Γ' Εθνική: Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας - ΦΣ Κοζάνη 1-2 | φωτο - βίντεο

 

Διπλό ανόδου με φωτοβολίδα του Στέργιου Ψιάνου στο 92’ πήρε η Κοζάνη στο γήπεδο Αλεξάνδρειας απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας για την 13η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.


Μετά την ισοπαλία του πρωτοπόρου Μακεδονικού Θεσσαλονίκης στην Μηχανιώνα η Κοζάνη με 25 βαθμούς πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από τους πράσινους που έχουν 28.

Το παιχνίδι έγινε σε κακό αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε την τεχνική ομάδα της Κοζάνης που δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Η ομάδα των Τρικάλων Ημαθίας αγωνίστηκε με περίσσιο πάθος, ήταν σφιχτή στην άμυνα, πρέσσαρε στο κέντρο και γενικά δυσκόλεψε την Κοζάνη που δεν έπιασε την απόδοση των προηγούμενων αγωνιστικών. 

Στο τέλος βέβαια μετράει η έκτη συνεχόμενη νίκη (τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας) για τους ερυθρόλευκους, αν και ήρθε σχεδόν στην εκπνοή.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την πρωτοβουλία χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στο 33’ εξαιρετική ενέργεια του Καραγιάννη από πλάγια αριστερά που πέρασε τρεις αντιπάλους και ανατράπηκε άτσαλα από τον Αβραμόπουλο. 

Το πέναλτυ χτύπησε εύστοχα στο 34’ ο Γιώργος Ιορδανίδης, παρά την προσπάθεια του Αργυρόπουλου.

Δύο λεπτά αργότερα στο 36’ ο διαιτητής έδωσε ένα αυστηρό πέναλτυ υπέρ των Τρικάλων σε μαρκάρισμα του Πιρίτζαους στον Ζυγκερίδη. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο ίδιος ο Ζυγκερίδης αλλά ο Δημήτρης Κυριακίδης με υπέροχη εκτίναξη στην γωνία απέκρουσε τη μπάλα. 

Στο 45’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν όταν μετά από φάση διαρκείας ο Πιπιλιάρης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα πόδια του προωθημένου Δημήτρη Πέϊκου και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη είχε και πάλι τον πρώτο λόγο, με τα Τρίκαλα να συνεχίζουν την αμυντικογενή τακτική τους και να κλείνουν τους διαδρόμους στους ερυθρόλευκους. 

Οι φάσεις ήταν και πάλι λιγοστές, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. 

Στο 53’ σουτ του Μαυροματίδη, ο Καραγιάννης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με νέο σουτ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του σκόρερ. 

Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα τελευταία λεπτά η Κοζάνη είχε την κατοχή χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. 

Στο 87’ μεγάλη ευκαιρία για τα Τρίκαλα όταν ο Ζυγκερίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή κι έκανε το γυριστό σουτ μόλις άουτ. 

Στο 92’ σέντρα του Παπαργυρίου, ένας αμυντικός έδιωξε την μπάλα που στρώθηκε στον επερχόμενο Στέργιο Ψιάνο κι αυτός μ’ ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στην γωνία, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της Κοζάνης.

Πλέον η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου έχει βάλει πλώρη για την κορυφή κι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό αργά ή γρήγορα θα την κατακτήσει. 

Επόμενο παιχνίδι για Τα Λιοντάρια την Κυριακή 6/2/2022 απέναντι στον Ο.Φ. Αγίου Ματθαίου, στην ρεβάνς του 2-2 στο νησί των Φαιάκων στον πρώτο γύρο. 

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ (Δημήτρης Πρίντζιος): Αργυρόπουλος, Ατανάσοφ, Κιρκιλιανίδης, Τσιρίδης, Πέϊκος, Αβραμόπουλος (81’ Μουρατίδης), Περτσιούνης, Κέλο (58’ Τσιούχας), Πιπιλιάρης, Ζυγκερίδης, Λίτσι.

ΚΟΖΑΝΗ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Ντούκα (17’ λ.τ. Κατσουλίδης), Παπαργυρίου, Πιρίτζαους, Ρογγότης, Μπακάλης (60’ Μπάρο), Ψιάνος, Καραγιάννης, Ιορδανίδης (84’ Κρυεμάδι), Μαυροματίδης (60’ Τσώτσος), Κωστούλας.

Διαιτητής: Μπούτσικος (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Βοηθοί: Τσεχελίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Φακανάς (ΕΠΣ Μακεδονίας).














Σχόλια