Η Τρίτη γνώμη: Μήπως οι Κάστορες αναστήθηκαν;...

 

Καστοριά 

Έφυγε και ο Απρίλης, γιορτάσαμε και Πρωτομαγιά και ακόμη φως δεν υπάρχει για το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2. Εφέσεις, αναβολές, παράταση στην αναμονή. Και οι παίκτες επτά ομάδων να πρέπει να παραμείνουν ζεστοί μετά από τόση αγωνιστική αδράνεια. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να βγει ένα αποτέλεσμα που να μη δώσει δικαιώματα σε κριτική για αθέμιτη εύνοια.

Συνεχίζεται ο θεσμός του Κυπέλλου όμως. Κι εκεί υπάρχουν ζητήματα. Με τη λήξη των πρωταθλημάτων, τελειώνει ουσιαστικά η χρονιά. Σταματούν οι προπονήσεις και οι παίκτες γίνονται Λούης. Ποιον να μαζέψεις για να παίξει Κύπελλο βδομάδες μετά; Θέλει το θέμα αυτό επανεκτίμηση, έστω για την επόμενη χρονιά.

Δράση έχουμε στα μπαράζ ανόδου του Β` τοπικού. Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής έβαλαν φωτιά στη βαθμολογία και 5 ομάδες είναι μέσα στο κόλπο. Κάθε αγώνας είναι θέμα ζωής και θανάτου. Καμμιά ομάδα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ούτε ο Βυζαντινός Αετός που οριστικά δεν έχει πια προοπτική να καταλάβει κάποια από τις 2 πρώτες θέσεις. Άλλωστε, έδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι ότι είναι υπολογίσιμη ομάδα. Έχει ως αδυναμία ότι, όταν δεχθεί τέρμα, χάνει τις ισορροπίες. Απόλυτο αναμενόμενο, όμως, για μια τόσο νεανική ομάδα. Το παιχνίδι, πάντως, που ξεχωρίζει την επόμενη αγωνιστική, είναι η αναμέτρηση Κοζάνη 2004-Αναγέννηση Εράτυρας όπου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών για καμία ομάδα. Ακόμη και η ισοπαλία θα είναι καταδικαστική. 

Μέσα στις πολλές φετινές ανακατατάξεις δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την εξέλιξη στην Καστοριά. Η Ένωση δυνάμεων δημιούργησε την Καστοριά 1980 και προέκυψαν ελπίδες για μια αναγέννηση του τοπικού ποδοσφαίρου. Δύο τύποι με ποδοσφαιρικό πέρπιρα μας βοηθάνε να μάθουμε πράγματα…



exothesmikos@gmail.com


Σχόλια