Η Τρίτη γνώμη: Πάει άλλη μια πίστα. Πιάστε την επόμενη!!!

 


Η γλύκα της εορταστικής περιόδου αμφισβητείται από ακόμη ένα κύμα της πανδημίας και να δούμε πώς θα εξελιχθεί κι αυτό. Ευτυχώς δεν υφιστάμεθα ακραίες καταστάσεις όπως προηγούμενες καραντίνες, προς το παρόν.

 

Η έλλειψη αγωνιστικής δράσης μας επιτρέπει μια σύντομη αναδρομή στην πορεία των ομάδων της ΕΠΣ. Η τηλεγραφική αναφορά αφορά σήμερα τις ομάδες του Α` τοπικού. Θα ξεκινήσουμε από τα χαμηλά της βαθμολογίας και θα ανεβαίνουμε.

ΑΜΣ Γαλατινής. Η ιστορική αυτή ομάδα είχε δείξει στο ελάχιστο που παίχτηκε πέρυσι ότι είχε αποδυναμωθεί δραματικά. Αυτό επιβεβαιώνεται ξανά τώρα και η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Η εκκρεμότητα είναι στις δυνάμεις της διοίκησης να χτίσουν για του χρόνου.

Ακαδημία Βοΐου. Παραπλήσια η κατάσταση. Μεγάλη δυσκολία συγκρότησης ακόμη και της ενδεκάδας σε αρκετές περιπτώσεις. Κρίσιμες και εδώ οι αντοχές της διοίκησης να διαχειριστούν την ανάγκη διατήρησης της ομάδας μια κωμόπολης της περιοχής.

Α.Σ. Βελβεντό. Κι αυτή μια ομάδα με μόνιμη παρουσία στο τοπικό ποδόσφαιρο. Θα περίμενε κανείς να επωφεληθεί από το γεγονός ότι πολλές ομάδες της ευρύτερης περιοχής έχουν αποσυρθεί ώστε να έχει άνεση στην επιλογή παικτών. Καλό γηπεδικό συγκρότημα και παραδοσιακή νοικοκυροσύνη αποτελούν ατού της ομάδας. Δυσκολεύεται πολύ όμως. Η τελευταία ήττα από τον Κρόκο εντός έδρας μεγάλωσε το πρόβλημα. Αν ενισχυθεί, ίσως προλαβαίνει. Θέλει όμως υπέρβαση σε διάφορα θέματα να καταφέρει.

Μακεδονικός Κοζάνης. Πολύ περίεργο να τον βλέπουμε τόσο χαμηλά. Η στρατηγική εφεδρεία του ποδοσφαίρου της πόλης δε δικαιώνει αυτή της την αποστολή με τη φετινή απόδοση. Η διοίκηση είναι σταθερή, φανέλα γνωστή, άρα μόνο η αποδυνάμωση του ρόστερ δε δικαιολογεί την κατάσταση. Δεν αναμένεται να μπει σε περιπέτειες και μένει να δούμε πώς θα εκδηλωθεί η αντίδρασή του.

ΑΟ Κρόκου. Ξεπέρασε τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί και ανέκαμψε εντυπωσιακά, αν για στόχο θέσουμε τη σωτηρία. Σταθερή η διοίκηση και ο προπονητής, δεν πανικοβλήθηκαν. Ενίσχυσαν και τη θέση κάτω από τα γκολπόστ, που ήταν πληγή, και ο νεανικός ενθουσιασμός βρήκε λύσεις σε κρίσιμα παιχνίδια. Θέλει πάντως συγκέντρωση για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δόξα Βερμίου Πύργων. Μπορεί και να αδικείται από τη βαθμολογία. Έχει τη δυναμική να κοιτάει προς τα ψηλά και να μην ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ουρά έχοντας και τη βοήθεια από τον αξιόλογο προπονητή της.

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας. Ως ομάδα με το βάρος στις ακαδημίες κάνει αξιόλογη πορεία και ως συλλέκτης πόντων. Μετριέται με αρκετές αξιόλογες ομάδες της Εορδαίας και ίσως θα ήταν άδικο να ζητήσουμε πολύ περισσότερα.

Μακεδονικός Σιάτιστας. Κρατάει ψηλά τη σημαία του Βοΐου και μάλιστα αδικείται από τη συγκομιδή. Αν ήταν ακόμη και τέταρτος, δε θα έκανε εντύπωση σε κανέναν. Στο δεύτερο γύρο αναμένεται να συνεχίσει να εντυπωσιάζει και να προσθέσει και το βαθμολογικό κέρδος αυτή τη φορά.

