Η Τρίτη γνώμη: Καλώς τα, τα κορίτσια!


Πολλά αυτά που τρέχουν αυτό το διάστημα και η επικαιρότητα πλούσια. Βεβαίως τα πιο πολλά θα τα ξέρουμε το απόγευμα της Τετάρτης, αφού αυτή η αγωνιστική της Γ Εθνικής είναι καθοριστική. Αλλά, μέχρι τότε, ας αρκεστούμε σε όσα ήδη συνέβησαν.

Ένα το παιχνίδι που έγινε την Κυριακή στην κατηγορία αυτή και κακό το αποτέλεσμα. Η χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΕΠ είναι χαρακτηριστική και η επίπληξη σαφής. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η διοίκηση αντιμετωπίζει με δυσφορία την τοποθέτηση της ομάδας στη Γ κατηγορία και μόνο οι νίκες μπορούν να ελαφρύνουν αυτή τη δυσθυμία. Ήττες, και μάλιστα εντός έδρας, δε βοηθάνε καθόλου μα καθόλου…..

Στα τοπικά πρωταθλήματα της Κοζάνης οι εξελίξεις ήταν απροσδόκητες σε πολλές περιπτώσεις. Είναι αλήθεια ότι η απραξία τόσων εβδομάδων, η δυσκολία να γίνουν ακόμη και προπονήσεις, οι απουσίες λόγω νόσησης από covid κλπ. μπορούν να βγάλουν τις ομάδες από το ρυθμό τους. Αλλά αρκετά αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά…

Στο Α` τοπικό το σημαδιακό αποτέλεσμα ήταν η νίκη του Μακεδονικού Κοζάνης που έδωσε βαθιά ανάσα όχι μόνο βαθμολογική αλλά, κυρίως, ψυχολογική. Την Τετάρτη πηγαίνει στο Βελβεντό με άλλον αέρα.

Για την ίδια κατηγορία ενδιαφέρον είχε και η ορθή σκέψη να υπάρχει αστυνομική δύναμη στα Σέρβια. Όχι ότι αναμενόταν κάτι ακραίο, αλλά έστω για λόγους συμβολικούς. Θα ήταν χρήσιμο κάτι παρόμοιο να γίνει και σε άλλα παιχνίδια ομάδων,  που στον πρώτο γύρο ήρθαν σε ρήξη. Η ΕΠΣ γνωρίζει περιστατικά και οφείλει να πάρει μέτρα για να μην έχουμε απρόοπτα.

Στη Β`κατηγορία και στον πρώτο όμιλο είχαμε δύο απίθανα σκορ. Το εξπρές των Ελπίδων εξάχνωσε την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος! Επιβεβαίωσε τη δυναμική της και, με αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε να καλέσουμε το ποδοσφαιρόφιλο κοινό να μη χάσει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία να παρακολουθήσει τους επόμενους αγώνες της. Κάτι πολύ καλό γεννιέται και είναι κρίμα να χάσει κανείς την ευκαιρία να το ζήσει από την αρχή του. Το Λιβαδερό έχει λιγότερους αγώνες και μια αξιόλογη πορεία μέχρι τώρα. Αλλά όταν φεύγεις από ντέρμπυ με τέτοιο σκορ κάπου χάνεις τη θέληση και την πίστη ότι μπορείς να κάνεις υπέρβαση.

Έκπληξη και στο Βαθύλακκο. Εντυπωσιακό το διπλό των Ακριτών. Η ακαδημία αυτή ήταν η μόνη που είχε μείνει πίσω, σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες, αλλά τελευταία δείχνει ότι κάτι καλό συμβαίνει και εκεί.

Τι να γράψουμε όμως και για όσα συνέβησαν στο δεύτερο όμιλο. Ο Αδύναμος Απόλλων επιβλήθηκε απέναντι σε ομάδα με πορεία πρωταγωνιστική μέχρι τώρα. Και μάλιστα αρχίζει να προσελκύει κοινό. Η απόλυτη όμως έκπληξη ήταν η σαρωτική επικράτηση των απίθανων πιτσιρίκων του Βυζαντινού Αετού απέναντι στον πρωτοπόρο Περδίκκα! Αν προσθέσουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε Δαναούς, Ατρόμητο Πτολεμαΐδας, Κρόκο κλπ. φαίνεται να αχνοφέγγει μια ελπίδα για ωραία πράγματα στο τοπικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια!!! Επιστρέφοντας στα δεδομένα του ομίλου όλα είναι ανοιχτά. Και για το ποιες ομάδες θα είναι στην τετράδα και για το ποιος θα τερματίσει πρώτος. Το ντέρμπυ του Περδίκκα με την Κοζάνη 2004 θα είναι καθοριστικό την επόμενη αγωνιστική.

Μια και αναφέραμε την Κοζάνη 2004 μια δυσάρεστη εξέλιξη ήταν σχόλιο του προπονητή της που προκάλεσε άλλο σχόλιο από τον προπονητή του Εθνικού Βατερού. Η πιάτσα δεν είναι μεγάλη εδώ. Και κάθε συμπεριφορά που ξεφεύγει έχει συνέπειες. Δημιουργεί μειονέκτημα στην εξέλιξη προσώπων και ομάδων και προσθέτει εμπόδια στη διαδρομή.

Υπήρξε και μια άλλη εξέλιξη όμως που δημιουργεί νέα δεδομένα. Η προσπάθεια της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟ Κοίλων αρχίζει να αποδίδει. Πρώτη νίκη στην ιστορία της ομάδας και η αρχή, ίσως, μιας επιτυχίας σε τομέα που δεν είχε καταφέρει η περιοχή να διακριθεί μέχρι τώρα.

Μιλώντας για γυναικείο ποδόσφαιρο ας αναφέρουμε ότι η γνωστή ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν ανέλαβε να αναδείξει το άθλημα αυτό με την ομάδα της Angel City FC. Μέτοχοι είναι και άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ. Μια μικρή γεύση της ομάδας αμέσως…


 

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια