Στον Μακεδονικό τους φταίει ο γάιδαρος και ζητάνε να τιμωρήσουν το σαμάρι

Η παροιμία - που λέγεται σε περιπτώσεις που, κυρίως από αδυναμία να αποδοθεί τιμωρία ή να ζητηθούν ευθύνες από τον υπεύθυνο, τιμωρείται ο ανεύθυνος ή λιγότερο ισχυρός – είναι μεσαιωνική: ἐλάκτισεν ( κλότσησε) ὁ γάιδαρος καί δέρουσι τό σάγμα. "Μας φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι "

Αυτό  ακριβώς ζητάει μέσα στον πανικό του ο Μακεδονικός  με την ένσταση - έφεση που έκανε εις βάρος της Λευκίμμης για το λόγο που χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή που επίσημα δεν ήταν τιμωρημένος και ούτε τιμωρήθηκε από το αρμόδιο όργανο.

Ο ποδοσφαιριστής της Λευκίμμης Θεοδωράκης αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ότι επιτέθηκε στον διαιτητή Σιδηρόπουλο χωρίς όμως να του δοθεί κάποια κάρτα.

 Η πειθαρχική επιτροπή  που συνήλθε και έβγαλε την απόφαση πριν το παιχνίδι Λευκίμμης  Μακεδονικού δεν τιμώρησε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.  Αβλεψία πέστε το, λάθος πέστε το, όπως θέλετε πέστε το αλλά δεν τον τιμώρησε.

 Επίσημα στο ποινολόγιο της ΕΠΟ  ο Θεοδωράκης μια ημέρα πριν το παιχνίδι  δεν αναγραφόταν ως τιμωρημένος όπως αναγραφόταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Για ποιο λόγο λοιπόν να μη τον χρησιμοποιήσει η Λευκίμμη αφού οι αποφάσεις των τιμωριών είχαν παρθεί και είχαν  δημοσιοποιηθεί; 

Για ποιο λόγο να φταίει η Λευκίμμη και να πρέπει να τιμωρηθεί;

Για τα  πιθανά λάθη του διαιτητή ή τα πιθανά  λάθη της πειθαρχικής επιτροπής;

Αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί αυτή πάντως  δεν είναι η Λευκίμμη! 

Απλά τα πράγματα




Σχόλια