Η Τρίτη γνώμη: Τα πιτσιρίκια μας πετάνε και δίνουν ελπίδες για τα ωραία που έρχονται

 

Το θρίλερ σε όλες τις κατηγορίες βρίσκεται στην κορύφωση. Ειδικά η Γ` Εθνική είναι μόνο ένα βήμα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το Φ.Σ. Κοζάνη έκανε το καθήκον του και πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Κτηνοτροφικό Αστέρα. Την ίδια στιγμή ο άλλος διεκδικητής του πρωταθλήματος, ο Μακεδονικός, πήρε τη νίκη με την ψυχή στο στόμα και με αμφιλεγόμενο πέναλτυ. Τώρα όμως ταξιδεύει στην Κέρκυρα και θέλει νίκη με τη Λευκκίμη που καίγεται κι αυτή για βαθμούς ώστε να μην υποβιβαστεί. Έρχεται μάλιστα από την κόλαση των Τρικάλων Ημαθίας, όπου καταγγέλλονται σημεία και τέρατα! Αν θυμηθούμε ότι η ΑΕΠ δεν πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο όταν έπαιξε εκεί, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το τι μπορεί να συνέβη. Και να προβληματιστούμε αν τέτοιες ομάδες είναι αναγκαίο να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα…  

Επομένως με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσουμε τα τελευταία ενενήντα λεπτά για να δούμε αν ο πρωταθλητής του ομίλου θα είναι ή όχι Δυτικομακεδόνας.

Στο Α` τοπικό τεράστια η νίκη του Εορδαϊκού σε πολύ δύσκολη έδρα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τον κρατάει ζωντανό στο παιχνίδι. Ο πρωτοπόρος Αλιάκμωνας επικράτησε εύκολα ενώ έχει ξανά εντός έδρας παιχνίδι με προσιτό αντίπαλο. Οι διώκτες του έχουν να αντιμετωπίσουν παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και απαγορεύεται οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια.

Φινάλε κανονικής περιόδου και στο Β` τοπικό. Χωρίς καθυστέρηση ξεκινάνε τα μπαράζ με 6 τελικά ομάδες να συμμετέχουν. Η απόφαση να διαιρούνται δια 3 οι βαθμοί της κανονικής περιόδου σημαίνει ότι ελπίδες για άνοδο έχουν όλοι αφού η διαφορά πρώτου με τελευταίο είναι μόνο 5 βαθμοί. Βέβαια τα παιχνίδια που θα γίνουν είναι μόνο 5, άρα άλλοι τόσοι είναι και οι τελικοί. Και οι 6 ομάδες είναι ανταγωνιστικές και αναμένονται συναρπαστικές αναμετρήσεις. Θεωρητικά υπάρχουν κάποια φαβορί  (τα ίδια που αναφέραμε ήδη) αλλά η πρώτη αγωνιστική θα δώσει το στίγμα για τη δυναμική και τη ρέντα κάθε ομάδας. Είναι γεγονός ότι άλλα δεδομένα είδαμε στον πρώτο γύρο και άλλα στον δεύτερο. Κάποιες ομάδες παρουσίασαν κάμψη και άλλες ανέβασαν εμφανώς την απόδοσή τους. Έκπληξη θετική οι δύο Ακαδημίες (Ελπίδες ΑΕΚ και Βυζαντινός Αστέρας) που καλούνται να κάνουν κι άλλη υπέρβαση αντιμετωπίζοντας τις τοπ ομάδες της κατηγορίας.

Δε γίνεται να μη σχολιάσουμε τη δήλωση αδυναμίας ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή στα μπαράζ. Αυτό δείχνει τη μεγάλη δυσκολία τω ομάδων να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες αλλά και να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες τους. Με αποτέλεσμα να τελειώνει η σεζόν από τις αρχές Απριλίου… Η αδυναμία αυτή δείχνει και την ανάγκη να γίνου κινήσεις για να διευκολυνθούν οι διοικήσεις των ομάδων να τα βγάλουν πέρα. Ξαναλέμε ότι η φουρνιά των 16ρηδων είναι εντυπωσιακή και δεν είναι περίεργο που οι μικτές της ΕΠΣ Κοζάνης κάτω των 17 και των 15 πετάνε. Είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία ώστε να βγάλει η περιοχή ταλέντα με προοπτική για μεγάλα πράγματα.

Ένα πολύ πρόσφατο δείγμα αυτής της πραγματικότητας παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο


exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Δυστυχώς είμαστε αιώνες πίσω από άλλα πρωταθλήματα, φέτος είναι το χειρότερο επίπεδο τοπικού εδώ κ πολλά χρόνια, χειρότερες διαιτησίες, και δεν υπάρχουν προπονητές πιστοποιημενοι που να κατέχουν το άθλημα, για να μην πω για τεχνολογικά μέσα προπόνησης κλπ που δεν υπάρχουν πουθενά στο χάρτη. Και αυτή η γενιά θα χαθεί όπως χάθηκαν όλες οι άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω στο θέμα των προπονητών. Υπάρχουν κάποιοι που είναι γνωστές αλλά για διάφορους λόγους δεν ασχολούνται. Που αν θες μιλάμε κ με ονόματα.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για ποιους λες, αλλά από αυτούς που ασχολούνται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού αυτοι που το κατέχουν.

      Διαγραφή
    3. μπορω να σου πω κ ονομα που το ξερει πολυ καλα το αντικειμενο.

      Διαγραφή
    4. Για πες όνομα? Ερνέστο Βαλβερδε?

      Διαγραφή
  2. Και γιατί δεν ασχολείται αφού είναι τόσο καλός όπως λες? Για πες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.