Η Τρίτη γνώμη: Όπως φεύγουν οι καλικάντζαροι, παρακαλούνται να πάρουν μαζί αυτή την αηδία. Ευχαριστούμε...


Ωραία ήτανε οι μέρες και έχει μείνει και λίγο ακόμη μέχρι τ` Αϊ Γιαννιού. Με την αγωνία του να περάσει ο μήνας μπας και περιοριστεί και το στοιχειό αυτό…

Και ναι μεν οι μέρες είναι γιορτινές και χαλαρές, αλλά έχουμε πολλές αναστατώσεις ποδοσφαιρικές. Ο μήνας αυτός είναι μεταγραφικός και βγαίνουν στη φόρα πολλά κρυμμένα μυστικά… Ας πούμε είχε αναφερθεί από δημοσιογράφους ένα δυσάρεστο ενδεχόμενο για τον Εορδαϊκό, που αργότερα ανακάλεσαν. Θα φανεί βέβαια μέσα στο μήνα τι παίζει κι εκεί… 

Έλα όμως που οι εξελίξεις στην ΑΕΠ είναι καταιγιστικές! Προπονητικό τιμ καπούτ. Παίκτες αναχωρούν και άλλοι κυκλοφορούν σε στέκια ότι είναι απλήρωτοι! Εκείνη η σκληρή ανακοίνωση μετά τη Λευκκίμη ήταν τελικά προάγγελος εξελίξεων! Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το τι παίζει αλλά θα αντισταθούμε σήμερα να γράψουμε περισσότερα για δύο λόγους. Ο ένας είναι να δούμε τι θα γίνει αυτές τις ημέρες μέχρι το επόμενο κείμενο της στήλης. Ο δεύτερος έχει ονοματεπώνυμο. Σάκης Μαρκόπουλος. Πολύ σοβαρό παιδί για να δεχτεί το ρόλο του φορτοταξί, που κουβαλάει στην αποθήκη το νοικοκυριό ζευγαριού που χώρισε…  Τις επόμενες ημέρες θα φωτιστούν οι πτυχές τις υπόθεσης για να μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Συνεχίζουμε την αναδρομή του πρώτου γύρου της Β`, αυτή τη φορά κατηγορίας.

Α Όμιλος

Άνω Κώμη. Μεγάλη απώλεια η απουσία του συγκεκριμένου σωματείου και τραγική ειρωνεία να παραδοθεί το νέο γήπεδο και να μην μπορεί να το χαρεί η τοπική ομάδα!

Ακρίτες. Πολύ δύσκολη η χρονιά από Ακαδημία που τα προηγούμενα χρόνια είχε διακριτή παρουσία με θετικότατες προοπτικές. Ίσως ενισχύθηκαν ανταγωνιστικές Ακαδημίες; Αν όμως χωρίς να λειτουργούν οι Ακαδημίες του Φ.Σ. δεν επωφελήθηκαν οι άλλοι, τότε πότε θα επωφεληθούν;

Αναγέννηση Αργίλου. Πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα με σοβαρούς ανθρώπους να τρέχουν το αγωνιστικό τμήμα και να συντηρούν το γήπεδο. Μάλλον αδικείται από τη βαθμολογία. Έχασε στο γκολ παιχνίδια και με λίγο τύχη θα είχε περισσότερους βαθμούς. Η ανασύσταση της Αστραπής Κλείτου είναι ένα θέμα, λόγω γειτονίας, αλλά η ομάδα είναι δίπλα στην Κοζάνη και δε θα έχει πρόβλημα να προσελκύσει παιδιά, ειδικά αν δυο τρεις καλές προσθήκες προσφέρουν αγωνιστική βελτίωση.

Ερμής Πλατανορρεύματος. Παραδοσιακή ομάδα, που ακουγόταν ότι είχε δυσκολίες να δηλώσει ακόμη και συμμετοχή. Οι δυσκολίες επιβεβαιώθηκαν με την αγωνιστική παρουσία της στον πρώτο γύρο με αποκορύφωμα ότι δεν κατέβηκε να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι της! Παρόλο που είναι η μοναδική ομάδα του Ομίλου που δεν έχασε από την πρωτοπόρο! Έχει θεωρητικά τη δυναμική για να επανέλθει και είναι θέμα διοικητικής δυνατότητας για τον αν το επιδιώξει.

