Η Τρίτη γνώμη: Παιδικές προσδοκίες vs θεσμικών στραβοτιμονιών



Αγωνιστική δράση έχουμε σε τρία μέτωπα. Το ένα είναι τα μπαράζ για άνοδος τη Γ` Εθνική. Εκεί ο Μακεδονικός Φούφα δικαίωσε τα προγνωστικά και εξασφάλισε την άνοδο με 4 στα 4.

Αυτό σημαίνει ότι τη νέα περίοδο τρεις ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης θα ανταγωνιστούν στον ίδιο όμιλο, δίνοντας την ευκαιρία για μεγάλα τοπικά ντέρμπυ. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστούν τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες και να διαπιστώσουμε ποια δίνει αποτελέσματα. Σε βραχυπρόθεσμη αλλά και σε μεσοπρόθεσμη βάση. (Μακροπρόθεσμη δε συζητάμε καν. Είναι ασύμβατη με την ελληνική νοοτροπία…).

Ο Πυρσός μέσα από τεράστια διοικητικά προβλήματα κάνει συγκινητική προσπάθεια και δεν τίθεται θέμα να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Αξιοπρεπή αγώνα δίνει και ο Μελιτέας προσπαθώντας να εκπροσωπήσει το φλωρινιώτικο ποδόσφαιρο.

Η Καστοριά 1980 έχει την ευκαιρία σε παιχνίδι εντός έδρας να κάνει άλμα για την άνοδο, εκμεταλλευόμενη τη συντριβή της Θύελλας Κατσικά στο προηγούμενο παιχνίδι της. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη μιας ομάδας που έχει ειδική αύρα, έστω και μετά από πολλές μετεξελίξεις.

Το δεύτερο αγωνιστικό μέτωπο αφορά το πρωτάθλημα Κ16 που διεξάγεται και προχωράμε προς τον τελικό.

Το τρίτο αφορά τις δύο μικτές. Και οι δύο ομάδες επιβεβαιώνουν όσα έχουμε καταγράψει πολλές φορές από αυτή τη στήλη. Ότι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν εξαιρετικές φουρνιές παικτών. Που δίνει ελπίδες για μια συνολική αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου. Αρκεί διοικήσεις ομάδων, παιδιά με τους γονείς τους και συγκυρίες να συνδυαστούν έτσι ώστε να δούμε πράγματα, όπως τα ονειρευόμαστε. Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε μέχρι πού είναι ικανές αυτές οι δύο ομάδες να φτάσουν

Βέβαια ακούσαμε για περίεργες διαδικασίες στους ορισμούς αντιπάλων και εδρών εκ μέρους της ΕΠΟ. Ξανά βρίσκουμε μπροστά μας υπηρεσίες της ΕΠΟ να αποφασίζουν εκτός Προκηρύξεων, με άγνωστα και αμφιλεγόμενα κριτήρια. Μπορεί κανείς, με αυτή την ευκαιρία να καταλάβει γιατί γίνεται χαμός τόσα χρόνια για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ΕΠΟ. Και, θα ξαναπούμε, ότι τέτοιο παραμάγαζο δε νομιμοποιείται να διεκδικεί αυτοδιοίκητα…

Αυτή η εκτίμηση ενισχύεται ακόμη περισσότερο όσο μαθαίνουμε λεπτομέρειες για το σκεπτικό της Επιτροπής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Λευκκίμης. Φαίνεται πως η Επιτροπή κατέληξε σε μια αντίληψη που καταργεί το ρόλο του διαιτητή και της Πειθαρχικής Επιτροπής να επιβάλουν ποινές. Πως αποδέχεται την εφαρμογή de facto ποινή, έστω και αν αυτά τα δύο στάδια δεν την έχουν επιβάλει! Δηλαδή δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια που δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε οτιδήποτε θέλουμε για την επάρκεια των φωστήρων που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο….

Η στήλη χρωστάει μια αξιολόγηση των ομάδων του Β` τοπικού, πλην εκείνων για τις οποίες ήδη το έχουμε κάνει. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τις ομάδες του Α τοπικού. Προσεχώς αυτά.

Κλείνουμε με λίγα στιγμιότυπα μαγείας από τα πιτσιρίκια και ελπίδας για όλους εμάς.


Σχόλια

  1. Για τις μεικτές θα διαφωνήσω στο θέμα του γονέα! Ο γονέας δεν έχει καμία σχέση. Το μόνο που κάνει είναι να πάει το παιδί στο γήπεδο. Είναι να υπάρχει σύμπνοια διοίκηση επς με διοίκηση ομάδας. Χωρίς εγωισμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να μας ενημερώσετε, γιατί στις δύο τελευταίες προπονήσεις των μεικτών, εν όψη κρίσιμων αναμετρήσεων,απουσίαζαν όλοι οι ποδοσφαιριστές συγκεκριμένης ομάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.