Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε ο Εθνικός Κοζάνης!


Μετά από ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και πολλές εναλλαγές στο σκορ ο Εθνικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με το Λασσάνη Κοζάνη με σκορ 61-56.

Στην πρεμιέρα των αγώνων της ομάδας μας στη Β’ φάση του πρωταθλήματος οι παίκτες του Γιάννη Μήτσιαλου έκαναν ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και έσπασαν το αήττητο του Λασσάνη, που μετρούσε 14 νίκες.

Το παιχνίδι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι ντέρμπι καθώς το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-5, με τις δύο ομάδες να προσπερνούν η μία την άλλη στο σκορ.

 Το 2ο δεκάλεπτο κύλησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 30-30.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Λασσάνης εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και κάποιες κακές επιλογές των αθλητών μας και πήρε μικρή διαφορά έξι πόντων (42-48)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκαν όλα. Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και με συνεχόμενους πόντους του τρομερού εχθές Παύλου Τοπάλι αλλά και ένα κρίσιμο τρίποντο του Πρόδρομου Μπίγγα, γύρισε τούμπα το παιχνίδι και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 54-51!

Το συνεχόμενο rotation που έκανε ο Γιάννης Μήτσιαλος φάνηκε να μπερδεύει τους αντιπάλους, ενώ οι αθλητές μας, με την ψυχραιμία που αντιμετώπισαν τα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με ένα τρίποντο του Δημήτρη Παπαντίνα στο τέλος.

Όπως έχουμε τονίσει, κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία.

Να τονίσουμε πως ήταν δύσκολη η εβδομάδα που πέρασε για την ομάδα, καθώς είχαμε την απώλεια της μητέρα του Παύλου Τοπάλι, στην οποία αφιερώνουμε τη χθεσινή σημαντικής μας νίκη.

Ο Παύλος δείχνοντας τον επαγγελματισμό του, βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για το πάθος και το μέταλλο που έδειξαν και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην ομάδα του Λασσάνη.

Καλό Πάσχα σε όλους! 

ΦΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Μήτσιαλος): Τσίμτσιος, Γεωργιάδης, Κτενίδης, Τσιρέκας, Μακρίδης 12, Τοπάλλι 20(2), Τσουμάνας 1, Παπαντίνας 11(3), Δούμας 8(2), Γκουτζομήτρος, Μπίγγας 3(1), Μπλιούμης 6.

ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Πατσώνας): Πάπιστας 6(2), Παπαμίχος 2, Μαλούτας 19(2), Τσαμπούρης 5(1), Μπέτι 8(2), Καπενής 7, Κωτούλας 2, Πλιάκης 2, Μακρής 5(1), Μανώλας, Λαμπρόπουλος.

Δεκάλεπτα: 15-17, 15-13 (ημ. 30-30), 12-18, 19-8 (τελ. 61-56)

Διαιτητές: Παπανικολάου / Ντίνγκο

Γραμματεία: Γκιάτα / Κατωτικίδου






Πηγή: Εθνικός Κοζάνης 

Σχόλια