Η Τρίτη γνώμη: Σήμερα είναι το αύριο, για το οποίο ανησυχούσαμε χθες (Carnegie Αμερικανός συγγραφέας)

 


Ξημέρωσε Τρίτη και ακόμη αναμένουμε την περίφημη απόφαση για τον πρωταθλητή του ομίλου του Φ.Σ. Κοζάνη. Υπάρχει μια δυστοκία που προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία. Σε μια περίπτωση, που η διάταξη είναι σαφής, πώς δικαιολογείται τόση καθυστέρηση; Άρα η Επιτροπή προβληματίζεται. Και όταν προβληματίζεται μια Επιτροπή υπάρχουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Και, σε τέτοια περίπτωση, ευνοείται αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα. Αλλά ας αναμένουμε να δούμε. Δεν μπορούν να σέρνουν για πάντα την υπόθεση…

Τα πιτσιρίκια της ΑΕΠ έκλεισαν μια δύσκολη χρονιά με ένα τρόπαιο που δικαιώνει την προσπάθειά τους και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Φαίνεται να υπάρχει ταλέντο που περιμένει να βρει κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσει.

Τα πρώτα παιχνίδια των μπαράζ ανόδου για Γ` Εθνική ήταν αποκαλυπτικά. Ο Μακεδονικός Φούφα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και έθεσε βάσεις για να πετύχει το στόχο του. Η Καστοριά ξεκίνησε άσχημα και πρέπει άμεσα να ρεφάρει στο επόμενο παιχνίδι. Προλαβαίνει αρκεί να αντιδράσει άμεσα. Για Πυρσό και Μελιτέα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Και μόνο η εμπειρία είναι χρήσιμη όταν πάει να χτιστεί κάτι σταδιακά. Αν όμως δεν υπάρχει υπομονή, είναι καταδικαστικές τέτοιες ήττες.

Στα άλλα μπαράζ, δηλαδή για την άνοδο στο Α` τοπικό, υπήρξαν συγκλονιστικές αναμετρήσεις. Τα πιτσιρίκια των δύο Ακαδημιών εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά και κόντραραν στα ίσια ομάδες που πρωταγωνιστούν. Η Εράτυρα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και, αν δεν τα καταφέρει, αιτία είναι ο πολύ κακός πρώτος γύρος, που την άφησε πίσω και ξεκίνησε με μειονέκτημα βαθμών τα μπαράζ. Η Κοζάνη 2004, αν και ξεκίνησε ως φαβορί της σεζόν, απέτυχε σε στόχο που ήταν αυτοσκοπός. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη και είναι ερώτημα για το αν θα μπορέσει να διαχειριστεί με επάρκεια μια τόσο μεγάλη απογοήτευση. Ο Περδίκκας ελπίζει αν και μόνο ένα αποτέλεσμα τον βολεύει και μάλιστα εκτός έδρας με αντίπαλο τον πρωτοπόρο. Το ότι η Α.Ε. Καισαρειας εξασφάλισε την άνοδο δεν κάνει την αναμέτρηση ευκολότερη. Ο συνδυασμός της ανόδου με την πρωτιά είναι πολύ σοβαρό κίνητρο. Και κανείς δε θέλει να κλείσει τη χρονιά με ήττα εντός έδρας την ώρα που δικαιώνεται προσπάθεια ετών.  

Στην ΕΠΣ προκύπτουν και νέες αναταράξεις. Λίγες μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης και έχουμε παραίτηση του Ταμία με ανακοίνωση που αφήνει αιχμές. Πλήγμα αυτό για τη συγκεκριμένη διοίκηση, η οποία από το ξεκίνημα αντιμετωπίζει ερωτηματικά νομιμοποίησης λόγω της εκκρεμότητας με τον επικεφαλής της παράταξης που επικράτησε…  

Για κλείσιμο μια συλλογή από απίθανα τέρματα που πέτυχαν απίθανα ταλέντα



exothesmikos@gmail.com


Σχόλια