Η Τρίτη γνώμη: Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία

 


Η Τρίτη γνώμη: Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία
 
Πολλές ανακατατάξεις έφερε η τελευταία αγωνιστική. Υπάρχει διακοπές για τις Γιορτές και αυτό ευνοεί τις ομάδες που πέτυχαν θετικά αποτελέσματα. Οι υπόλοιπες θα χρειαστεί να βρουν δυνάμεις για να ανασυγκροτηθούν.
Στη Γ` Εθνική είχαμε άλλη μια επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν αποτέλεσμα ακόμη κι αν είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Χτυπητές περιπτώσεις η νίκη της Λευκίμμης και του Κτηνοτροφικού Αστέρα. Για να το δούμε λίγο περισσότερο αυτό.
Η Λευκίμμη  ξεκίνησε πολύ άσχημα και ακουγόταν ακόμη και το ενδεχόμενο να πετάξει λευκή πετσέτα. Με την εντυπωσιακή της νίκη πηγαίνει με αναπτερωμένο ηθικό στη διακοπή. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την ΑΕΠ. Το κλίμα αποτυπώνεται γλαφυρά στη χθεσινή ανακοίνωση της ομάδας. Εξαιρετικά σκληρό κείμενο με πολλά καμπανάκια να κουδουνίζουν απειλητικά. Δεν είναι η δήλωση μιας διοίκησης ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι η δήλωση ενός επενδυτή που αναρωτιέται αν θα πρέπει να συνεχίσει να ασχολείται και σε ποια κατεύθυνση. Οφείλει όλος ο Οργανισμός της ΑΕΠ να στρατευθεί στην προσπάθεια να παραμείνει ζεστός ο άνθρωπος, που επέλεξε την ομάδα για να γίνει μέρος της υπέρβασης. Η εορταστική περίοδος είναι κρίσιμη και το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας κομβικό. Με νίκη πλησιάζει στον 1 βαθμό και οι ελπίδες ανανεώνονται. Σε άλλο αποτέλεσμα είναι άγνωστες οι εξελίξεις…
 
Το ΦΣ Κοζάνη ζει περίοδο χριστουγεννιάτικη. Οι καλές εμφανίσεις πλέον αποδίδουν. Οι πανηγυρισμοί στα γκολ έδειξαν την τεράστια πίεση, αλλά και τη μεγάλη ανακούφιση του πάγκου. Η απόσταση από την κορυφή υπάρχει, αλλά έχει επιστρέψει η πίστη για κάτι καλό. Οι μέρες της ανάπαυλας θα δώσουν χρόνο στον προπονητή να δουλέψει με ηρεμία και να περάσει τη δική του αντίληψη για το πώς θέλει να λειτουργεί η ομάδα στο παιχνίδι.
 
Ακόμη μεγαλύτερος ενθουσιασμός στο στρατόπεδο του Αστέρα. Διπλό καταξίωσης και τεράστια βαθμολογική ανάσα η νίκη στην Πέλλα. Ήταν αυτό που χρειαζόταν για να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για μια χρονιά περηφάνιας. Η Κοζάνη θα αντιμετωπίσει στο επόμενο παιχνίδι έναν αντίπαλο που θα διεκδικήσει αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο Αστέρας δεν έχει περιθώρια να αφήνει αγώνες χωρίς να παλεύει για βαθμούς. Σε 2 αγωνιστικές τελειώνει ο πρώτος γύρος και τα περιθώρια λιγοστεύουν.
 
Στο Α` τοπικό τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους. Νίκες πειστικές και παράταση της αγωνίας για την κορυφή. Η ΑΕ Κοζάνης βεβαίωσε ξανά ότι αποτελεί τη θετική έκπληξη του πρωταθλήματος με βαθμό σε πολύ δύσκολη έδρα. Σε αντίθεση με το Μακεδονικό Κοζάνης που αναδεικνύεται στην αρνητική έκπληξη. Αν και η εικόνα του δεν είναι τόσο προβληματική όσο δείχνει η βαθμολογία. Ο Κρόκος πήρε τη νίκη της χρονιάς και ξένοιασε προς το παρόν. Το Βελβεντό ίσως να έχει μεγαλύτερη αγωνία στα μπαράζ του πρωταθλητή ακόμη και από τον ίδιο! Για όλες τις ομάδες υπάρχει η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα και ίσως να υπάρξουν ανακατατάξεις.
 
Στο Β` τοπικό έχουμε πρωταθλητές χειμώνα και στους δύο ομίλους. Στον πρώτο την ΑΕ Καισαρειάς, που πήρε χωρίς να κοπιάσει τη νίκη αφού ο Ερμής Πλατανορρεύματος δεν κατέβηκε να αγωνιστεί! Μεγάλο πλήγμα αυτό για μια παραδοσιακή ομάδα της ΕΠΣ Κοζάνης. Μετά τις Γιορτές η πρωτοπόρος αντιμετωπίζει εκτός την Αναγέννηση Λιβαδερού, τη μόνη ομάδα που κατάφερε να κρατήσει βαθμολογική επαφή. Η μονομαχία αυτή θα αποκαλύψει αρκετά για τη συνέχεια.
Στο δεύτερο όμιλο πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕ Περδίκκα. Εκεί οι αποστάσεις είναι μικρότερες και πιο αμφίρροπες οι καταστάσεις. Εμφατική πάντως η νίκη της Κοζάνης 2004 και υπενθύμιση ότι εξακολουθεί να είναι το φαβορί του ομίλου.
 
Μέσα στις γιορτές θα επιχειρήσουμε μια ανασκόπηση για κάθε ομάδα του Α` και Β` τοπικού.
 
Μια αναφορά αξίζει να γίνει για την αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαιτητών να χαρίσουν σε κάθε ομάδα τα έξοδα διαιτησίας ενός αγώνα. Κίνηση καλοπροαίρετη που βοηθάει να πέσουν οι τόνοι σε σχέση και με διάφορα περιστατικά που αφορούν τη συμπεριφορά και την επίδοση της διαιτησίας μέχρι τώρα.
 
Να προσθέσουμε και κάτι σε σχέση με τη διαχείριση από την ΕΠΣ των παιχνιδιών σε περίπτωση κακοκαιρίας. Αποφασίστηκε η συνολική αναβολή αγωνιστικών το προηγούμενο διάστημα. Η απόφαση είναι αξιέπαινη και πρέπει να επιδοκιμαστεί. Η απόφαση αναβολής από το διαιτητή, λόγω κακοκαιρίας, είναι πολύ επώδυνη. Για το φιλοξενούμενο που μετακινείται άδικα. Για το γηπεδούχο που καταβάλει τη μισή δαπάνη για τους διαιτητές και ξαναπληρώνει όλο το ποσό όταν γίνει το παιχνίδι! Δεν είναι εποχή για τέτοια χουβαρδιλίκια και σωστά η ΕΠΣ αναβάλει ολόκληρη την αγωνιστική. Τα Σαββατοκύριακα είναι υπεραρκετά και δε χρειάζεται να υπάρχει αγωνία να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στο καταχείμωνο.
   
Θα μεσολαβήσουν τα Χριστούγεννα μέχρι την επόμενη φορά και η στήλη θέλει να ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα. Όχι απλά Καλές Γιορτές. Κάποιες καταστάσεις πάνε να ξεφύγουν και θέλει λιγάκι χαλινό…
 
https://youtu.be/V3EYjVPRClU?list=RDPsalVNNSNsY


 
exothesmikos@gmail.com

Σχόλια