Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΣ Βελβεντό - ΠΑΟ Κοίλων 2-1

 

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-1 πήρε το Βελβεντό από τον ΠΑΟ Κοίλων στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο Πλατανορρεύματος.
 Η ομάδα του Κώστα Αντωνόπουλου που καιγόταν για τους βαθμούς έπαιξε όπως έπρεπε για να πάρει ένα κρίσιμο παιχνίδι και στο τέλος πανηγύρισε μία σημαντική νίκη.
 
Με δύο πανομοιότυπα γκολ του έμπειρου κεντρικού αμυντικού Κώστα Μαλούτα οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο.
 
Μόλις στο 4’ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Μαλούτα μετά από κόρνερ του Μπέσα.
 
Στο 45’ ο Χρυσοστομίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Χαραλαμπίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ χτύπησε και πάλι ο Μπέσας κι ο Μαλούτας με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟ Κοίλων προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η αποβολή του Ζιώγα στο 53’ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενουμένων.
 
Ο αμυντικός του ΠΑΟ Κοίλων είδε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα γιατί ανέκοψε με το χέρι μπαλιά του Ευθυμιάδη που πήγαινε προς τον Χρυσοστομίδη σε προφανή θέση για γκολ.
 
Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 60’ με σουτ του Ντόλια στη γωνία, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
 
Στο 72’ όμως ο ΠΑΟ Κοίλων έμεινε με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Σαλονικίδης με δεύτερη κίτρινη γιατί απώθησε αντίπαλο και κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.
 
Στα υπόλοιπα 18 λεπτά και στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος και εκτός από ένα φάουλ του Μπέσα που απέκρουσε ο Χαραλαμπίδης δεν υπήρξε άλλη αξιοσημείωτη φάση.
 
Με την νίκη του αυτή το Βελβεντό παρέμεινε στην 13η θέση (τρίτη από το τέλος) με 13 βαθμούς από 17 αγώνες, αλλά πλησίασε στον έναν βαθμό τον Μακεδονικό Κοζάνης που έχει 14 βαθμούς από 19 αγώνες.
 
Οι δύο ομάδες έχουν το αναβληθέν παιχνίδι μεταξύ τους στο Πλατανόρεμα που καιρού επιτρέποντος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 2/3/2022.
 
ΒΕΛΒΕΝΤΟ (Κώστας Αντωνόπουλος): Διβηκέλης, Τσιάμης, Ταϊρης, Μαλούτας, Αργυρόπουλος, Μπέσας, Τσιφτσιάν, Ζαφείρης, Αγκο (80’ Πράσσος), Ευθυμιάδης, Χρυσοστομίδης.
 
ΠΑΟ ΚΟΙΛΩΝ (Βασίλης Μαντζώλας): Χαραλαμπίδης, Λαζαρίδης, Ποσινακίδης (87’ Τζιάστας), Ζιώγας, Σαββίδης, Σαλονικίδης, Κεϊσογλου, Ντόλιας (67’ Κυρατζής), Μπόνιος, Κωτίδης (67’ Μηλιδώνης), Γιαμουρίδης (75’ Καλατσάνας).
 
Διαιτητής: Πελετίδης.
Βοηθοί: Πανιτσίδου, Βασιλειάδης.



Σχόλια