Χάντμπολ - FINAL 4 κυπέλλου Ανδρών - Α’ ημιτελικός : ΑΕΣΧ Πυλαίας - ΠΑΟΚ 26-23 - Στον τελικό η Πυλαία! | φωτο - βίντεο

 


Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα της Πυλαίας θα βρεθεί στον αυριανό τελικό στις  8.00μ.μ. στο κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης, 
Η πρωτάρα σε φάιναλ φορ επικράτησε με 26-23 του Δικέφαλου και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Η έκπληξη έγινε στον πρώτο ημιτελικό του 18ου φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ, που ξεκίνησε στο κλειστό της Λευκόβρυσης Κοζάνης, εκεί όπου η πρωτάρα ΑΕΣΧ Πυλαίας πήρε την πρόκριση για τον τελικό, νικώντας τον σαφώς πιο έμπειρο ΠΑΟΚ με 26-23.

Πλέον, η ομάδα της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον αυριανό τελικό (20:00), που θα προκύψει από το ζευγάρι ΑΕΚ - Ολυμπιακού (19:15).

Ο Δικέφαλος στην ένατη συμμετοχή του σε φάιναλ φορ της διοργάνωσης (μετράει τρία κύπελλα) δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν τον αγώνα. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Πυλαίας έπαιξαν ελεύθερα, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο και τσέκαραν αυτοί το πολυπόθητο εισιτήριο.

Από την πλευρά τους, οι ασπρόμαυροι, που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της στα οχτώ γκολ (22-14 στο 48’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ροκάνισαν τη διαφορά, μειώνοντας στα τρία γκολ (24-21 και 25-22), αλλά έπεσαν πάνω στον τερματοφύλακα της Πυλαίας, Μπαμπατζανίδη, ο οποίος βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-3, 6-6, 9-7, 11-8 (ημχ), 12-9, 14-11, 18-12, 22-15, 23-20, 26-23


Διαιτητές: Πατιός, Τσάνας 

Κόκκινη κάρτα στον Ζαφείρη στο 17.10'' για επικίνδυνο παιχνίδι.

Δίλεπτες : 3-2, Πέναλτυ : 3/3-4/2.


ΠΥΛΑΙΑ : Μπαμπατζανίδης, Αλατσατιανός 2, Ζαφείρης 1, Ελευθεριάδης 5, Κ.Κουκμίσης 3, Ν.Κουκμίσης, Παπαγεωργίου 4, Τσαμεσίδης 7, Α.Τριανταφυλλίδης 2, Μπάτζιος 1, Γιαννακόπουλος, Σαμαράς, Αντωνιάδης 1, Μέτσης, Γιαννακίδης, Αλεξανδρίδης.
ΠΑΟΚ: Μπάρμπας, Παλάσκας, Νικολαΐδης 2, Βαφείδης, Παπάζογλου 2, Μέντουριτς 1, Δ.Τριανταφυλλίδης 8, Τσαμουρίδης 1, Αποστόλου 2, Βελισσαρίου, Τζωρτζίνης 2, Γιορανίδης, Δεληζάνος, Μανωλούδης, Καβουσανάκης, Μισαηλίδης 5.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Πυλαίας μετά τον αγώνα: 

''  Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί του ζευγαριού, αλλά, εμείς όλη τη χρονιά είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί με κάθε αντίπαλο...Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί αν και η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ, η πιο νεανική επίσης, καταφέραμε να βγεί το άγχος μας σε θέληση και μείναμε πολύ συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά...Σε όσα ματς ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, όπως έγινε και σήμερα, είτε πήραμε πολύ σπουδαία νίκη είτε μείναμε μέχρι το τέλος σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα καταφέραμε, καθώς, το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαχείριση ρυθμού παιχνιδιού και συναισθημάτων. Ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρη ομάδα, προσπάθησε να αντιδράσει στο τέλος και μας οδήγησε σε βεβιασμένες προσπάθειες και λάθη, αλλά, πετύχαμε τον στόχο μας. Οταν φθάνεις στο Final 4, κανείς δεν σκέπτεται την ήττα, όλοι θέλουν να προκριθούν. Με τα παιδιά της ομάδας είμαστε φίλοι, άλλωστε, με τους περισσότερους ήμουν συμπαίκτης, όλοι ξέρουμε ότι τώρα έχουμε μισή, ίσως μία ώρα να το πανηγυρίσουμε και μετά θα ετοιμασθούμε για τον τελικό, όπου με όποια ομάδα και αν παίξουμε θα είμαστε το μεγάλο αουτσάϊντερ και πάλι, ωστόσο, θα αγωνισθούμε και πάλι με τον ίδιο ζήλο. Ενα παιχνίδι είναι...''.












κείμενο  βίντεο: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχόλια