Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη - Ποσειδών Μηχανιώνας 1-0 | φωτο - βίντεο


 Έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν κάηκε η Κοζάνη που παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης μετά την νίκη της με 1-0 επί του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης κάτω από (επιτέλους) ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. 

Η Κοζάνη, γνωρίζοντας ότι ο Μακεδονικός είχε νικήσει τον ΟΦΑΜ το Σάββατο, ήξερε ότι μόνο η νίκη θα την κρατούσε στο «παιχνίδι» της πρώτης θέσης κι αυτό ίσως επηρέασε αρνητικά την ομάδα που παρουσιάστηκε μάλλον αγχωμένη.

Τελικά ένα γκολ της «χρυσής αλλαγής» Αγγελου Τσώτσου στο 72’ έδωσε το πολύτιμο τρίποντο αν και στο 95’ οι ερυθρόλευκοι πήγαν στην κόλαση και ξαναγύρισαν καθώς ο Ποσειδώνας, στην μοναδική φάση που δημιούργησε σε ολόκληρο το παιχνίδι, πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.

Αγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ότι αν δεν τελειώσεις το παιχνίδι με τις ευκαιρίες που δημιουργείς τότε «την πληρώνεις», ευτυχώς για τους ερυθρόλευκους ο πρώτος βοηθός ήταν σε εγρήγορση και είδε την παράβαση γιατί η σαιζόν θα τελείωνε σήμερα με άδοξο τρόπο.

Το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής μονόλογος της Κοζάνης, ο Ποσειδώνας ήρθε με σαφή αμυντική τακτική και δεν απείλησε καθόλου επιθετικά πλην της «μίας και φαρμακερής» φάσης στο 95’.

Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ποσειδώνα με συνδυασμούς και από τον άξονα και από τα πλάγια χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 5’ προσπάθεια και σουτ του Καραγιάννη μπλόκαρε ο Συλλέκτης.

Στο 15΄ νέο σουτ του Καραγιάννη απέκρουσε δύσκολα ο Συλλέκτης σε κόρνερ.

Στο 30’ σέντρα του Κατσουλίδη, κεφαλιά του Κωστούλα μπλόκαρε ο Συλλέκτης.

Στο 40’ πάσα του Νιάσσε στον Καραγιάννη στον κενό χώρο, σέντρα του Καραγιάννη, ο Λαγότζος με προβολή έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Κωστούλα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Κοζάνη ζήτησε πέναλτυ σε ανατροπή του Μπίντση από τον Μπάρδα αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη προσπάθησε να σκοράρει νωρίς αλλά καθώς το γκολ δεν ερχόταν το άγχος έδειξε να βαραίνει τα πόδια των παικτών.

Αφού «χαράμισε» τρία φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή, η πρώτη φάση για την Κοζάνη ήρθε στο 65’ όταν σουτ του Νιάσσε πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 73’ η Μηχανιώνα έμεινε με 10 παίκτες όταν μετά από δυνατό βολέ του Κυριακίδη ο Κουτσιβαγγέλης τράβηξε από πίσω τον Κωστούλα που έφευγε μόνος προς την εστία κι ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των φιλοξενουμένων.

Στο 77’ ήρθε η λύτρωση για την Κοζάνη όταν μετά από συρτή σέντρα του Καραγιάννη από αριστερά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ζουρνατζάκη, χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αγγελος Τσώτσος εξ’ επαφής την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο 90΄δυνατό σουτ του Μπάρο απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Συλλέκτης.

Στο 95’ μετά από πλάγιο του Ποσειδώνα ο Ιγνατίδης με πλάτη στην εστία έστρωσε στον Ζουρνατζάκη ο οποίος έξω από την περιοχή έκανε μία τρίπλα και με συρτό σουτ στην γωνία «πάγωσε» το ΔΑΚ Κοζάνης αλλά ο πρώτος βοηθός ακύρωσε το γκολ καθώς ο Ιγνατίδης σε θέση οφσάϊντ παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Κυριακίδη.

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη πήγε στους 38 βαθμούς και παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Θεσσαλονίκης που έχει 40.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια της Κοζάνης είναι απέναντι σε ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί, την Τετάρτη 30/3/22 με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων (εκτός) και την Κυριακή 3/3/22 με τον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καλληράχης (εντός), ενώ την τελευταία αγωνιστική την Τετάρτη 6/3/22 η Κοζάνη θα επισκεφθεί την Θύελλα Σαρακηνών που παλεύει για να σωθεί.

ΚΟΖΑΝΗ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης, Παπαργυρίου (57’ Μωϋσιάδης), Πιρίτζαους, Ρογγότης, Μπίντσης (57’ Ψιάνος), Μπακάλης (66’ Τσώτσος), Νιάσσε, Καραγιάννης, Ιορδανίδης (66’ Μπάρο), Κωστούλας (85’ Κρυεμάδι)

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (Αγγελος Ζαζόπουλος): Συλλέκτης, Μπάρδας, Προκοπίου, Λαγότζος, Κουτσιβαγγέλης, Παπαγεωργίου (75’ Τσακιρίδης), Κεφαλάς (75’ Ταουσάνης), Δημητρακόπουλος (46’ Ζουρνατζάκης), Δεληγιαννίδης (25’ λ.τ. Npoku Kirman), Μουράτι (70’ Ματθαίου), Ιγνατίδης 

Διαιτητής: Τασιόπουλος (Θεσσαλίας).

Βοηθοί: Αναστασίου (Θεσσαλίας), Αγγελόπουλος (Θεσσαλίας).
















Σχόλια