Η Τρίτη γνώμη: Χάρμα οφθαλμών τα μικρά...

Στα μπαράζ για Super League 2 έχει μείνει μία αγωνιστική ακόμη. Ο Μακεδονικός πρέπει να μη χάσει εκτός για να ανεβεί κατηγορία. Εξέλιξη που θεωρητικά είναι ανεπιθύμητη. Όμως η άλλη περίπτωση είναι να αποτύχει. Και τότε το αίτημα να ξαναδούμε το θέμα ίσως αδυνατίσει. Διότι τι να εκδικάσει ένα δικαστικό όργανο αν δεν υπάρχει κάποιος που ευνοήθηκε; Πώς να δικαιώσει την ομάδα που αδικήθηκε, αν δεν υπάρχει θέση προβιβασμού για την ομάδα που επωφελήθηκε;…

Στη Γ` Εθνική, εκτός του Μακεδονικού Φούφα, ανέβηκε και η Καστοριά 1980! Η συστράτευση των δυνάμεων απέδωσε από την πρώτη χρονιά! Και η θυσία των ανθρώπων της Καλλιθέας να κάνουν βήμα πίσω για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου απέδωσε πανηγυρικά! Να αποδώσουμε εδώ τα εύσημα και στη Θύελλα Κατσικά που απέδειξε ότι δεν είναι όλοι ραγιάδες… Τώρα είναι η στιγμή περαιτέρω προσπάθειας για να σταθεροποιηθεί αρχικά η ομάδα στο νέο υψηλότερο επίπεδο. Λένε κάποιοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ότι μια ομάδα που έχει ιστορία επιτυχιών αποκτά «βαριά φανέλα» με την έννοια ότι δημιουργείται μια ολόκληρη κουλτούρα οργάνωσης και συγκρότησης. Δικαιώνονται επίσης προσδοκίες και αναμένει ο κόσμος πράγματα από τη συγκεκριμένη ομάδα. Η Καστοριά ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια είτε με αναστολή της συμμετοχής της σε πρωταθλήματα είτε με χαμηλές πτήσεις. Μόλις όμως καταβλήθηκε μια σοβαρή προσπάθεια από ανθρώπους που έχουν τη θέληση, φάνηκε η αύρα που κουβαλάει σαν ομάδα. 

Τα πιτσιρίκια των τελικών Κ14 και Κ16 έστειλαν και πάλι μηνύματα για το πόσο καλές φουρνιές έρχονται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Δικαιούνται οι διοικήσεις και οι προπονητές όλων των ακαδημιών μια αναγνώριση ότι κάτι καλύτερο ζυμώνουν. Μένει αυτά τα παιδιά να αξιοποιηθούν από ομάδες που θέλουν να δώσουν ευκαιρίες για να μη σκορπίσουν δεξιά αριστερά και χάσουμε τη δυνατότητα να πανηγυρίσουμε επιτυχίες.

Η ΕΠΟ απέκτησε επικεφαλής. Ο οποίος καλείται να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Μια Ομοσπονδία που κάθε τόσο δίνει τροφή για αρνητικό ρεπορτάζ. Με τόσους πολλούς τρόπους που αναρωτιέται κανείς πώς θα συμμαζευτεί όλη αυτή η κατάσταση και αν ένα πρόσωπο έχει δυνατότητες να αλλάξει παθογένειες ετών. Ξαναλέμε ότι η κάθε ΕΠΟ που αναδεικνύεται μέσω εκλογών είναι το προϊόν των εκλογέων. Και εκλογείς είναι η ΕΠΣ. Αυτό που εκλέγουν οι ΕΠΣ είναι κατ` εικόνα και καθ` ομοίωσή τους… 

Ευτυχώς που σκάσαμε ένα ταπεινό χαμογελάκι από τις δύο νίκες της Εθνικής. Να μην ξεχνάμε ότι οι επιτυχίες αυτής της ομάδας συνεπάγονται, εκτός των άλλων, και έσοδα στην Ομοσπονδία, άρα μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει και αυτή η διάσταση που δεν πρέπει να υποτιμάται.

Επίλογος με στιγμιότυπα από τον τελικό Κ16. Δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε κάτι άλλο σε αυτή τη συγκυρία.



exothesmikos@gmail.com

Σχόλια