Γ' Εθνική: Εδεσσαϊκός - ΦΣ Κοζάνη 0-3 | φωτο - βίντεο


Ασταμάτητη η Κοζάνη πήρε εμφατική νίκη με 0-3 από τον Εδεσσαϊκό στο ντέρμπυ της δεύτερης θέσης του 2ου Ομίλου Γ’ Εθνικής και παρέμεινε 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Θεσσαλονίκης. 


Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη των ερυθρόλευκων που πλέον βρήκαν ρυθμό και δείχνουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία.  

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Ριζαρίου που ήταν σε άσχημη κατάσταση. 

Με την Κοζάνη επανεμφανίστηκε ως βασικός ο αριστερός μπακ Ιορδάνης Παπαργυρίου που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό για δύο μήνες, ενώ ντεμπούτο έκανε ο νεοαποκτηθείς Τζενγκίζ Κρυεμάδι ως αλλαγή.

Από την κερκίδα παρακολούθησε τον αγώνα ο Σενεγαλέζος 33χρονος αμυντικός χαφ / σέντερ μπακ Ιμπραχίμα Νιασσέ που όπως όλα δείχνουν σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ομάδα. 

Ο Εδεσσαϊκός είχε στον πάγκο τον μέχρι τώρα βοηθό Βάϊο Στεργιόπουλο μετά την λύση της συνεργασίας με τον Αγγελο Ζαζόπουλο την περασμένη εβδομάδα.

Η Κοζάνη κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο αν και είχε κόντρα τον παγωμένο αέρα αλλά δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή και τις ευκαιρίες της με κάποιο γκολ.

Μόλις στο 2’ ο Μαυροματίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια αριστερά, πρόλαβε την έξοδο του Τεντζέρη και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ οι παίκτες της Κοζάνης φώναξαν για πέναλτυ καθώς ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκου με την φόρα που είχε βρήκε τον επιθετικό της Κοζάνης. 

Στο 13’ σέντρα του Ντούκα στο δεύτερο δοκάρι στον Μαυροματίδη που έκανε ένα ωραίο εναέριο βολέ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Εδεσσαϊκού.

Στο 25’ ένα σουτ του Ντόγου βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων, στην μοναδική καλή στιγμή του Εδεσσαϊκού σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Στο 30’ ωραία ενέργεια και σέντρα του Καραγιάννη, ο Σπαρτιάτης έδιωξε σωτήρια προ του Μπάρο. 

Στο 32’ πάσα του Μαυροματίδη στον Καραγιάννη σε θέση τετ-α-τετ, το σουτ του επιθετικού της Κοζάνης απέκρουσε σωτήρια ο Τεντζέρης.

Στο 42’ κόρνερ του Ψιάνου στο πρώτο δοκάρι, σύγχυση στην μικρή περιοχή του Εδεσσαϊκού, οι Ιορδανίδης και Μπάρο δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη, έχοντας τον αέρα με το μέρος της, συνέχισε την επιθετική της δραστηριότητα αλλά ταυτόχρονα κι ο Εδεσσαϊκός ανέβασε την απόδοση του και είχε κάποιες καλές στιγμές. 

Στο 53’ επικίνδυνη σέντρα του Ταουσιάνη από δεξιά, ο Ντόγος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά. 

Στο 56’ πάσα του Μαυροματίδη στον Ιορδανίδη που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 65’ κάθετη του Κυζιρίδη στον Ταουσιάνη που από δεξιά έκανε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο Κυριακίδης. 

Στο 73’ νέα κάθετη του Κυζιρίδη στον Κατηκαρίδη που σκόραρε αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάϊντ. 

Στο 80’ πάσα του Κωστούλα στον Αλέξανδρο Καραγιάννη που προχώρησε από τα αριστερά και με ωραίο διαγώνιο σουτ που πήγε δοκάρι και μέσα άνοιξε το σκορ για την Κοζάνη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων των ερυθρόλευκων.

Στο 83’ σέντρα του Ιορδανίδη, στο δεύτερο δοκάρι ο Λεωνίδας Κωστούλας στόπαρε με το στήθος και με εναέριο βολέ από κοντά πέτυχε ένα «σεντερφορίσιο» γκολ για το 0-2. 

Στο 90’ γύρισμα του Ντούκα στον Μπίντση που έκανε το δυνατό σουτ, ο Τεντζέρης άγγιξε τη μπάλα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κωστούλας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Κοζάνης.

Επόμενο παιχνίδι για Τα Λιοντάρια την Κυριακή 30/1/2022 στο γήπεδο Αλεξάνδρειας απέναντι στον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας. 

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Βάϊος Στεργιόπουλος): Τεντζέρης, Νικολαΐδης, Μαυρόπουλος (85’ Μυλωνάς), Αβραμίδης, Γιαννόπουλος, Προύντσης, Τεμερτζόγλου (72’ Κουκουλέκης), Κυζιρίδης, Ντόγος, Σπαρτιάτης (59’ Κατικαρίδης), Ταουσιάνης.

ΚΟΖΑΝΗ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Ντούκα, Παπαργυρίου, Ρογγότης, Πιρίτζαους, Μπακάλης (71’ Κρυεμάδι), Ψιάνος, Μπάρο (71’ Τσώτσος), Ιορδανίδης (88’ Μπίντσης), Καραγιάννης (88’ Αρσενίδης), Μαυροματίδης (63’ Κωστούλας). 

Διαιτητής: Τζάμος (Καστοριάς).

Βοηθοί: Σιδερίδης (Καστοριάς), Τζάκας (Καστοριάς). 



















Σχόλια