Η Τρίτη γνώμη: Δια πυρός και σιδήρου...

Συνεχίζονται μετ` εμποδίων τα πρωταθλήματα, καθώς ο καιρός μας εφοδιάζει με καλές ποσότητες νερού, αλλά αυτή η διαδικασία έχει δυσκολέψει την τέλεση των παιχνιδιών.

Και μάλιστα δύσκολη κατάσταση από πλευράς καιρικών συνθηκών θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι να αναβλήθηκαν για την επόμενη Κυριακή αγώνες της Γ Εθνικής, μεταξύ αυτών της ΑΕΠ και του Κτηνοτροφικού Αστέρα. Το δε ντέρμπυ του ΦΣ Κοζάνη πήγε για την Τετάρτη, 16 Μαρτίου!!!. 

Η δράση, λοιπόν, ήταν πολύ περιορισμένη αλλά αυτό μας δίνει το χρόνο να καταγράψουμε κάποιες σκέψεις παραπάνω. 

Ξεκινώντας από το 8-0 του Εορδαϊκού. Επιβεβαιώθηκε, βέβαια, η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων. Επιπλέον, προκύπτει σαφώς ότι ο Εορδαϊκός ξεπέρασε άμεσα τους κλυδωνισμούς από την περίοδο αλλαγής προπονητή και είναι γερά στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Το Βελβεντό είχε την τύχη, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, να επωφεληθεί από την παραίτηση ομάδων. Αυτή η ευκαιρία είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί με την καλύτερη οργάνωση της ομάδας ώστε να αποφευχθούν περιπέτειες και να οικοδομηθεί κάτι καλύτερο για την επόμενη χρονιά πριν εμφανιστεί απογοήτευση που θα υποσκάψει την προοπτική για το μέλλον.    

Σε ένα άλλο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πάμε τώρα. Το 6-2 στον Κρόκο. Η τοπική ομάδα έκανε άλματα βελτίωσης σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Κατεβαίνει με 11 παίκτες πια, μετά την προσθήκη ικανού τερματοφύλακα. Διατηρεί την επιθετική νοοτροπία και ο φυσικός ηγέτης, Τσιάρας, βρήκε συμπαίκτες, που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, ώστε να έχουμε αυτό το αναπάντεχο αποτέλεσμα. 

Αντίστροφη είναι η πορεία για το Μακεδονικό Κοζάνης. Εδώ δεν υπάρχει δείγμα βελτίωσης. Συνεχίζονται τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις. Και σε ομάδες αυτού του βάρους φανέλας υπάρχει μεν αποθηκευμένη δυναμική, αλλά μια παρατεταμένη κρίση μπορεί να δημιουργήσει υπαρξιακά ζητήματα. Η διαφαινόμενη διάσταση με την Κοζάνη 2004 προσθέτει ερωτηματικά για την εξέλιξη της κατάστασης. Είχαμε πει στην αρχή της περιόδου ότι ζυμώνονται ανακατατάξεις. Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί πυλώνα του συστήματος. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί να πιστοποιήσει ξανά αυτή της την ιδιότητα ώστε να μην την προσπεράσουν οι εξελίξεις…

Οι Πύργοι απέδειξαν ξανά ότι επαξίως συμμετέχουν στην κατηγορία. Και το απέδειξαν με αντίπαλο μια εξαιρετικά δουλεμένη και ταλαντούχα ομάδα. Από την οποία αναμένονται την επόμενη χρονιά πράγματα και θάματα…  

Παιχνίδια στον πρώτο Όμιλο της Β Κατηγορίας δεν είχαμε. Είχαμε όμως στο δεύτερο. Στους δύο αυτούς αγώνες διαπιστώνουμε ότι: Η Δάφνη Πολυμύλου έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά να είναι μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Μπορεί η προσπάθεια να υπερβαίνει και την ποιότητα του υλικού και αυτό την κάνει ακόμη πιο αξιόλογη. Η ισοπαλία στο Δρέπανο σημαίνει ότι η δυναμική για άνοδο είναι περιορισμένη. Όμως έχει πάντα ενδιαφέρον ο κάθε αγώνας της γιατί δείχνει ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Εν αναμονή λοιπόν.

Το ντέρμπυ στην Εορδαία επιβεβαίωσε τη δυναμική του Βυζαντινού Αετού σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με αντίπαλο ομάδα με στόχο την άνοδο. Θα μπορούσε να έχει πάρει περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι. Έχει πολλές πιθανότητες να είναι στην τετράδα και να εξελιχθεί και άλλο στη χρονιά.

Η Κοζάνη 2004 πήρε βαθιά ανάσα και παραμένει εντός στόχων. Εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα φαβορί αν και διαπιστώνονται αρρυθμίες. Πάντως μια απορία δε γίνεται να μην τη διατυπώσουμε. Βοηθάει όντως την ομάδα να υπάρχει κάποιος εκτός των γραμμών του γηπέδου που είναι σε μόνιμη κατάσταση υστερίας επί 90 λεπτά; Μου έχει μεταφερθεί η δυσφορία κάποιων που παρακολουθούν τους αγώνες, αλλά μπορεί να είναι και μέθοδος που να δουλεύει. Δουλεύει όμως; Οι παίκτες λειτουργούν καλύτερα κάτω από τέτοια συνεχή πίεση; Οι δόκιμοι προπονητές σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα…

Μια που ζόρισαν τα πράγματα στην Ουκρανία μια μικρή συλλογή από ζόρικα αγόρια του ποδοσφαίρου… 

exothesmikos@gmail.com


Σχόλια