Η Τρίτη Γνώμη: Επιστροφή στα θρανία των σχολείων και της ζωής...


Την προηγούμενη εβδομάδα αποτολμήσαμε μια αναδρομή για τις ομάδες του Β` τοπικού. Προέκυψαν κάποιες ενδιαφέρουσες αντιδράσεις. Μερικές επιβεβαίωσαν την αξιολόγησή μας. Κάποιες μας ενημέρωσαν για την ύπαρξη εμπαθειών…. Γενικά ήταν παραγωγικές και κάποιες από αυτές διασκεδαστικές…. 

Αναμέναμε εξελίξεις την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως από την πλευρά της ΑΕΠ. Δε συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, τουλάχιστον σε σχέση με όσα είχαμε στην ταραγμένη εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και οφείλουμε να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Πάντως υπάρχει μια αίσθηση ότι το στοίχημα δε θα υποστηριχθεί στο βαθμό που συνέβη μέχρι τώρα. Είχαμε πει ότι η ανακοίνωση μετά τη Λευκίμμη ήταν εξαιρετικά φορτισμένη και προετοίμαζε για αρνητικές εξελίξεις. Αν επαληθευθεί αυτή η ερμηνεία, τότε υπάρχει αγωνία για το πώς θα βγει η χρονιά. Σε μια συγκυρία που οι ομάδες ενισχύονται, όπως παρατηρούμε σε Κτηνοτροφικό Αστέρα και σε ΦΣ, εδώ υπάρχει μια αμηχανία. Αν το πρωτάθλημα γίνει κανονικά το επόμενο ΣΚ, θα έχουμε άμεσο δείγμα γραφής και θα μπορέσουμε να γράψουμε περισσότερα.

Είχαμε αναβολή στο πρωτάθλημα Α` τοπικού λόγω των κρουσμάτων της πανδημίας. Είναι, θεωρούμε, σκόπιμο να πάει προς τα πίσω και το επόμενο ΣΚ. Αν το κακό κορυφώνεται και θα πάει να ξεφουσκώσει σε σύντομο διάστημα, είναι προβληματικό να γίνουν παιχνίδια στο ενδιάμεσο. Θίγεται ο υγιής ανταγωνισμός αν αναγκαστούν κάποιες ομάδες να παίξουν με απουσίες, ενώ άλλες θα εξασφαλίσουν αναβολή και θα παίξουν αργότερα όταν δε θα έχουν ελλείψεις. Ορθώς η ΕΠΣ ανέβαλε οριζόντια όλα τα παιχνίδια προχθές, το ίδιο θα είχε ενδιαφέρον να κάνει και για ακόμη κάποιο διάστημα ώστε να μπορέσουν να γίνουν παιχνίδια με τις ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Αναφέραμε την ΕΠΣ και θέλουμε να σημειώσουμε κάτι το παράδοξο που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Με την αρχή Ιανουαρίου ξεκίνησε και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Και αυτό συνεπάγεται ότι θα λειτουργούν τα γραφεία της ΕΠΣ, φυσικά. Έλα όμως που, όπως μας ενημέρωσαν διοικητικοί υπεύθυνοι ομάδων, τα γραφεία ήταν κλειστά όλη την εβδομάδα, αν και καμμία τέτοια ανακοίνωση δεν εξέδωσε η ΕΠΣ! Κάναμε μια μικρή έρευνα και μάθαμε ότι Η υπάλληλος είχε άδεια. Ε και, θα ρωτήσει κάποιος. Τι πειράζει, αφού υπάρχει και δεύτερος υπάλληλος; Αυτός, που θα έκανε τέτοια ερώτηση, δεν είναι και από τους τακτικούς θαμώνες των γραφείων διότι, αν ήταν, δε θα έκανε την ερώτηση… Αλλά ας μην πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή. Ας αρκεστούμε στην ερώτηση προς την ΕΠΣ: ποιος ο λόγος να μένουν μια εβδομάδα κλειστά τα γραφεία όταν είναι διαθέσιμοι δύο υπάλληλοι; Θα ήμασταν υπόχρεοι αν είχαμε κάποια απάντηση…

Μετά από τα κλιπς που αφορούσαν αυτή την ωραία χριστουγεννιάτικη περίοδο ας ξαναμπούμε στο πνεύμα των γηπέδων με μια συλλογή απίθανων εκτελέσεων φάουλ…

  https://youtu.be/muHOPqE0HO0


exothesmikos@gmail.com


Σχόλια