Η Τρίτη γνώμη: Μέσι και Νεϊμάρ ... δεν γλίτωσαν … “γιούχα”


 

Ο χιονιάς απέτρεψε ξανά το να γίνουν αγώνες παρατείνοντας την αγωνία που χτυπάει κόκκινο την Τετάρτη.

Το μόνο που μάθαμε είναι ότι η περιπέτεια του Κτηνοτροφικού Αστέρα Καληράχης έλαβε τέλος μετά από δύο χρόνια εξαιρετικής προσπάθειας. Μένει απορία για το αν η παρέα, που έκανε αυτό τον άθλο, θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να μην πάνε χαμένα τα θεμέλια που έριξαν. Απαιτείται τεράστια θέληση για κάτι τέτοιο και ποιος ξέρει; Η υπέρβαση που έγινε στην Καστοριά με τη συγχώνευση Καλλιθέας και Καστοριάς ίσως μπορεί να βρει μιμητές, ίσως και όχι. Το ζήτημα είναι να μη χαθεί τόση εμπειρία, τεχνογνωσία και υποδομή που έχει δημιουργηθεί.


Μιλώντας για υποδομή αξίζει κανείς να σημειώσει ότι τόσο ο Μακεδονικός όσο και το ΦΣ Κοζάνη ανακοίνωσαν συνεργασία με ειδικούς στην Ανάλυση αγώνων! Δεν ξέρω αν όλοι οι προπονητές θεωρούν απαραίτητη όλη αυτή την εξειδίκευση ή υπάρχουν επιφυλάξεις. Πάντως είναι κι αυτό δείγμα γρήγορης εξέλιξης των ομάδων ακόμη και στη Γ` Εθνική. Τουλάχιστον ομάδων με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Έχουμε ξαναπεί πόσο καλό για το τοπικό ποδόσφαιρο είναι η παρουσία ομάδων στην κατηγορία αυτή, ειδικά μάλιστα των ομάδων της Κοζάνης που είναι στα ψηλά της βαθμολογίας και, ταυτόχρονα, καινοτομούν με τρόπους, που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

Ελλείψει αγώνων συνέβησαν δύο αξιοσημείωτα γεγονότα. Το ένα αφορά την εντυπωσιακή εξέλιξη με τις αποδοκιμασίες εις βάρος ποιου παίκτη; Του Μέσι παρακαλώ! Ενός από τους βασικούς υποψηφίους να αναδειχθούν στη θέση του Καλύτερου Όλων των Εποχών! Έναν τέτοιο παίκτη λοιπόν αποδοκίμασαν οι φίλαθλοι της ομάδας του. Και μαζί του ακόμη ένα τεράστιο όνομα, τον Νεϊμάρ. Είναι αυτό ένα χτυπητό δείγμα ότι η τεράστια σε χρήμα επένδυση δεν εξασφαλίζει αναγκαστικά την επιτυχία. Και ότι  μια ομάδα δεν έχει βέβαιη την επικράτηση με το να παρατάξει στο γήπεδο εντεκάδα με πριμαντόνες παγκόσμιας κλάσης. Χρειάζεται ένα γενικότερο υγιές κλίμα μαζί με πολύ δουλειά για να μπορεί κάποιος να συλλέξει τους καρπούς της επιτυχίας.

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.