ΜΑΠΣ Αγία Παρασκευή. Επίσης μια παραδοσιακή δύναμη. Διεκδικεί παρουσία στην τελική τετράδα και δείχνει σταδιακά να ενισχύεται. Έχει προσθέσει εμπειρία και ακούγεται ότι θα ενισχυθεί στις μεταγραφές. Αν το καταφέρει, έχει πολύ τύχη για καλύτερο δεύτερο γύρο.

Ιωνικός Βαθυλάκκου. Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, που αγωνίζεται, έχει ανταπεξέλθει και είναι μια από τις θετικές εκπλήξεις της κατηγορίας. Για ομάδα, που πρόσφατα συστάθηκε ξανά, αυτό δείχνει ότι η διοίκηση έχει φιλοδοξίες, κάτι στο οποίο βοηθάει και η ικανοποιητική παρουσία του φίλαθλου κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ελπίδες Κοζάνης. Η Αποκάλυψη. Μια απίθανη φουρνιά πιτσιρικάδων που πατάει τη μπάλα και εντυπωσιάζει. Διοίκηση και προπονητής δικαιούνται συγχαρητηρίων. Θα είναι, αν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικό, στα play off και θα δώσει κι άλλες παραστάσεις μέχρι το τέλος. Έστω και αν δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος.

Αναγέννηση Λιβαδερού. Μόνο μία ήττα και αυτή από τον πρωτοπόρο. Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε σχέση με τι περιμέναμε στην αρχή της σεζόν. Αν συνεχίσει σε αυτή την πορεία, θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και στη φάση των μπαράζ. Ειδικά αν περιορίσει τις εντάσεις ως τρόπος ξεπερασμένος στη σημερινή περίοδο…   

Α.Ε. Καισαρειας. Οι κινήσεις το καλοκαίρι με την προσθήκη του γνωστού στα ποδοσφαιρικά δρώμενα κ. Μιχούλα, την έστω και σύντομη συνεργασία με Τεχνικό Διευθυντή τον πολύ ταλαντούχο Στ. Κωνσταντινίδη, σε συνδυασμό με διοίκηση και προπονητή, που ήδη κάθε χρόνο ανέβαζαν ένα κλικ το επίπεδο, έφεραν ένα μάλλον αναμενόμενο αποτέλεσμα. Παρά το μειονέκτημα να παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια σε κάτι που θα ήθελε να είναι γήπεδο, αλλά δεν τα καταφέρνει… Αν τον Ιανουάριο κάνει λίγες καλές προσθήκες και περάσει το δεύτερο γύρο χωρίς βαθμολογικές απώλειες, θα υπολογίζεται στα φαβορί για άνοδο.

Β Όμιλος

Ηρακλής Δρεπάνου. Υπεράνθρωπη προσπάθεια να δηλώσει συμμετοχή και να παίξει ακόμη κι αν αναγκάστηκε να ξεκινήσει παιχνίδια με 9 παίκτες!!! Αν μπορέσει να κάνει προσθήκες, θα βάλει βάσεις επιστροφής εκεί που βρισκόταν λίγο μόλις καιρό πριν. Στη δημιουργία ομάδας που δε γίνεται να την αγνοείς.

Απόλλων Ακρινής. Πολύ δύσκολο ξεκίνημα κι εδώ. Έγιναν προσθήκες έμπειρων παικτών που δίνουν το χρόνο στην ομάδα να σταθεί στα πόδια της και να οργανωθεί για τις επόμενες χρονιές. Πάντα είναι δύσκολο για μια ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν, αλλά μετά το πράγμα παίρνει το δρόμο του.

