων Βοΐου και Γαλατινής να μείνουν όρθιες. Τον Κρόκο να ανεβάζει στροφές. Μακεδονικό Κοζάνης και Σιάτιστας να υπενθυμίζουν ότι παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνοι. Ο παράγοντας του καιρού θα παίξει ρόλο προσεχώς μέχρι τη διακοπή ευνοώντας τις δυναμικές ομάδες, αν έχει κακοκαιρία, και τις τεχνικές, αν όχι.

Β τοπικό. Α` όμιλος. Πειστικό το Λιβαδερό στο ντέρμπυ, έχασαν έδαφος οι Ελπίδες. Λογικό να δυσκολεύονται σε δύσκολα γήπεδα όπως της Λευκόβρυσης όταν έχει βρέξει.

Β` όμιλος. Εντυπωσιακές οι δύο ακαδημίες. Ο Βυζαντινός Αετός διεκδικεί ρόλο, εκτός από την ανάδειξη της φετινής φουρνιάς. Οι Δαναοί μπορεί να μην έχουν φιλοδοξίες για συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά δείχνουν να είναι σε μόνιμη ανοδική πορεία. Η Εράτυρα δείχνει να έχει παλμό. Το ντέρμπυ στον Πολύμυλο θα φανερώσει πολλά.

Καλό νέο η σύσταση Δ.Σ. της Αστραπής Κλείτου. Χρειάστηκε ένα μικρό διάλειμμα αλλά βλέπουμε διάθεση για νέα εκκίνηση και αρκετά πρόσωπα να στελεχώνουν τη Διοίκηση. Ελπιδοφόρα εξέλιξη που είναι καλό να βρει μιμητές.

Κακό νέο αυτό που αναδείχθηκε από το ρεπορτάζ. Υπήρξε φύλλο αγώνα όπου καταγράφηκε αποβολή παικτών αλλά ξεχάστηκαν τα ονόματά τους!!! Ποιον να τιμωρήσει η Πειθαρχική Επιτροπή τώρα; Μετά το ευτράπελο στο Τιτάνας-Αλιάκμονας, τώρα αυτό…. Αρχιδιαιτητής και Σύνδεσμος διαιτητών πρέπει μάλλον να θυμίσουν τα βασικά καθώς η έλλειψή τους δημιουργεί ανασφάλεια. Και αδικεί την προσπάθεια που γίνεται εντός γηπέδων.

Συμπληρώθηκε ήδη χρόνος από την απώλεια του μύθου Μαραντόνα. Η στήλη ελπίζει να βρει χώρο να πει τη γνώμη της για ένα σπάνιο ταλέντο, για το οποίο όμως χρησιμοποιείται η φράση dalle stelle alle stalle (από τα αστέρια στο στάβλο). Με αυτό το παιχνίδι λέξεων οι Ιταλοί αναφέρονται σε μεγαλειώδη ταλέντα που διέψευσαν τις προσδοκίες… Το παραδέχτηκε και ο ίδιος λέγοντας «τι παίκτη χάσαμε» και εννοούσε πόσα ακόμη θα μπορούσε να καταφέρει, αν μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς τον εαυτό του.

Θα επανέλθουμε λοιπόν. Αλλά ένα μικρό κλιπ μπορούμε να παραθέσουμε για κλείσιμο με όλες τις επαφές του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι:

https://youtu.be/6kfiVgnH7dQ


exothesmikos
@gmail.com

Σχόλια