Γ' Εθνική: Ηρακλής Αμπελοκήπων - ΦΣ Κοζάνη 0-1 | φωτο - βίντεο


Όσο ζει ελπίζει η Κοζάνη που κέρδισε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης τον τοπικό Ηρακλή και παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης που νίκησε στα Γιαννιτσά.

Το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου στους Αμπελόκηπους ήταν το τρίτο συνεχόμενο που οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 1-0, μετά τα παιχνίδια με τον Μακεδονικό και την Μηχανιώνα, χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Βέβαια στην συγκεκριμένη καμπή του πρωταθλήματος, κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές, κάθε νίκη με οποιοδήποτε σκορ είναι ευπρόσδεκτη.

Γεγονός όμως είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν μία αγωνιστική κάμψη μετά την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της Κοζάνης Σάκης Παπαβασιλείου έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Μηχανιώνα, βασικοί ξεκίνησαν οι Ψιάνος, Μπάρο και Τσώτσος στις θέσεις των Μπίντση, Κωστούλα και Ιορδανίδη.

Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, που έχει ήδη υποβιβαστεί, έπαιξε δυνατά και παρόλο που δεν απείλησε την Κοζάνη, έμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος κρατώντας το εύθραυστο 0-1 εις βάρος του.

Στο πρώτο ημίχρονο η Κοζάνη είχε την υπεροχή, ο Ηρακλής λίγες φορές μπόρεσε να περάσει το κέντρο.

Στο 4’ γέμισμα του Μπακάλη, ο Καραγιάννης έφυγε γρήγορα προς την αντίπαλη εστία, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 13’ σέντρα του Κατσουλίδη, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πιρίτζαους, άουτ.

Στο 24’ σέντρα του Παπαργυρίου, ένας αμυντικός απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε αρκετά έξω από την περιοχή στον Ιμπραχίμα Νιάσσε που έκανε το κοντρόλ και με ευθύβολο συρτό σουτ στην γωνία την έστειλε δοκάρι και μέσα για το 0-1.

Ηταν το πρώτο γκολ του Σενεγαλέζου μέσου, στο τρίτο παιχνίδι του με την φανέλα της Κοζάνης.

Στο 39’ επικίνδυνη σέντρα του Ψιάνου, οι Πιρίτζαους και Μπακάλης από κοντά δεν μπόρεσαν να κάνουν επαφή με την μπάλα που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της Κοζάνης έπεσε σταδιακά και καθώς το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν οι παίκτες του Ηρακλή άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα και ανέβηκαν ψηλότερα στο γήπεδο, χωρίς όμως και πάλι να απειλούν ιδιαίτερα πέρα από κάποιες στημένες φάσεις.

Στο 47’ πάσα του Νιάσσε στον Τσώτσο που έκανε το δυνατό σουτ, δύσκολη απόκρουση του Αθανασίου.

Στο 50’ ψαλιδάκι του Ρογγότη λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ηρακλή.

Στο 55’ κεφαλιά-πάσα του Μπακάλη από το κέντρο, ο Καραγιάννης έφυγε προς την εστία, έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 65’ φαλτσαριστό φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, ο Κοντέων δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο 78’ νέα φαλτσαριστό φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, κεφαλιά του Κάνι από κοντά πέρασε άουτ.

Στο 90’ σέντρα του Παπαργυρίου, κεφαλιά του Ιορδανίδη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ηρακλή, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές (Κυριακή 3/4/22 και Τετάρτη 6/4/22) η Κοζάνη θα αγωνιστεί με την υποβιβασμένη Καλληράχη (εντός) και την Θύελλα Σαρακηνών (εκτός) που κινδυνεύει. 

Ο Μακεδονικός πρώτα θα υποδεχθεί την βαθμολογικά αδιάφορη ΑΕΠ Κοζάνης ενώ την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την Α.Ε. Λευκίμμης που κινδυνεύει.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ:
Αθανασίου, Μουζάκι, Νικολαϊδης, Κάνι Απμπγκα, Κοντέων, Κωτούλας, Molla (75’ Παναγιωτίδης), Μαγκούτης, Τσεκερίδης, Χατζάκος, Ντολαπτσής (75’ Φανούλης).


ΚΟΖΑΝΗ
(Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Παπαργυρίου, Πιρίτζαους, Ρογγότης, Μπακάλης, Ψιάνος (70’ Μπίντσης), Νιάσσε, Καραγιάννης (92’ Μαυροματίδης), Μπάρο (70’ Κωστούλας), Τσώτσος (70’ Ιορδανίδης).


Διαιτητής
: Κόκκινος (Χαλκιδικής).

Βοηθοί: Τσιρωνάς (Χαλκιδικής), Κωστόγλου (Χαλκιδικής).










Σχόλια