Γ' Εθνική: Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης - ΦΣ Κοζάνης 1-2 | φωτο - βίντεο


  Πήρε αυτό που ήθελε η Κοζάνη στα Γρεβενά χωρίς να εντυπωσιάσει και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.



Με την ολοκλήρωση του 1ου Γύρου οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πλέον την δεύτερη θέση, ισόβαθμοι με τον Εδεσσαϊκό με 19 βαθμούς, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Θεσσαλονίκης που έχει 24. 

Το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου που έγινε στο γήπεδο Γρεβενών δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι δύο ομάδες είχαν από κάποια καλά διαστήματα αλλά γενικά δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους.

Η Κοζάνη, χωρίς να πιάσει τα επίπεδα απόδοσης των τελευταίων αγωνιστικών, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ από στημένες φάσεις, κι έδειξαν ότι δύσκολα ή εύκολα θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα ίσως προσπάθησε να κάνει διαχείριση εν όψει των δύο δύσκολων εκτός έδρας αγώνων που ακολουθούν σε Εδεσσα και Τρίκαλα Ημαθίας, δέχτηκε ένα γκολ κι αναγκάστηκε να ανεβάσει την απόδοση της, χωρίς όμως να πιάνει τα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει τελευταία. 

Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας, με 7 πρώην παίκτες της Κοζάνης στην αρχική ενδεκάδα (κι άλλους δύο που μπήκαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο), πάλεψε το παιχνίδι, ήταν αγωνιστικός, κατάφερε να μειώσει στο δεύτερο μέρος, στην συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. 

Στο 9’ σουτ του Καραγιάννη απέκρουσε δύσκολα ο Βίδρας. 
Στο 14’ σέντρα του Μαυροματίδη, κεφαλιά του Καραγιάννη, θεαματική απόκρουση του Βίδρα. 

Στο 20’ φάουλ-σέντρα του Ψιάνου από πλάγια αριστερά, ο Θωμάς Πιρίτζαους πετάχτηκε στην περιοχή, άγγιξε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 45’ φαλτσαριστό κόρνερ του Καραγιάννη από δεξιά, ο Ρούσης προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, η μπάλα πήρε ύψος μέσα στην μικρή περιοχή κι ο Λεωνίδας Κωστούλας πηδώντας ψηλότερα απ’ όλους με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2. 
Τ
ο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πιάσουν ρυθμό. 

Η είσοδος του Ιορδανίδη στο κέντρο και η τοποθέτηση του Καραγιάννη στα δεξιά δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι στην παραγωγή ευκαιριών, αν και ο Ιορδανίδης ήταν αυτός που είχε τις δύο πιο επικίνδυνες στιγμές για την Κοζάνη.

Στο 58’ από κόρνερ του Κοτζατίσογλου ο Μανώλης Λιάκος με κεφαλιά στην γωνία μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Στο 67’ σέντρα του Μωϋσιάδη, κεφαλιά του Ιορδανίδη από κοντά πέρασε λίγο άουτ.

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Αλεξανδρής του Κτηνοτροφικού με δεύτερη κίτρινη μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Ιορδανίδη. 

Στο 87’ μπάσιμο και «σπάσιμο» της μπάλας από τον Τσώτσο από δεξιά, βολίδα του Ιορδανίδη βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ. 

Την ερχόμενη Κυριακή 23/1/2022 η Κοζάνη θα επισκεφτεί τηνΈδεσσα, σ’ ένα κομβικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισόβαθμες ομάδες. 

Η νίκη είναι απαραίτητη για την Κοζάνη που σίγουρα δεν θέλει να αφήσει τον Μακεδονικό να απομακρυνθεί περισσότερο. 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάχος): Βίδρας, Κωτσούλας (71’ Δούμας), Στεργιόπουλος (45’ Αλεξανδρής), Δημητριάδης, Μανακίτσας, Ρούσης (45’ Λιάκος), Χαματάι (45’ Κοτζατίσογλου), Μπόζιαρης, Συράκος, Ιωά. Τσικόπουλος (60’ Καραμήτρος), Σάλλα.

ΚΟΖΑΝΗ (Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Ντούκα, Μωϋσιάδης, Πιρίτζαους (45’ Ρογγότης), Σερσέμης, Μπακάλης, Ψιάνος (73’ Μπίντσης), Καραγιάννης, Κωστούλας (92’ Καλαϊτζής), Μαυροματίδης (45’ Ιορδανίδης), Μπάρο (73’ Τσώτσος).

Διαιτητής: Χατζηπαναγιώτου (Ηπείρου).
Βοηθοί: Τσαντάς (Ηπείρου), Σίσκας (Ηπείρου).













Σχόλια