Κώστας Καραπατής: Άφησε τη σφραγίδα Ττου και στο κοζανίτικο ποδόσφαιρο

 

Πλήρης ημερών, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και ο Κώστας Καραπατής.
Ένας πρωτοπόρος για την εποχή του στο χώρο της προπονητικής.

Ευγενέστατος, με ρητορικά χαρίσματα, πάντα ενημερωμένος για τις εξελίξεις του ποδοσφαίρου, έγραψε τη δική του ιστορία.

Η Κοζάνη είχε την τύχη, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τους σωστούς τότε παράγοντες που τον έπεισαν να έρθει στην πόλη μας και να αναλάβει την ομάδα της Κοζάνης.

Οπαδός του κατενάτσιο, δημιούργησε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα και βοήθησε αφάνταστα στην εξέλιξη πολλών παιδιών,οπως του Λακη Χωλόπουλου, του Παύλου Τσακιρίδη, Ρατσίσκα και τόσων άλλων.

Μια υπέροχη πρωτοβουλία των παλαιμάχων κυρίως της ομάδας, με πρωταγωνιστή τους συγχωρεμένους Νίκο Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Σανόπουλου, έγινε το 2011 μια φοβερή συνάντηση στην Κοζάνη, όπου μαζεύτηκε όλη η αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου της πόλης μας αλλά και παλαιμάχων από Καστοριά, Πτολεμαϊδα, Σιάτιστα.

Παρουσίες ινδαλμάτων πολλων γενεών, του μεγάλου Ολυμπιακού αλλά και Μακεδονικού σε μια απίστευτα συγκινητική μάζωξη.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο Τσακιρίδης, ο Σανόπουλος, ο Καλώτας, ο Καλλιανιώτης, ο Σιόγκας και ο Χωλόπουλος, όλοι δώσαν το παρών και κατάφεραν να πείσουν και τον δάσκαλο τους τον Κώστα Καραπατή να έρθει από την Αθήνα με το λεωφορείο παρά την ήδη και τότε προχωρημένη ηλικία του.

Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, ως ομάδα της Κοζάνης, αποχαιρετά τον Κώστα Καραπατή και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της πόλης μας.

Καλό ταξίδι δάσκαλε.
 
Φωτογραφία: fosonline.gr

Σχόλια