Η Τρίτη γνώμη: Άρματα της φωτιάς


Το θρίλερ για την άνοδο στη Super League 2 δεν έχει τελειώσει. Η προσφυγή στο Cas είχε ένα πρώτο αποτέλεσμα. Απαγορεύτηκε στην ΕΠΟ να επικυρώσει τη βαθμολογία. Αν και τα μπαράζ συνεχίστηκαν κανονικά. Αυτό δίνει κάποια ελπίδα ότι ίσως δεν έχουν τελειώσει όλα. Τι μπορεί όμως να αλλάξει, όσο ο καιρός περνάει; Να ξαναγίνουν κατακαλόκαιρο τα μπαράζ από την αρχή; Μοιάζει απίθανο. Τι άλλη λύση μπορεί να δοθεί αν σχολάσει η αγωνιστική περίοδος; Πολύ δύσκολη άσκηση. Και πολύ ακριβή η επιλογή προσφυγής στο Cas όπου τα παράβολα και τα έξοδα είναι λύσσα και όχι απλά αλμυρά…

Το ρεπορτάζ λέει ότι στην εκδίκαση, που έγινε στη Λωζάννη (!), η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από ομάδα δικηγόρων και όχι από έναν μόνο. Δηλαδή υποβλήθηκε σε έξοδα πάνω από τα ελάχιστα, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο να υπερασπιστεί την αμφιλεγόμενη απόφαση… Την ίδια περίοδο έχουν τεθεί σε αργία ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας της ΕΠΟ για σοβαρή παράβαση κανονισμού.

Δηλαδή η κεφαλή της ΕΠΟ έχει τεθεί εκτός! Απαξιώνοντας κι άλλο μια Ομοσπονδία που ήδη έχει πολύ χαμηλή εκτίμηση και σεβασμό στους φιλάθλους. 

Στα μπαράζ για Γ` ο Φούφας γιορτάζει άνοδο και πρωτιά. Είναι φανερό ότι ανεβαίνει για να έχει ρόλο τη νέα χρονιά και δε θα αρκεστεί σε θέση νεοφώτιστου. Τελικός ανόδου για την Καστοριά 1980 που είναι κοντά στο να αγγίξει το όνειρο με μια τελική στροφή να έχει μείνει. Θα είναι μεγάλη ώθηση για τη διοίκηση να δικαιωθεί η προσπάθεια από την πρώτη κιόλας χρονιά ανασύνταξης.

Τα πιτσιρίκια των Κ17 και Κ15 εξακολουθούν να σπέρνουν όνειρα, έστω και αν η μεγαλύτερη από τις δύο ομάδες δεν τα κατάφερε να συνεχίσει. Έμειναν τα μικρά να έχουν φτάσει στους 4 και να είναι ένα βήμα από ένα τελικό, που θα αποδείξει πως ταλέντο υπάρχει και μάλιστα, όχι απλά πηγαίο και ανεπεξέργαστο, αλλά δουλεμένο σε περιβάλλον ανταγωνισμού. 

Αναφορά θα χρειαστεί να γίνει και σε δύο μεγάλα παιχνίδια τελικούς των τελευταίων ημερών. Το ένα, βέβαια, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί διαιτητής και VAR πήραν κρίσιμη απόφαση ακυρώνοντας γκολ, τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Ακόμη πιο περίεργες αποφάσεις έλαβε ο διαιτητής του τελικού ανόδου στην Premiership. Δε δόθηκαν δύο πέναλτυ μαρς, ενώ και το VAR μάλλον Varιότανε….. Πολύ περίεργο αυτό για αγώνα σε αγγλική διοργάνωση με την παράδοση της εμπιστοσύνης στη διαιτησία… Στον πρώτο αγώνα είχαμε και ένα άλλο δυσάρεστο με την εμφάνιση δεκάδων χιλιάδων Ορκς, που φορούσαν κόκκινα, να κάνουν ντου και να μπουν παράνομα στο γήπεδο. Λιγότερο έντονα αλλά παρόμοια επεισόδια είχαμε ξανά και στον πρόσφατο τελικό δύο αγγλικών ομάδων. Το ότι αγγλικές ομάδες συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια λέει πολλά ενδιαφέροντα για έθνη, νοοτροπίες και άλλα κοινωνικά φαινόμενα…

Κλείνουμε με αφιέρωση σε καλλιτέχνες που έφυγαν, αφού πρώτα πρόλαβαν να αποτελέσουν κομμάτι της κουλτούρας και ψυχαγωγίας μας. Ο Παπαθανασίου άφησε το στίγμα του και με το εμβληματικό μουσικό κομμάτι που συνδυάστηκε με ταινία σχετική με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.


exothesmikos@gmail.com

Σχόλια