Η Τρίτη γνώμη: Παναγιά μου, Παναγιά μου

Επιτέλους ελληνικό Πάσχα μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού. Αμάν κάναμε για μια τέτοια ανάσα. Ίσως όμως να εκτιμήσαμε καλύτερα την αξία κάποιων πραγμάτων. Όπως, ας πούμε, εκτιμάει τη μαγειρίτσα αυτός που έχει βδομάδες να φάει λάδι…

Την Τετάρτη συνεδριάζει η περίφημη Επιτροπή Εφέσεων για να ασχοληθεί με την έφεση του Μακεδονικού και να δούμε πότε θα βγάλει απόφαση… Αγωνία σε όλους τους εμπλεκόμενους μέχρι τότε.

Μάθαμε όμως κάτι την εβδομάδα που πέρασε. Τον πρωταθλητή στο Α` τοπικό. Μετά από μεγάλη προσπάθεια μιας σεζόν και με ένα βαθμό διαφορά πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Μακεδονικός Φούφα. Η αξία της επιτυχίας έχει να κάνει και με τον ανταγωνισμό. Αλιάκμονας Αιανής και Εορδαϊκός συμμετείχαν με δυνατές ομάδες, κάτι που έχει τη σημασία της για τη συνέχεια.

Διότι και εδώ ακολουθούν μπαράζ με 3 προνομιούχες θέσεις στις 7. Καλή γνώση της δυναμικότητας των αντιπάλων δεν έχουμε, όμως πρόβλεψη ότι ο Μακεδονικός, με την ομάδα που έχει, θα τα καταφέρει μπορούμε να τολμήσουμε. Καλές πιθανότητες υπάρχουν και για την Καστοριά 1980 που θα ανταγωνιστεί σε άλλο όμιλο. Υπήρξε συσπείρωση δυνάμεων στην Καστοριά και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που επιτρέπει πολλές ελπίδες για δικαίωση. Εφ` όσον βεβαίως η διοίκηση είναι έτοιμη για τέτοιο άλμα.

Με την ευκαιρία που υπήρξε διακοπή στα μπαράζ του Β' τοπικού θα κάνουμε μια σύντομη περιγραφή της παρουσίας των ομάδων του πρώτου Ομίλου, που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Θα κάνουμε το ίδιο για τις ομάδες του δευτέρου Ομίλου στην επόμενη ευκαιρία.

Α.Ε. Άνω Κώμη. Δηλώθηκε αλλά δε συμμετείχε τελικά. Παραδοσιακό όνομα με στιβαρή παρουσία και σχετικά πρόσφατη συμμετοχή και στο Α` τοπικό. Το παράδοξο είναι ότι ανέστειλε τα συμμετοχή τη χρονιά που παραδόθηκε νέο γήπεδο (με βοηθητικό μάλιστα)! Τραγική ειρωνεία θα το έλεγε κάποιος.

Αναγέννηση Αργίλου. Αναντίστοιχη η συγκομιδή σε σχέση με το μόχθο της διοίκησης. Η σοβαρότητα όμως όσων τρέχουν την ομάδα επιτρέπει αισιοδοξία ότι υπάρχει περιθώριο για καλύτερη παρουσία στο μέλλον.

Ακρίτες Κοζάνης. Τραγική στον πρώτο γύρο, θεαματική βελτίωση στο δεύτερο. Κλασσική ακαδημία που ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη ενεργοποίηση ανθρώπων που θα τρέξουν την ομάδα. Η φουρνιά στα πιτσιρίκια φαίνεται και από τα αποτελέσματα των μικτών της ΕΠΣ ότι είναι πολλά υποσχόμενη και αξίζει τον κόπο.

Ερμής Πλατανορρεύματος. Άλλο ένα κλασσικό όνομα με παραδοσιακά ισχυρή έδρα. Είναι η μοναδική ομάδα που μέχρι τώρα έχει κόψει βαθμούς από την πρωτοπόρο των μπαράζ. Παρά αυτό το παράσημο δεν ήταν μια χρονιά τόσο ανταγωνιστική με αποκορύφωμα την μη προσέλευση σε δύο αγώνες. Προφανώς η διοίκηση έχει ανάγκη στήριξης, κάτι που είναι αναγκαίο. Η ευρύτερη περιοχή αποδεκατίστηκε από ομάδες και θα ήταν πλήγμα να υπάρξει άλλη απώλεια.

ΜΑΠΣ Αγία Παρασκευή. Αξιοπρεπής παρουσία και απόσταση μόνο ενός βαθμού από την τετράδα. Γίνεται προσπάθεια και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για τη νέα χρονιά. Η άνοδος, που παρατηρείται στην περιοχή Τσαρτσιαμπά, μπορεί να φανεί χρήσιμη δίνοντας κίνητρα για μεγαλύτερη προσπάθεια τη νέα χρονιά.

Ιωνικός Βαθυλάκκου. Επανήλθε πέρυσι στη ζωή και πάντα η νέα αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τα πήγε πολύ καλά ενόψει αυτού του δεδομένου. Μάλιστα στον πρώτο γύρο άφησε υποσχέσεις για ανταγωνιστική παρουσία, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο. Μεγάλη ανάγκη για βελτίωση του αγωνιστικού χώρου και πολύ θετικό ότι ήδη ξεκίνησαν εργασίες.

Αναγέννηση Λιβαδερού. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Από την αρχή στην πρώτη τριάδα με απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Ακολούθησε μέχρι το τέλος κερδίζοντας εισιτήριο για τα μπαράζ. Δε δήλωσε συμμετοχή τελικά. Η διοίκηση έκανε τους υπολογισμούς της και επέλεξε αυτό που θεώρησε ότι ήταν καλύτερο. Ο βαρύς φετινός χειμώνας αποτέλεσε μεγάλη τροχοπέδη στο να διατηρήσει η ομάδα την αρχική ορμή.

Για φινάλε ένα επίκαιρο μουσικό κομμάτι. Το 1976 η Ελλάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό της Eurovision με ένα συγκλονιστικό κομμάτι. Αφιερωμένο στην Κυπριακή τραγωδία. Σήμερα μια παρόμοια τραγωδία συντελείται στην Ουκρανία και το άσμα παραμένει, δυστυχώς, επίκαιρο


exothesmikos@gmail.com

Σχόλια

  1. Διευκρίνιση ή Άνω κωμη ουδέποτε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντιθέτως έκανε όλες τις προβλεπομενες ενέργειες για την μη συμμετοχή της σε αυτό..όσο για το γήπεδο της αυτό τής παραδόθηκε μόλις πριν ένα μήνα χωρίς να είναι κατάλληλο για διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης αποδυτηρίων και πάγκων. Αυτά για αποφυγή παρεξηγήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.