Δαναοί Κοζάνης. Παίζοντας με πολλά πιτσιρίκια και σε κακό αγωνιστικό χώρο και μάλιστα μετά από χρόνια, που δεν κατέβαζε ομάδα σε ανδρικό πρωτάθλημα, δεν τα πήγε άσχημα. Μάλιστα η βελτίωση σε σχέση με την αρχή είναι εντυπωσιακή. Με πολλά παιδιά στις παιδικές ομάδες, όλα είναι στο χέρι της διοίκησης. Υπάρχουν προοπτικές για σπουδαία εξέλιξη, με μόνο ερωτηματικό αν υπάρχουν τα πρόσωπα για να τραβήξουν το κάρο.

Αναγέννηση Εράτυρας. Περιμέναμε να πρωταγωνιστήσει, αλλά δε συνέβη. Προλαβαίνει να μπει στην τετράδα και να ανεβάσει την απόδοσή της, έστω και αν για φέτος δεν υπάρχει στόχος για κάτι ψηλότερα. Το Βόιο έχει ανάγκη την παρουσία μιας τόσο ιστορικής ομάδας, ειδικά αυτή την περίοδο.

Εθνικός Βατερού. Βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Κάτι κρίσιμο για να απορροφηθούν οι κραδασμοί από τις περυσινές διοικητικές και αγωνιστικές ανακατατάξεις. Ομάδα με καλές εγκαταστάσεις, κοντά στη Κοζάνη, με βαριά φανέλα. Το ζήτημα είναι να μπορέσει η διοίκηση να βάλει τις βάσεις και να πείσει το φίλαθλο κόσμο να ασχοληθεί με την ομάδα. Έχει πιθανότητες να μπει στην τετράδα και να κερδίσει εμπειρίες.

Βυζαντινός Αετός. Αναπάντεχη η πορεία και πολύ καλά δείγματα της Ακαδημίας αυτής σε ένα δύσκολο Όμιλο. Δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Εορδαίας για μια Ακαδημία που θα συνεχίσει την παράδοση που έχει η περιοχή. Μεγάλη η αγωνία για το αν τα πιτσιρίκια θα αντέξουν την πίεση και αν θα μπορέσουν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, αν και δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος.

Δάφνη Πολυμύλου. Πολύ καλή η πορεία στον πρώτο γύρο και πείθει ότι θα φτάσει στα μπαράζ και ότι εκεί θα έχει ρόλο σημαντικό να παίξει. Δεν είναι ένα από τα φαβορί, αλλά δείχνει ότι υπάρχει ομοιογένεια και ότι η έδρα της παραμένει παράγοντας, που της δίνει πλεονέκτημα όταν αγωνίζεται εντός. Τυχόν προσθήκες τον Ιανουάριο θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.

Κοζάνη 2004. Το απόλυτο φαβορί. Μεγάλη ποιότητα παικτών και διοίκηση που από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ετοιμάζει μια νέα δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο. Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το πείραμα. Την κράτησε πίσω η ατυχία με την περιπέτεια υγείας του Προέδρου της, που σόκαρε όλη τη ομάδα. Δεν έχει ανάγκη προσθηκών, πλην της θέσης κάτω από τα γκολποστ. Αν δεν ανοίξει η ψαλίδα με τους πρώτους του άλλου Ομίλου, δε θα έχει σοβαρά προβλήματα να κατακτήσει το στόχο της.

ΑΕ Περδίκκα. Ομάδα με νοοτροπία πρωταθλητή και με τον καλύτερο τερματοφύλακα της κατηγορίας. Ένα από τα τρία φαβορί με λίγα λόγια. Όπως και το Λιβαδερό, καλείται να διανύσει τις μεγαλύτερες αποστάσεις. Κι εδώ τυχόν ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο θα είναι καθοριστική για το μέλλον της στα μπαράζ.   

 Μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έρχονται τα Φώτα για να κλείσει ο κύκλος της περιόδου που τον βιώσαμε για δεύτερη χρονιά με τρόπο παράδοξο και αμήχανο. Πάμε για μια χρονιά που μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτική. 

Για να δούμε…      

 


https://youtu.be/HVEIP5p7lCY

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια