Aκαδημία ποδοσφαίρου Εορδαίας Βυζαντινός Αετός: Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Χατζησάββα

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Εορδαίας Βυζαντινός Αετός, συγχαίρει τον Αλέξανδρο Χατζησάββα για τη μεταγραφή του στο Λεβαδειακό. Αλέξανδρε σου ευχόμαστε να είσαι γερός και να συνεχίσεις να εργάζεσαι με τον ίδιο ζήλο όπως όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία σου είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι συνδυάζεις με την ίδια επιτυχία σπουδές και αθλητισμό.

Για αποκατάσταση της Ιστορικής αλήθειας να αναφέρουμε ότι:

Ο Αλέξανδρος ήταν ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του Βυζαντινού Αετού από το 2009 έως το 2019. Δεν μπήκε από μικρή ηλικία στην αγχωτική διαδικασία του πρωταθλητισμού, χάρηκε τα παιδικά του χρόνια παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους του και τους συμπαίκτες του χωρίς αντιπαλότητες για το ποιος πρέπει να παίζει και ποιος όχι, χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς σε καλούς και κακούς (αλφάδες και βητάδες). Όλοι ίσοι, όλοι ίδιοι, όλοι με κριτήριο την ηλικία τους και τίποτε άλλο. Περίμενε στωικά στον πάγκο όταν κάποιος άλλος τερματοφύλακας έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι καλύτερος (χωρίς όμως να δυσανασχετήσει ποτέ). Δεν του φούσκωσε κανένας τα μυαλά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αφήνοντας τον ήσυχο να φροντίσει το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό του μέλλον. Δεν ένιωσε παλαίμαχος στα δεκαέξι του γιατί κανένας δεν τον πίεσε για κύπελα και μετάλλια, κανένας δεν τον αποθάρρυνε γιατί δέχτηκε κάποιο γκολ και η ομάδα του έχασε το κύπελο, κανένας δεν του είπε ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και αν δεν γίνει επαγγελματίας καταστράφηκε. 

Αλέξανδρε συνέχισε να αγωνίζεσαι σεβόμενος τους Συμπαίκτες σου, τους Προπονητές σου τους Αντιπάλους σου, τους Διαιτητές, τους Φιλάθλους και να τους αντιμετωπίζεις όλους μ’ εκείνο το υπέροχο χαμόγελό σου που κάνει τους γύρω σου να νιώθουν ασφάλεια. Όλοι μέσα στο γήπεδο έχουν το ρόλο τους. Θυμάσαι εκείνο το παιχνίδι με τον Ηρακλή Πτολεμαΐδας που σε αντικατέστησα στο εβδομήντα με κάποιον συμπαίκτη σου ο οποίος δεν είχε τις δικές σου δυνατότητες αλλά έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του; Κάποιοι συμπαίκτες σου αντέδρασαν, άλλοι απείλησαν ότι θ’ αλλάξουν ακαδημία, κάποιοι άλλαξαν ακαδημία, εσύ απλά έβγαλες τα γάντια σου και έτρεξες προς τον πάγκο σεβόμενος το συμπαίκτη σου που όλο το χρόνο ίδρωνε μαζί σου, ήξερες ότι θα τον χρειαζόσουν την επόμενη μέρα, μιας και οι ασκήσεις του τερματοφύλακα χρειάζονται δύο, για να συνεχίσεις να δουλεύεις  . Θυμάσαι τον αντίπαλο που άρχισε να σουτάρει από μακριά με μοναδικό στόχο να κερδίσει το παιχνίδι;  Ήταν ο τρόπος μου για να ΣΑΣ πω ότι όλοι έχουν το ρόλο τους και απαιτούν το σεβασμό μας. Ο στόχος μιας ακαδημίας, στις μικρές ηλικίες, δεν είναι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το μέσο. Ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσεις τα κύπελα ‘’που στερήθηκες’’ γιατί δεν χωρίζαμε τα παιδιά μας σε  «αλφάδες και βητάδες», τώρα είναι η ώρα να δουλέψεις πιο σκληρά και μην απογοητεύεσαι αν είσαι ο τρίτος, ο δεύτερος (αν βρεις ευκαιρία διάβασε το βιογραφικό του Πρωταθλητή Ευρώπης Νικοπολίδη το 2004), ή ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας σου, όλοι έχουν το ρόλο τους. Έχεις δύο πολύ δυνατά όπλα στην φαρέτρα σου, την εργατικότητά σου και το χαμόγελό σου στα δύσκολα. 

Μιας και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για κύπελα και πρωτιές στο νομό, θυμάσαι ποιος πήρε τα κύπελα του νομού στους γεννηθέντες 2003 (μίνι – τζούνιορ – προπαιδικό – παιδικό) . Ξέρεις πόσοι απ’ αυτούς συνεχίζουν το ποδόσφαιρο έστω και ερασιτεχνικά;  Είναι κάποιος που θυμάται;

Επίσης γνωρίζεις ηλικιακή ομάδα του νομού που πήρε τα τρία από τα τέσσερα κύπελα κατά την αναπτυξιακή της φάση κι αυτή τη στιγμή δεν παίζει κανένας ποδόσφαιρο (ούτε ερασιτεχνικά – άρα παλαίμαχοι) και το χειρότερο απ’ όλα δεν σπουδάζει κανένας, γιατί στα κρίσιμα χρόνια κάποιος, αντί για ΠΑΙΔΙΑ, που είχαν ανάγκη να παίξουν και να χαρούν, έβλεπε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τους είπε ότι η μπάλα του ποδοσφαίρου δεν έχει αέρα μέσα αλλά «λεφτά». 

Μάθε την Ιστορία της ομάδας που πήγες, αγάπησέ την και πάλεψε γι’ αυτήν και για τους στόχους της, όπως όλα τα χρόνια έκανες για το Βυζαντινό Αετό και στη συνέχεια για τον Άγιο Παντελεήμονα και τα τελευταία δύο χρόνια για τον Ατρόμητο

Καλή επιτυχία Αλέξανδρε στις σπουδές σου (μην τις παραμελήσεις) και στο Ποδόσφαιρο. Έχεις όλα τα ηθικά, ψυχικά και σωματικά εφόδια για να φτάσεις ψηλά. 

Τώρα είναι η ώρα………… άνοιξε τα φτερά σου………

Σάκκος Αντώνης Προπονητής – Γυμναστής Βυζαντινού Αετού


Σχόλια

  1. Τέλειο!!!!συγχαρητήρια για το ήθος και το σεβασμό που διδάσκουν οι προπονητές στον βυζαντινό αετό!!!καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο εφόδιο για τον Αλέξανδρο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πλην της ανακοίνωσης της οικογένειας του Βυζαντινού Αετού. Πραγματικά μέσα σε λίγες σειρές περικλείεται όλη η φιλοσοφία μιας ποδοσφαιρικης Ακαδημίας. Συγχαρητήρια στον Βυζαντινό Αετο, Συγχαρητήρια και σε σένα Αλέξανδρε ακολούθησε τις παροτρυνσεις της Ακαδημίας που σε μεγάλωσε και σίγουρα θα κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Σε γνώρισα από τις μικτές τις Ε.Π.Σ και πιστεύω το αξίζεις. Δημήτρης Φραντζοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.