Η Τρίτη γνώμη: Τελικός τα πιτσιρίκια. Εξ όνυχος τον λέοντα...

Υπέροχα κλείνει η φετινή αγωνιστική χρονιά και υπεύθυνα είναι τα τρελόπαιδα της Κ15 που κατάφεραν να φτάσουν σε τελικό! Σε συνδυασμό με την τρομερή ομάδα της Κ 17, το δείγμα είναι σαφές.

Γίνεται δουλειά στις ακαδημίες, ταλέντο υπάρχει σε αφθονία, το επιτελείο της ΕΠΣ συνεχίζει και βελτιώνει την παράδοση, που οι μικτές αρχίζουν να δημιουργούν. Μπορεί όλο αυτό να αξιοποιηθεί από τις ομάδες της περιοχής; Μπορεί να χτιστεί πάνω σε αυτές τις εξαιρετικές φουρνιές ένα παραμύθι με καλό τέλος; Το ρωτάει η στήλη εδώ και μήνες αυτό και έχει την περιέργεια να δει τη συνέχεια.

Μια παρατήρηση να κάνουμε επ` ευκαιρία των αγώνων που δίνουν οι μικτές ομάδες της Ένωσης. Η Κ 17 είχε αποκλειστεί από την ΕΠΣ Μακεδονίας, λέει. Μισό λεπτό. Υπάρχει Νομός ή Περιφερειακή Ενότητα που να έχει το όνομα Μακεδονία; Όχι. Με ποιο σκεπτικό και δικαίωμα η ΕΠΣ Θεσσαλονίκης δε λέγεται έτσι, αλλά υφαρπάζει το όνομα Μακεδονία και το έχει κοτσάρει στον τίτλο της; Οι άλλες μακεδονικές Ενώσεις είναι λιγότερο μακεδονικές από τη Θεσσαλονίκη; Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Η ίδια στρεβλή κατάσταση υπάρχει και αλλού. Δεν υπάρχει ΕΠΣ Μαγνησίας, αλλά ΕΠΣ Θεσσαλίας λέει! Εμ οι άλλες Ενώσεις της Θεσσαλίας τι ρόλο παίζουν; Τους μετρήσανε με θεσσαλόμετρο και βρέθηκαν να υστερούν; Με μια κουβέντα: αυτά τα απαράδεκτα έχουν συμβολισμό και οφείλουν να συμμαζευτούν. Δε δικαιολογούνται για κανέναν λόγο και οι θιγόμενες Ενώσεις οφείλουν να το θέσουν για να τακτοποιηθεί το θέμα.

Ο Μακεδονικός Νεάπολης είναι επίσης μια ομάδα με θέμα στην ονομασία της. Πήρε το όνομα Μακεδονικός επί Μεταξά! Ήταν αρχικά «Προσφυγική Ένωση». Αργότερα πρόσθεσε και λίγο Ήλιο Βεργίνας, έχει και μισό από το Λευκό Πύργο, του πήρε λίγο χρόνο να καταλήξει στο τι εκπροσωπεί. Τυπικά πήρε επεισοδιακή άνοδο στη Super League 2, άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει κάποια ανατροπή αφού υπάρχουν δικαστικές ενέργειες σε εκκρεμότητα. Κάτι που σημαίνει ότι η αντίδικη ομάδα, δηλαδή το ΦΣ Κοζάνη, βιώνει παρατεταμένη αβεβαιότητα και αγωνία για το πού θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά. Και αυτό είναι τεράστιο εμπόδιο στο σχεδιασμό της νέας ομάδας. Νομίζαμε ότι μετά την περιπέτεια της ΑΕΠ δε θα ζούσαμε το ίδιο έργο ξανά, αλλά η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από αυτή που διαθέτει ο μέσος άνθρωπος.

Η αβεβαιότητα είναι, προφανώς, το χαρακτηριστικό για τις περισσότερες από τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες. Κάποιες δε θα κατέβουν τη νέα χρονιά, άλλες είναι σε μεταβατική περίοδο. Το σίγουρο είναι ότι η νέα χρονιά θα είναι εξαιρετικά διαφορετική από αυτή που έφυγε και σε πάρα πολλές πλευρές της. Ξαναλέμε όμως: τα τρομερά ταλαντούχα παιδιά της περιοχής δικαιούνται να απαιτούν σούπερ συνθήκες ώστε να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα στην περιοχή.

Αφού η Εθνική Ελλάδος αναπτερώνει κι αυτή τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο, ας κλείσουμε με μικρή αφιέρωση σε τέως προπονητή της. Το Billy Bingham που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Θα ήταν αξιομνημόνευτη η πορεία του έτσι κι αλλιώς. Κατάφερε ο αθεόφοβος να πάει δύο φορές σε τελική φάση του Μουντιάλ με την Εθνική Β. Ιρλανδίας! Θαύμα θαυμάτων δηλαδή…


     
 exothesmikos@gmail.com

Σχόλια