Γ' Εθνική: Η ανάλυση και οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο για τον Μακεδονικό

 


Η συνεχής αναζήτηση της εξέλιξης και η δίψα για καινοτομία, παρακολούθηση των τάσεων, εξέλιξη και αποτελεσματικότητα, έχει επιφέρει, σιγά σιγά, τη γέννηση του τμήματος ανάλυσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Μακεδονικού.

Όλα, φυσικά, ξεκίνησαν από την τοποθέτηση του Δημήτρη Γκούντα στο προπονητικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας, στην αρχή της φετινής σεζόν. Μεταξύ των ρόλων που κατέχει ως βοηθός προπονητής και σύνδεσμος της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα (συντονιστικός υπεύθυνος για τα τμήματα 11Χ11 της Ακαδημίας), ο νεαρός προπονητής αποτελεί και τον αναλυτή του Μακεδονικού, εισάγοντας οργανωμένα πλέον την ανάλυση στους πρωτοπόρους του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Το τμήμα, ωστόσο, εξελίσσεται και προς τα κάτω. Ο προπονητής της Ακαδημίας και ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας, Παναγιώτης Τσιαμπάζης, ανέλαβε ρόλο head of analysis στα «πράσινα» τμήματα υποδομών, από την Κ13 ως και τις Ελπίδες Μακεδονικού.

Με τη συνδρομή του προπονητή Δημήτρη Μποσκλαβίτη, πραγματοποιούν ανάλυση αγώνων και προπονήσεων για τα μικρότερα τμήματα (Κ13-Κ16), αλλά και ανάλυση αγώνων και αγώνων αντιπάλων για τα μεγαλύτερα (Κ17 και Ελπίδες).

Μάλιστα, εκτός από τη χρήση της έως τώρα ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας, το έργο της ανάλυσης γίνεται ευκολότερο και προσφέρει δύναμη στους προπονητές μας χάρη στη χρησιμοποίηση της ειδικής κάμερας και πλατφόρμας καταγραφής και ανάλυσης, VEO, για τη χρήση της οποίας τα στελέχη μας παρακολούθησαν πρόσφατα ειδικό σεμινάριο.

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, περιφερειακοί ρόλοι «γεμίζουν» τα τεχνικά επιτελεία και στον Μακεδονικό, όχι μόνο οφείλουμε, αλλά επιπλέον αγαπάμε να λειτουργούμε στα πρότυπα που διαμορφώνουν στη σύγχρονη κάθε φορά εποχή το πλαίσιο των αγαπημένων μας αθλημάτων.

Σχόλια