Η Τρίτη γνώμη: Όταν ο ρήτορας εκφράζεται ελεύθερα...

Αυτή κι αν ήταν αγωνιστική!!! Ζουμερή και ιδιαίτερα αποκαλυπτική! Διότι πάνω στην ένταση και στα νεύρα προκύπτουν οι πραγματικές σκέψεις και προθέσεις…


Στο μεγάλο παιχνίδι υπήρξε ισοπαλία, λευκή όπως και στον πρώτο γύρο. 
Στα θετικά: ο κόσμος που κατέκλυσε την κερκίδα. Η εξαιρετική διαιτησία. Η ένταση ενός μεγάλου παιχνιδιού με την τεράστια σημασία. 
Τα αρνητικά: Το δύσκολο τερέν. Οι κανακαιρίσιες νοοτροπίες. Θα επανέλθουμε πιο κάτω για αυτές.

Το ΦΣ Κοζάνη κυριάρχησε παίζοντας με περισσότερο πάθος, δημιουργώντας τις 5-6 ευκαιρίες του αγώνα. Πολύ επιθετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος και καλή προσπάθεια να δημιουργήσει καταστάσεις κόντρα σε αντίπαλο καλά οργανωμένο. Είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με κάποιες εβδομάδες πριν. Πείθει ότι αγωνιστικά καλώς κοιτάει την κορυφή. 

Η ΑΕΠ αναγκαστικά περιορίστηκε σε ρόλο περισσότερο αμυντικό. Παρά το νεαρό της ηλικίας πολλών παικτών δεν χάθηκε ούτε η ψυχραιμία, ούτε οι θέσεις στο γήπεδο. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο μπόρεσε να βγει σε αντεπιθέσεις και να δημιουργήσει αναστάτωση στην αντίπαλη ομάδα.  

Εξωαγωνιστικά υπήρξαν διάφορα που μας ταξίδεψαν κάποιες δεκαετίες πίσω. Κραυγές και λίγα πλαστικά μπουκάλια κατά των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας. Κυρίως όμως το τριπλό αυτογκόλ του Γενικού Αρχηγού της γηπεδούχου! Αυτό το ανάποδο χατ τρικ το κατάφερε σε ενάμιση λεπτό μόλις! Πώς «σκόραρε» όμως ακριβώς; 

1. Πρώτα διαμαρτυρήθηκε που η φιλοξενούμενη δεν έδειξε «κατανόηση»! Ευθέως μάλιστα! Αλλά προσπάθησε να γλυτώσει τις κακοτοπιές... Άφησε απέξω τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και τους φιλάθλους της ΑΕΠ και ανέφερε ένα μόνο όνομα. Αν και ακούσια, αυτό που κατάφερε είναι το συγκεκριμένο όνομα να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα τοπικά ποδοσφαιρικά πράγματα, αφού τον παρουσίασε ως βασικό πρωταγωνιστή και συντελεστή που καθορίζει το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. 

2. Μετά ανέφερε πως ο ανταγωνιστής της ομάδας του κινείται στο παρασκήνιο! Ευτυχώς βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο και δεν συνέβη κανένα απρόοπτο με πτώσεις γυψοσανίδων, φωτιστικών κλπ…. 

3. Μίλησε για ταφόπλακα στην προσπάθεια ανόδου!!! Δηλαδή, ενώ εκκρεμούν ακόμη 7 αγωνιστικές, με την ομάδα του να δείχνει πως έχει τη δυναμική να τα κερδίσει, αυτός προδικάζει την εξέλιξη επιβαρύνοντας κι άλλο την ψυχολογία της ομάδας!!!

Ο συγκεκριμένος σε παλιότερες δημόσιες δηλώσεις του έχει εκφράσει το παράπονο που το ΦΣ Κοζάνη όταν είχε δυνατή ομάδα, πριν χρόνια, απέτυχε γιατί οι τότε διοικήσεις δεν κινήθηκαν στο παρασκήνιο!!! Προφανώς οι δεκαετίες, που πέρασαν, δεν συνέβαλαν σε αλλαγή αντιλήψεων και το ερώτημα είναι αν αυτές οι απόψεις απηχούν την αντίληψη και των υπολοίπων στην ομάδα.

Πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες παρατηρεί κανείς μια πλειοψηφία σχολίων αποδοκιμασίας αυτών των δηλώσεων και μια μειοψηφία που τις δικαιολογεί στη βάση διαφόρων σκεπτικών. Οι εποχές δείχνουν να αλλάζουν σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα καταστάσεις που αλλιώς τις βλέπαμε παλιά. Ξανά όμως θα πούμε: σε αυτό το γύρισμα του χρόνου καθένας καλείται να διαλέξει τι τον εκπροσωπεί σε μια ομάδα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όταν επιδιώκεται η υπέρβαση; Ή όχι;

Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας ετελεύτησε ουσιαστικά την παρουσία του στη Γ` Εθνική όχι λόγω κακής παρουσίας στη Μηχανιώνα, αλλά επειδή δεν πιστεύει ούτε η ίδια η ομάδα ότι ξαφνικά θα υπάρξει ρεκόρ σερί νικών. Το καταλαβαίνει κανείς και από την εντονότατη διαμαρτυρία με τη δήλωση που έβγαλε αμέσως μετά το παιχνίδι. Δήλωση που είναι παρόμοια με Τετέλεσται…

Α` τοπικό. Κολοσσιαία νίκη του Αλιάκμωνα εκτός έδρας με αντίπαλο ισοδύναμο. Ο Μακεδονικός Κοζάνης θύμισε ότι έχει παλμό ακόμη. Ο ΠΑΟ Κοίλων ότι η χρονιά είναι πετυχημένη αλλά έχει τελειώσει ουσιαστικά. Οι Πύργοι εντυπωσίασαν σε κρίσιμο παιχνίδι.

Στο Β` τοπικό δεν ξέρουμε ποια Ακαδημία να θαυμάσουμε πρώτα. Τις Ελπίδες που συνεχίζουν να κεντάνε; Έχουν μόνο μία ήττα κι αυτή από την πρωτοπόρο του Ομίλου. Την αντιμετωπίζει ξανά το Σάββατο και η απορία είναι: πώς γίνεται να χάσει έστω και με αυτό τον τόσο δύσκολο αντίπαλο;

Ο Βυζαντινός Αετός πέταξε ψηλά στο τόσο κρίσιμο παιχνίδι και απέκτησε προβάδισμα για την τετράδα.

Οι Δαναοί βελτιώνονται με καταιγιστικό ρυθμό. Συνολικά κάτι καλό φαίνεται να γίνεται στις Ακαδημίες, πέραν της καταξιωμένης ήδη του Ατρομήτου Πτολεμαΐδας.  

Μια και αναφερθήκαμε σε χατ τρικ από την ανάποδη, να και ένα βίντεο που δείχνει κάτι αντίστοιχο, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου…

exothesmikos@gmail.com


Σχόλια