Η Τρίτη γνώμη: Όλοι έχουμε τα όριά μας, αλλά όταν ακούμε αυτούς που μας ασκούν κριτική, έχουμε και τα δικά τους. (Robert Brault αμερικανός αρθογράφος)

 


Ο καιρός ψυχραίνει, τα κρούσματα πληθαίνουν, η πίεση στα γήπεδα αυξάνεται…. Αυτό το τελευταίο το καταλαβαίνει κανείς και από τις γεμάτες πάθος ανακοινώσεις που πολλαπλασιάζονται… Ξανά γκρίνια είχαμε με αποδέκτη τη διαιτησία αλλά και την ΕΠΣ. Φαίνεται ότι οι ομάδες, εκτός από λογιστές και δικηγόρους για Μητρώα και λοιπά γραφειοκρατικά, χρειάζονται πλέον και λογογράφους! Και θα ρωτήσει κάποιος: δεν υπάρχει ελευθερία λόγου; Γιατί να γίνεται θέμα μια ανακοίνωση; Μα γιατί η απόφαση να δημοσιευθεί μια ανακοίνωση λέει πολλά για τη νοοτροπία μιας ομάδας. Ακόμη περισσότερα λέει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Όπως και ποιους επιλέγει η ομάδα να στοχοποιήσει κάθε φορά… Και αντίστροφα όμως. Μπορεί την ανακοίνωση να την δημοσιοποιεί ομάδα, αλλά να μαθαίνουμε πολλά για τον αποδέκτη της ανακοίνωσης! Τον ισχυρό δεν τον αγγίζεις με την ευκολία που κράζεις τον αδύναμο. Άρα όταν πληθαίνουν ανακοινώσεις εναντίον κάποιου, για παράδειγμα για την ΕΠΣ, έχουμε σοβαρή ένδειξη ότι η πιάτσα θεωρεί του χεριού της τη Διοίκηση της ΕΠΣ… Όταν πάλι έχουμε πολλές ανακοινώσεις για τη διαιτησία πρέπει λίγο να προσέχουμε μήπως και γενικευθεί αυτό που συνέβη στα Σέρβια με την κλήση διαιτητών από Θεσσαλονίκη! Με το κόστος να είναι τριψήφιο με πρώτο αριθμό το 2, αν το ρεπορτάζ είναι σωστό. Τι έγινε ρε παιδιά;!

Στα αγωνιστικά τώρα. Γ` Εθνική. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο Αστέρας Καληράχης μετράει 2 βαθμούς. Φτωχή συγκομιδή όταν ο Όμιλος έχει 12 ομάδες και υποβιβάζονται οι 5… Βεβαίως η ομάδα διακρίνεται για τη σοβαρότητά της ενώ και αγωνιστικά είναι ανταγωνιστική. Χρειάζονται όμως κάποιοι βαθμοί προσεχώς.

ΑΕΠ. Πρώτη ήττα μετά από τρεις νίκες. Αυτό το καλό έχουν τρεις σερί νίκες. Έχεις περιθώρια να απορροφήσεις και καμμιά στραβή. Ειδικά όταν στάθηκες καλά στην ήττα και ήσουν άτυχος. Αν όμως έχεις φιλοδοξίες για πολύ ψηλά, δεύτερη σερί αστοχία είναι πρόβλημα…

ΦΣ. Άλλη μια καλή εμφάνιση που όμως δε δικαιώθηκε. Ειδικά όταν συμβαίνει εντός έδρας είναι πολύ πιο οδυνηρό. Αγωνιστικά υπάρχουν δυνατότητες. Η ομάδα ήταν το αφεντικό ακόμη και όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Είπαμε ξανά πού είναι. Στην αδυναμία του οργανισμού να διαχειριστεί την αποτυχία και την ατυχία. Πλέον η πίεση γίνεται ασφυκτική. Χώρος για σπασμωδικές κινήσεις δεν υπάρχει. Σκέψη για άλλη αλλαγή προπονητή δεν μπορεί να γίνει. Θα ισοδυναμούσε με λευκή πετσέτα. Επομένως μόνη λύση δίνει η συσπείρωση και η σοβαρότητα. Υπάρχουν στις απαραίτητες ποσότητες; Μπορεί η κεφαλή να εμπνεύσει; Αν υπάρξει νίκη στο τοπικό ντέρμπυ, τα πράγματα θα διευκολυνθούν. Αν όμως στραβώσει, πώς θα μείνει στις ράγες η αμαξοστοιχία;…