ΑΕ Κοζάνης. Ευχάριστη έκπληξη αποδεικνύεται. Με τόσες απώλειες βασικών παικτών δεν ήταν αναμενόμενη αυτή η πορεία. Έδειξε να διαθέτει εφεδρείες τέτοιες ώστε να μπορεί και πάλι να είναι πολύ υπολογίσιμη. Και μάλιστα με πρόβλημα γηπεδικό, που επιδεινώθηκε από την κατάληψη του Στρατιωτικού γηπέδου από το ΦΣ Κοζάνη. Υπάρχει μεγάλη απορία πώς θα κινηθεί στο δεύτερο γύρο διότι διατήρηση της ίδιας δυναμικής σημαίνει ότι τα θεμέλια είναι ισχυρά.

ΠΑΟΚ Κοίλων. Επίσης διαγράφει πορεία καλύτερη του προσδοκώμενου. Πολυπληθής διοίκηση και φιλόδοξος προπονητής επιτρέπουν σε μια, ουσιαστικά, ακαδημία να παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους τους αντιπάλους. Ίσως μάλιστα οι διάφορες εντάσεις που συνέβησαν σε παιχνίδια της ομάδας να μην επέτρεψαν καλύτερη ακόμη εικόνα. Όσο παραμένει ανταγωνιστική μπορεί να προσδοκά ότι θα επιλέγεται από πιτσιρίκια που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Μ. Αλέξανδρος Άρδασσας. Εντυπωσιάζει. Κάποια καλή χημεία έχει προκύψει παρά τη διοικητική λειψανδρία. Πού και να ήταν δηλαδή ισχυρότερος σε αυτό τον τομέα. Προφανώς ο προπονητής έχει κερδίσει το σεβασμό για να μπορεί να διατηρεί την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Μένει να δούμε αν οι ανακατατάξεις του Ιανουαρίου επηρεάσουν στη μια ή στην άλλη κατεύθυνση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η χρονιά βαίνει πετυχημένη.

Τιτάν Σερβίων. Κι εδώ οι επιλογές της διοίκησης σε προπονητή και σε παίκτες έχουν πλήρως δικαιωθεί. Παρά την επένδυση σε νεολαία για επόμενες χρονιές τα δείγματα είναι ήδη εντυπωσιακά. Τόσο που να θεωρείται από τώρα η επερχόμενη, για του χρόνου, δύναμη, αν δεν στραβώσει κάτι στην πορεία. Αποτελεί το καμάρι μιας μεγάλης περιοχής που ξέμεινε τα τελευταία χρόνια από ομάδες και χρειάζεται μια λοκομοτίβα…

Εορδαϊκός. Εξ αρχής από τα φαβορί για την πρωτιά. Με διοίκηση από μεγαλύτερες κατηγορίες. Με παίκτες που έχουν προσωπικότητα. Βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή. Προβλημάτισαν οι φήμες για διοικητικές δυσκολίες και μεγάλωσε ο προβληματισμός με την αλλαγή προπονητή. Μοιάζει να ενισχύεται η διοίκηση και, στην περίπτωση αυτή, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Παρά την απόσταση που κρατάει ο κόσμος της ομάδας κατά τρόπο δυσερμήνευτο. Για να φτάσει ΑΕΠ και Κοζάνη απαιτείται συστράτευση. Μάγοι και θαύματα συμβαίνουν γύρω από τη φάτνη…

Μακεδονικός Φούφα. Δείγματα είχαμε από την άνοιξη. Η ομάδα έπεφτε και, όσο το πρωτάθλημα προχωρούσε, τόσο ανέβαζε απόδοση. Η σταθερή διοίκηση κράτησε τον προπονητή, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι τα πράματα και θάματα με την ΑΕΠ δεν ήταν θέμα τύχης. Χωρίς τις αλλαγές της μεταγραφικής περιόδου είναι ίσως το φαβορί για την πρωτιά και κατόπιν για την άνοδο. Αν ο Ιανουάριος φέρει σοβαρές μεταβολές στο δυναμικό των ομάδων, μπορεί αυτή η εκτίμηση να διαφοροποιηθεί. Θα φανεί σε σύντομο διάστημα αυτό.

Αλιάκμωνας Αιανής. Από το δραματικό υποβιβασμό στο Β` τοπικό πριν πολύ λίγα χρόνια μέχρι να διεκδικεί άνοδο στη Γ Εθνική, είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση. Κι εδώ ο προπονητής εντυπωσιάζει έχοντας τη στήριξη ισχυρής διοίκησης. Ένα κλικ δίνει και το κοινό της ομάδας, τουλάχιστον σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπάρχει ενθουσιασμός και, σε περίπτωση πρωτιάς, έχει επίσης καλές πιθανότητες για το άλμα στη Γ` Εθνική.

Κλείνει άλλος ένας ετήσιος κύκλος στις ζωές μας και πρωταγωνιστούμε όλοι σε ένα θρίλερ, που θα το μνημονεύουμε χρόνια. Τουλάχιστον δε βαριόμαστε!!! Καλή χρονιά να μας προκύψει συνταξιδιώτες.       

 

https://youtu.be/705Pp8l-VLA


exothesmikos@gmail.com

Σχόλια