Η Τρίτη γνώμη: Ώρα για υψηλές πτήσεις (αν θέλει κανείς να ξεχωρίσει)

 


Όσο οι αγωνιστικές λιγοστεύουν, τόσο μεγαλώνει η αγωνία. Σε όλες τις κατηγορίες και είτε για την κορυφή, είτε για τον υποβιβασμό και τα play off. 

Κόλαση ο όμιλος των ομάδων μας στη Γ` Εθνική. Η Καληράχη παρέδωσε μεν βαθμολογικά το πνεύμα, το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι αν υπάρχει καύσιμο στο ρεζερβουάρ θέλησης αυτών που διοικούν την ομάδα.

Στην κορυφή η απόσταση των 2 βαθμών παρέμεινε. Οι πρωτοπόροι επικράτησαν με την ψυχή στο στόμα και με τη διαιτησία να μην δείχνει να θέλει να τους στενοχωρήσει….. Με οποιοδήποτε στραβοπάτημα από εδώ και μετά δεν θα υπάρξει επιστροφή. Καπάκι αύριο υπάρχει πλήρης αγωνιστική και όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Κάτι που κρατήσαμε από τον απόηχο του ντέρμπυ ήταν η ανακοίνωση με την οποία ο Μακεδονικός ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία. Μιλάμε για ξεκάθαρη μπηχτή. Και εδώ ο πέρπιρας μας βάζει να θέσουμε μια αιχμηρή ερώτηση: Αν ρωτήσουμε όλες τις ομάδες του ομίλου ποιον θα ήθελαν για πρωταθλητή, πόσες θα ψήφιζαν το Μακεδονικό και πόσες το ΦΣ Κοζάνη; Θα έλεγε πάρα πολλά η απάντηση. Και θα καθόριζε σε ένα βαθμό και την προοπτική που υπάρχει για κάθε ομάδα και τώρα και για τις επόμενες περιόδους. Διότι αν όλοι αντάμα και ο «ψωριάρης» χώρια, είναι καθοριστικό θέμα για την εξέλιξη…

Η ΑΕΠ τα κατάφερε με μεγάλο διπλό. Αν παρατηρήσει κανείς τους πανηγυρισμούς στα γκολ και στο τέλος του αγώνα, βγάζει δύο συμπεράσματα. Ότι έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμες είναι οι επιτυχίες για το παρόν και για το μέλλον της ομάδας. Και ότι έχουν παθιαστεί να πετύχουν. Το παιχνίδι με τη Λευκκίμη καθοριστικό για τις δύο αυτές ομάδες, αλλά όχι μόνο γι` αυτές…

Στο Α` τοπικό πολύ σοβαρές οι εξελίξεις. Τα Τιτανόπουλα έκαναν το μπαμ τρομοκρατώντας όλους για το τι πρόκειται να παρουσιάσουν την επόμενη χρονιά, όταν θα έχουν στα πόδια τους ένα χρόνο εμπειρίας. Οδυνηρό το αποτέλεσμα για τον Εορδαϊκό. Ξεπέρασε πολλά εμπόδια φέτος και τώρα καλείται για υπέρβαση αυτού του σοκ. 

Μεγάλα αποτελέσματα για το Μακεδονικό Κοζάνης που, στα δύο τελευταία παιχνίδια, πήρε τέσσερις πολύτιμους βαθμούς και, κυρίως, δεν έχασε στο φιλόξενο γήπεδο του Πλατανορρεύματος…

Στο Β` τοπικό μια στροφή πριν τη λήξη και συμβαίνουν όλα. Ομάδες δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν ή κάνουν ηρωικές προσπάθειες να παίξουν έστω και με 10 παίκτες. Το ντέρμπυ στον Περδίκκα να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η τέταρτη θέση στον Α όμιλο να διεκδικείται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα γνωρίζοντας τους 8 της επόμενης φάσης.

Για επίλογο το στιγμιότυπο από την πρωτιά στο πρόσφατο παγκόσμιο του στίβου με δυτικομακεδονική πινελιά


exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Πολύ κομπλεξ για την Κοζάνη. Που ακριβώς την ωφέλησε η διαιτησία γιατί το γκολ της Μηχανιώνας ήταν οφσάιντ. Επίσης οι μπηχτες για τον ψωριαρη που είναι χωρια και την ανακοίνωση του Μακεδονικού μόνο γέλια προκαλούν. Κάθε εβδομάδα λάσπη εναντίον της Κοζάνης από εσάς τους διάφορους "αντικειμενικούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι γνωστή η εμπάθεια του ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ και του συγκεκριμένου μπλογκ για την ομάδα του ΦΣ ΚΟΖΑΝΗ. Πολύ δε περισσότερο εαν πετύχει και στόχο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος πλην του ότι αυτός που τα γράφει όταν αποδειχθεί ότι έχει και άμμεση σχέση με την ομάδα, θα γελάμε και θα κλαίμε... ταυτόχρονα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαξε να βρεις την καταγωγη του και το επωνυμο του και θα καταλαβεις γιατι αβανταρει την δευτερη ομαδα της Γ Εθνικης. Θα βρεις πολλα κοινα με τον ιδιοκτητη της.

      Διαγραφή
  3. Το ποδοσφαιρο στην Πτολεμαιδα τελειωσε το 1996 με την συγχωνευση Εορδαικου-Ηρακλη.Ήταν μια αποτυχια πιυ ξενερωσε τους τοτε φιλαθλους καιβδρν εβγαλς νεους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ματιές στα σπορ σου προτείνω να τους γλύφεις για να είσαι καλό σάιτ για αυτούς Άιντε ρε άιντε
    Συνέχισε έτσι για αυτό εμείς εξακολουθούμε να σε διαβάζουμε .
    Δε μασας τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Esi giati twra egines Kozani ? Prin tin evrizes .Trws kala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.