Γ' Εθνική: ΦΣ Κοζάνη – Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης 4-0 | φωτο - βίντεο


Στο νήμα θα κριθεί ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής 2021-22 καθώς μετά τα αποτελέσματα της 21ης (προτελευταίας) αγωνιστικής ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης παρέμεινε δύο βαθμούς μπροστά από την Κοζάνη.


Η Κοζάνη, μετά από ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο, ξέσπασε στο δεύτερο και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης που έχει ήδη υποβιβαστεί εδώ και μερικές εβδομάδες.
 
Η ομάδα των Γρεβενών, που στο σημερινό παιχνίδι είχε επτά βασικούς και δύο αλλαγές που φόρεσαν στο παρελθόν την φανέλα της Κοζάνης, άντεξε στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την Κοζάνη στο δεύτερο.
 
Οι ερυθρόλευκοι είχαν την καθολική υπεροχή στο παιχνίδι και πήραν μία άνετη νίκη αν και όλα τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο μέρος.
 
Στο 9’ καλό σουτ του Τσώτσου πέρασε μόλις άουτ.
 
Στο 15’ σέντρα του Νιάσσε, γυριστή κεφαλιά του Κωστούλα άουτ.
 
Στο 22’ πάσα του Καραγιάννη στον Νιάσσε που έκανε το κοντρόλ με το στήθος κι έπιασε ένα δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Καληράχης.
 
Στο 28’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Σάλλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Κοζάνης.
 
Στο 32’ μπάσιμο και σέντρα του Καραγιάννη, την τελευταία στιγμή έκοψε σε κόρνερ με το κεφάλι ο Δραγατσίκης.
 
Στο 38’ Τσώτσος και Κωστούλας άλλαξαν την μπάλα, επικίνδυνη σέντρα του Τσώτσου από αριστερά, ο Στεργιόπουλος έδιωξε σωτήρια.
 
Στο 44’ μπάσιμο και σουτ του Καραγιάννη απέκρουσε ο Κοκκινίδης.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το παιχνίδι και πέτυχε τρία γκολ σε πέντε λεπτά.
 
Στο 50’ ο Νιάσσε από δεξιά βρήκε τον Αλέξανδρο Καραγιάννη μέσα στην περιοχή κι ο Γρεβενιώτης μέσος με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ.
 
Στο 52’ κόρνερ του Καραγιάννη, κεφαλιά του Νιάσσε, ο Κοκκινίδης απέκρουσε ενστικτωδώς, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Δημητριάδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
 
Στο 55’ ωραία σέντρα του Καραγιάννη κι ο Πάρης Μπακάλης με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 3-0.
 
Στο 75’ σέντρα του Παπαργυρίου, σουτ του Κρυεμάδι απέκρουσε με το πόδι ο Κοκκινίδης σε κόρνερ.
Στο 85’ φαλτσαριστό κόρνερ του Κρυεμάδι, η μπάλα πέρασε από όλους κι ο Λεωνίδας Κωστούλας εξ’ επαφής την προώθησε στα δίχτυα με προβολή για το τελικό 4-0.
 
Η λήξη του αγώνα βρήκε την Κοζάνη να ελπίζει ακόμα ότι θα τερματίσει πρώτη καθώς η ήττα της Α.Ε. Λευκίμμης στα Τρίκαλα Ημαθίας σημαίνει ότι οι Κερκυραίοι για να σωθούν πρέπει να κερδίσουν τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους, την ερχόμενη Τετάρτη 6/2/2022.
 
Για την Κοζάνη βέβαια αρκεί και η ισοπαλία στο παιχνίδι αυτό, αρκεί οι ερυθρόλευκοι να νικήσουν στους Σαρακηνούς Πέλλας την τοπική ομάδα που έχει ήδη σωθεί, καθώς η Κοζάνη υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Μακεδονικό.
 

ΚΟΖΑΝΗ
(Σάκης Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Κατσουλίδης (80’ Ντούκα), Παπαργυρίου (80’ Μωϋσιάδης), Πιρίτζαους, Σερσέμης, Μπακάλης (60’ Μαυροματίδης), Ψιάνος (73’ Καλαϊτζής), Νιάσσε, Καραγιάννης (60’ Κρυεμάδι), Τσώτσος, Κωστούλας.
 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΗΡΑΧΗΣ
: Κοκκινίδης, Κωτσούλας, Στεργιόπουλος (65’ Αγκάστρα), Δραγατσίκης, Δημητριάδης, Μπαλίτσας, Μανακίτσας, Χαματάϊ (65’ Κοτζατίσογλου, λ.τ. 68’ Καραμήτρος), Ιω. Τσικόπουλος (58’ Αποστόλου), Δούμας (58’ Μπόζιαρης), Ρίντι Σάλλα.
 

Διαιτητής
: Κoλορίζος (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Δόσκορης (Φθιώτιδας), Γάκος (Φθιώτιδας).

δηλώσεις των Μπακάλη  (Κοζάνη), Δούμα (Καληράχη), Σάλλα (Καληράχη), Ντούκα (Κοζάνη).

 













Σχόλια