Α` τοπικό. Μεγάλη η νίκη του Εορδαϊκού, αν και η εμφάνιση δεν αντιστοιχεί με το αποτέλεσμα. Βαθμολογικά και αγωνιστικά όμως ήταν μεγάλη ανάσα. Ειδικά αν προστεθεί και η στραβοτιμονιά του Αλιάκμονα. Αξιοσημείωτη η πορεία της ΑΕΚ, ειδικά αν θυμηθούμε πόσες απώλειες έχει σε σχέση με το περυσινό ρόστερ. Σε αντίθετη πορεία ο Μακεδονικός Κοζάνης. Μπορεί να έχει σοβαρές βάσεις, αλλά δεν έχει συνηθίσει σε ρόλο κομπάρσου και έχει ανάγκη από επιτυχίες στη συνέχεια.

Β` τοπικό. Πρώτος όμιλος. Οι Ελπίδες ήταν το αφεντικό και σε άλλο ένα ντέρμπυ, αλλά νίκη δεν πήραν. Αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν έχασαν. Έδειξαν ξανά ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία και, ταυτόχρονα, ότι έχουν συγκεκριμένες αδυναμίες, που εμφανίζονται καθαρά όταν ο αντίπαλος είναι ανταγωνιστικός. Η επόμενη αγωνιστική έχει το ντέρμπυ Ιωνικού-Α.Ε. Καισαρειας, που θα μπερδέψει ή θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα…

Δεύτερος όμιλος. Πρώτη φορά που η 2004 χάνει βαθμούς. Ήταν ξανά ανώτερη από τον αντίπαλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν απεριόριστα περιθώρια απώλειας βαθμών σε έναν ζόρικο όμιλο. Κι εδώ το ντέρμπυ 2004-Περδίκκας θα δώσει ένα καλό στίγμα για τη δυναμική κάθε ομάδας.

Ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά και σε ένα θέμα αισθητικής και συμβολισμών. Για άλλη μια φορά η ΑΕΠ αγωνίστηκε με πορτοκαλί και λευκά. Αν καθιερωθεί αυτός ο συνδυασμός, έχουμε μια μετατόπιση από τα καθιερωμένα. Και μια τέτοια υπέρβαση είναι κι αυτό μια ένδειξη πλάνου και οράματος. Ο βολεμένος δεν τολμάει να κάνει ρήξεις. Προτιμάει την ασφάλεια του δεδομένου. Πινελιές σε σύμβολα και σε χρώματα φανερώνουν μια γενικότερη ανησυχία και μια διάθεση για εξέλιξη. Αν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει μια νότα αισιοδοξίας, πέραν της αισθητικής απόλαυσης που έχει ο συγκεκριμένος νέος συνδυασμός.

Η επόμενη είδηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς καταγράφηκε μεγάλη απώλεια στην αθλητική δημοσιογραφία με την απώλεια του Λουκά Νίκου, ο οποίος πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του σε ένα πολύ δύσκολο χώρο. Άντε τώρα να βρεις μερακλήδες να αναπληρώσουν τέτοια κενά…


exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Παλι για τον πρώτο του β επς του 2ου ομίλου ουτε λέξη !!!!ΚΟΠΛΕΞΞΞΞ
    ΚΑΚΙΑ!!!!…..ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωρινά είσαι στην πρώτη θέση φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλα είμαι σημασία δεν έχει το προσωρινά αλλα η εικόνα και η αναφορά !!αν ήταν άλλοι πρώτοι θα γινόταν η αναφορά του αιώνα !!!
    Αλλα αυτός είναι ο Καημός σας …να μην είμαι πρώτος εγώ η κάποιο άλλο χωριό !!μονο εσεις να ελέγχετε ολα τα κέντρα αποφάσεων να τα τσεπώνετε από παντού γήπεδα δώρο μηχανήματα δώρο και θράσος από πάνω !!ειμαστε πρωταθλητές που έχουμε ομάδα 30 χιλιόμετρα μακρυά από κοζανη γήπεδο με έξοδα και συντήρηση από δικια μας τσέπη και μηχανήματα το ίδιο !!!Η ΠΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ !!!
    ΖΗΤΩ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ …
    Διαλύσατε πόσες ιστορικές ομάδες του νόμου και κάνετε πρωταθλήματα της πλάκας και του γέλιου !!!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ !!!ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.