Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη - Μακεδονικός 1-0 | φωτο - βίντεο

 Έκανε το καθήκον της η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 1-0 του πρωτοπόρου Μακεδονικού Θεσσαλονίκης και τον πλησίασε στους δύο βαθμούς κι ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.


Το πολλαπλά-αναβληθέν ντέρμπυ της 18ης αγωνιστικής έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και το παρακολούθησε αρκετός κόσμος στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Το ντεμπούτο του με τους ερυθρόλευκους έκανε ο ψηλόλιγνος Σενεγαλέζος χαφ Ιμπραχίμα Νιάσσε που έδειξε πολύ καλά στοιχεία κυρίως με την απλότητα του παιχνιδιού του και τις κινήσεις του στον κενό χώρο. 

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, κυριάρχησε η νευρικότητα ενώ δεν έλλειψαν και κάποιες εντάσεις.

Η Κοζάνη, χωρίς να πιάσει σπουδαία επίπεδα απόδοσης, ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια την νίκη.

Ο Μακεδονικός δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική του θέση, δεν απείλησε ιδιαίτερα την Κοζάνη ενώ μόνο με κάποια κόρνερ έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή.

Μόλις στο 3’ η Κοζάνη ζήτησε πέναλτυ μετά από «καρατιά» του Βασιλείου στον Ιορδανίδη στην μικρή περιοχή αλλά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 10’ κάθετη του Κωστούλα στον Ιορδανίδη που έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας Γουναρίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 21’ σέντρα του Ιορδανίδη, στο δεύτερο δοκάρι ο Ρογγότης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε με τα πόδια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Καραγιάννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γουναρίδης δεν βρήκε τη μπάλα κι ο προωθημένος Γιώργος Ρογγότης με το στήθος την έστειλε από κοντά στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Τσουκάνη έδωσε επιθετική ώθηση στον Μακεδονικό που άρχισε να παίρνει μέτρα χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. 

Στο 50’ ο Νιάσσε από δεξιά βρήκε τον Μπακάλη μέσα στην περιοχή, αυτός έδωσε στον Ιορδανίδη που έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μακεδονικού.

Στο 73’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο κεντρικός αμυντικός του Μακεδονικού Βασιλείου, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της Κοζάνης. 

Στο 74’ ο Ψιάνος έπαιξε έξυπνα ένα φάουλ με συρτή κάθετη πάσα στον Νιάσσε που έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από δοκάρια.

Στο 79’ ο Τσουκάνης, αφού άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μπρατσιάνι, έκανε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Κυριακίδης σε κόρνερ, στην καλύτερη στιγμή του Μακεδονικού στο παιχνίδι. 

Στα υπόλοιπα δέκα λεπτά και τις καθυστερήσεις η Κοζάνη έκανε διαχείριση του παιχνιδιού και δεν άφησε τον Μακεδονικό να την απειλήσει, με την λήξη του παιχνιδιού να βρίσκει τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν την νίκη με τους φιλάθλους τους. 

Πλέον η Κοζάνη καλείται να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα και να περιμένει «στραβοπάτημα» του Μακεδονικού.

Τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια των ερυθρολεύκων είναι με Ποσειδώνα Μηχανιώνας (εντός), τους ήδη υποβιβασμένους Ηρακλή Αμπελοκήπων (εκτός) και Κτηνοτροφικό Αστέρα Καλληράχης (εντός) και τέλος με Θύελλα Σαρακηνών (εκτός).

Ο Μακεδονικός θα αντιμετωπίσει τους ΟΦΑΜ (εντός), Γιαννιτσά (εκτός), ΑΕΠ Κοζάνης (εντός) και τέλος την Α.Ε. Λευκίμμης (εκτός). 

Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Παπαργυρίου, Ρογγότης, Πιριτζάους, Νιάσσε, Ιορδανίδης, Μπίντσης (81’ Μπάρο), Καραγιάννης, Μπακάλης (62’ Ψιάνος), Κωστούλας (91’ Τσώτσος).

MΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Αναγνώστης (88’ Δοξάκης), Πολύζος, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Χατζηκωνσταντίνου (46’ Τσουκάνης), Καράμπελας (62’ Ζαννάκης), Μπρατσιάνι (88’ Θεοδωρίδης), Γαρύφαλλος, Τοπούζης.

Διαιτητής: Μπουρουτζίκας (Λάρισας)
Βοηθοί: Δεδικούσης (Λάρισας), Μίχος (Ε.Π.Σ. Λάρισας).



















Σχόλια