Η Τρίτη γνώμη: Καλό Πάσχα

 


Μεγάλη Εβδομάδα πια και στο βάθος το Πάσχα, που έχει πάντα τη δική του μαγεία και χαρακτηρίζει την ελληνικότητα. Φέτος η κατάσταση με την πανδημία εξελίσσεται καλύτερα. Όμως ο πόλεμος στη Ουκρανία έφερε και δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις που επηρεάζουν τους πάντες.

Η εβδομάδα είναι Μεγάλη και για αγωνιστικούς λόγους. Η αγωνία για την τύχη του ΦΣ Κοζάνη συνεχίζεται. Μέχρι να βγάλει απόφαση η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Μέχρι τότε ο ιδιοκτήτης του Μακεδονικού προσπαθεί με δημοσιεύσεις στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, που του ανήκουν,  να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Η Λευκκίμη έκανε σχετική ανάρτηση με εύστοχες παρατηρήσεις. Ακόμη και τα Λιοντάρια, που δεν αποτελούνται από νομομαθείς, αναρωτιούνται εύλογα: πώς γίνεται να έχει συνέπειες μια ομάδα, που χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή, ενώ αυτός δεν έχει τιμωρηθεί με τρόπο που είναι θεσμικός;

Στο Α` τοπικό έμεινε μια τελευταία στροφή που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή. Στην πιο δύσκολη θέση είναι ο Τιτάνας. Όποιο αποτέλεσμα και να υπάρξει θα μείνουν κάποιοι πολύ δυσαρεστημένοι. Πολύ περισσότερο που εξακολουθεί να κυριαρχεί μια κουλτούρα που αναζητεί  λύσεις στο παρασκήνιο, αντί να επενδύει στην αξία με την όποια βοήθεια της τύχης. Πιο χαμηλά η τελευταία θέση κρίθηκε την προηγούμενη αγωνιστική. Το διπλό στον Κρόκο δεν ήταν αρκετό για το Βελβεντό και, ταυτόχρονα, άφησε πικρή γεύση στην ομάδα που θιγόταν από το αναπάντεχο αυτό αποτέλεσμα. Την ίδια «φιλική» διάθεση προς το φιλοξενούμενο δεν έδειξε ο ΠΑΟ Κοίλων, που χτύπησε με πάθος το παιχνίδι. Και τώρα καλείται να παίξει με αντίπαλο που κι αυτός καίγεται για αποτέλεσμα.

Εξαιρετικά συναρπαστικό αποδείχθηκε λοιπόν το φετινό πρωτάθλημα με αγωνία μέχρι το τέλος. Αλλά και με ανατροπή συσχετισμών που θα φανούν και στη συνέχεια.

Το ίδιο συναρπαστικά εξελίσσονται και τα μπαράζ ανόδου στο Β` τοπικό. Οι δύο ακαδημίες εξακολουθούν να αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες δίνοντας αγώνες πολύ υψηλής έντασης. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο καθώς δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Ελαφρύ προβάδισμα απέκτησε η Α.Ε. Καισαρειας με τη νίκη της σε έδρα που δύσκολα θα σπάσει ξανά. Κέρδισε βαθμούς και ψυχολογία αλλά και κάτι ακόμη. Διέψευσε τις εκτιμήσεις ότι ξεκίνησε με βαθμολογικό μπόνους όχι λόγω ανωτερότητας, αλλά λόγω συμμετοχής σε βατό όμιλο.

Η επόμενη αγωνιστική έχει δύο μεγάλα παιχνίδια που θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, την τελική κατάληξη. Αν υπάρξει νικητής, αυτός θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για να κατακτήσει προνομιούχα θέση στο τέλος. Το σύστημα που επέλεξε η ΕΠΣ (η διαίρεση δια τρία των βαθμών της κανονικής περιόδου) έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία με τίμημα το αίσθημα αδικίας για τις ομάδες, που πήραν διαφορά στην κανονική περίοδο. Στη Super League 1 τα μπαράζ ξεκινάνε με τις ομάδες να κρατάνε τους βαθμούς που κατέκτησαν μέχρι τότε. Μια μέση λύση σκέφτονται για του χρόνου στη Θεσσαλονίκη. Λένε ότι δεν πρέπει να διατηρείται η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, αλλά ούτε και να αδικείται ομάδα που ξέφυγε πολύ. Άρα, αν πρωταθλητής ομίλου ξεχώρισε με πάνω από 7-10 βαθμούς, αυτός πρέπει ίσως να έχει ένα μπόνους. Ενδιαφέρουσα κι αυτή η προσέγγιση και θέλει συζήτηση για το ποιο μοντέλο είναι το καταλληλότερο.

Κλείσιμο με κλιπ Τροπαρίου που έγραψε μια τρομερή γυναίκα

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια

  1. Ευτυχώς δεν έχει σπάσει ξανά η έδρα της ερατυρας και ο Περδίκκας πέρασε 2-3 εκεί μέσα χωρίς τη μισή ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Παοκ Κοιλων και στον Κρόκο που παίξανε στα ίσια. Η ομάδα του Κρόκου αποτελεί κόσμημα όσον αφορά τη λειτουργία της παίζοντας με παιδιά από την Ακαδημία της. καλό θα ήταν ο καθένας να ασχολείται με την ομάδα του και όχι με τις άλλες ομάδες. Αν θα πέσει το Βελβεντο είναι ευθύνη του Βελβεντο και όχι ευθύνη των Κοιλων που δεν κέρδισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ίδια φιλική διάθεση δεν έδειξε...
    Θα πρέπει η τρίτη γνώμη να εκφράζει προσωπική άποψη και όχι αυτή που φαντάζεται ή που της μετέφεραν .Για να γίνει αυτό πρέπει να παρεβρεθεί και στους δύο αγώνες πράγμα που δεν έγινε γιατί τα παιχνίδια γινόταν ίδια ώρα. Μπράβο στον ΠΑΟ ΚΟΙΛΩΝ ,μπράβο και στον ΑΟ ΚΡΟΚΟΥ που έπαιξαν σωστό και τίμιο παιχνίδι . Ειδικά για τον Κρόκο να σημειωθεί ότι έγινε με ανατροπή έπειτα από κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο παίχτης της ομάδας. Μπράβο και μάλιστα πολλά μπράβο τόσο στους παίχτες του Μακεδονικού όσο και αυτούς του Βελβεντού που παίξανε τίμια . Ξανά μπράβο.
    Όλοι οι άλλοι ας βλέπουν φαντάσματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.