Στέλιος Μιχούλας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ



Αξιότιμε κύριε Πλιάκη Αλέξανδρε,

διάβασα την ανακοίνωση της Α.Ε. Κοζάνης που αφορά τη λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χλιαρά Γιώργο. Έναν αθλητή ο οποίος όπως γράφετε κι εσείς στην ανακοίνωσή σας υπηρέτησε επί 17 και πλέον έτη  τον σύλλογο.

Κύριε Πλιάκη αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά ως κατέχοντα τη θέση του προέδρου του συλλόγου Α.Ε. Κοζάνης. Και σας ρωτάω τα εξής.

Τι εννοείτε με τη φράση «…εξωτερικοί παράγοντες μας έφεραν στην δυσάρεστη θέση να χωρίσουμε τους δρόμους μας…»; Η αθέτηση συμφωνιών εκ μέρους του συλλόγου μπορούν να θεωρηθούν «εξωτερικοί παράγοντες»; Μήπως εννοείται «εξωτερικό παράγοντα» οποιονδήποτε επενέβη για να τηρηθούν συμφωνηθέντα με τον αθλητή Χλιαρά; Νομίζω θα άξιζε μια διευκρίνηση επί του θέματος. Θα την άξιζε πρωτίστως ο Χλιαράς Γιώργος με τη 17-χρονη και πλέον προσφορά στον σύλλογο. Τα υπονοούμενα δε νομίζω ότι τιμούν τον σύλλογο και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μια δεύτερη ερώτηση. Η Α.Ε. Κοζάνης έχει διοικητική συνέχεια ή κάθε φορά που αλλάζει ο πρόεδρός της ξεκινάει από το μηδέν; Αν θεωρείτε ότι ισχύει το δεύτερο καλό είναι να το γνωρίζει η αγορά με την οποία συναλλάσσεται ο σύλλογος, οι αθλητές του συλλόγου καθώς και οι γονείς τους. Προσωπικά ως πρώην πρόεδρος της Α.Ε. Κοζάνης αναγνώρισα όλες τις δεσμεύσεις του συλλόγου όλων των προηγούμενων διοικήσεων και άρα εμπράκτως εξέφρασα την άποψή μου. Αν εσείς έχετε διαφορετική τακτική και άποψη για τις δεσμεύσεις της Α.Ε. Κοζάνης σας παρακαλώ ταπεινά να το γνωστοποιήσετε. Έτσι θεωρώ ότι θα ήταν έντιμο.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Χλιαρά. Κύριε Πλιάκη, πρόκειται για έναν αθλητή πρότυπο. Πρώτος στις προπονήσεις, πρώτος σε ζήλο για την ομάδα. Επίσης πρόκειται για έναν χαρακτήρα σπάνιας αξίας. Δυσεύρετης αξίας στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμό μας. Αυτά πιθανώς τα γνωρίζετε από τη θέση του προέδρου της ομάδας. Επιπλέον όμως τυγχάνω εργοδότης του και είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται περί σπάνιας περίπτωσης ανθρώπου μορφωμένου, με τεράστιο ζήλο στην εργασία του, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης, της συναδελφικότητας, της ηθικής. Με όλα αυτά δικαιούμαι νομίζω να κλείσω με την ερώτηση κύριε πρόεδρε αν είστε ικανοποιημένος από το ύφος της ανακοίνωσής σας για τον Γιώργο Χλιαρά. Αν θεωρείτε ηθικούς τους λόγους της λύσης της συνεργασίας με την ασάφεια «εξωτερικοί παράγοντες». Αν οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας της Α.Ε. Κοζάνης θα έχουν στο μέλλον την ίδια αντιμετώπιση. Με όλο τον σεβασμό κύριε Πλιάκη νομίζω ότι οφείλετε μια δημόσια διόρθωση στην αντιμετώπιση του Γιώργου Χλιαρά. Μία που να πείθει.

Τέλος, θεωρώ ηθικό να σας αναφέρω ότι ο πρώην πρόεδρος της Α.Ε. Κοζάνης από τον οποίο αναλάβατε σε συνέχεια τα καθήκοντα, ο κύριος Ζαχαρίας Γιώργος, πληροφορούμαι ότι αναγνωρίζει ως προσωπική κάθε δέσμευση του συλλόγου επί των ημερών της προεδρίας του. Αυτό τον τιμά ιδιαιτέρως. Θα κάνετε το ίδιο όταν τελειώσει η θητεία σας; Για τις δεσμεύσεις του συλλόγου εσάς θα πρέπει να ψάχνουν; Και αυτό καλό είναι να το γνωρίζει ο ποδοσφαιρικός μικρόκοσμός μας.

Με πραγματική και ανεπιφύλακτη εκτίμηση προς το πρόσωπό σας (αν και όχι στο ύφος της ανακοίνωσης του συλλόγου για τον Γιώργο Χλιαρά) και αναμένοντας για τις προσωπικές σας απαντήσεις

Μιχούλας Στέλιος

μέλος της Α.Ε. Κοζάνης και πρώην πρόεδρός της


Υ.Γ. Τα ερωτήματα φυσικά αφορούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης. Αντιπρόεδρος Λέντζης Ευάγγελος, Γενικός Γραμματέας Μαχτής Γεώργιος, Ειδικός Γραμματέας Σιαμπανόπουλος Κωνσταντίνος, Ταμίας Πλιάκης Ιωάννης, Γενικός Αρχηγός Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Έφορος Ποδοσφαίρου Σαλονικίδης Αλέξανδρος, μέλη Κουτσοσίμος Γεώργιος και Ζαρκαντζάς Νικόλαος. Νομίζω θα ήταν χρήσιμο για την προσωπική τους τιμή και για την ηθική τους στάση απέναντι στον Γιώργο Χλιαρά να τοποθετηθούν. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένοι. Ούτε ο πρόεδρος κύριος Πλιάκης είναι. Είναι κοινό μυστικό πως η έννοια της ηθικής υποχρέωσης συρρικνώνεται στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Υ.Γ. 2 Για όσους καλοπροαίρετα μου θέσουν το ερώτημα αν είναι σωστό να «στριμώχνεις» εγνωσμένης ειδικής ευαισθησίας ανθρώπους η απάντησή μου είναι πως το ανάθεμα πέφτει σε αυτούς που δεν έχουν ευαισθησίες και έμαθαν να χρησιμοποιούν των άλλων. Σε όσους μου το προσάψουν κακοπροαίρετα δεν απαντώ.

Υ.Γ. 3 Στην περίπτωση που η ανακοίνωση για τον Γιώργο Χλιαρά καθώς και ο τρόπος «λύσης της συνεργασίας» μαζί του έγιναν εν αγνοία του προέδρου και του Δ.Σ. της Α.Ε. Κοζάνης έχω μόνο μια λέξη. Κακώς. Αν ισχύει αυτό όποιος έβγαλε την ανακοίνωση και την απόφαση «λύσης της συνεργασίας» ας έχει την αξιοπρέπεια να την υπογράψει. Έστω και με ψευδώνυμο. Ψευδώνυμα κατάλληλα για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν διαθέσιμα.

Υ.Γ. 4 Η όλη ιστορία εύχομαι να γίνει βάση για προβληματισμό γενικότερο όσον αφορά τις υποσχέσεις/δεσμεύσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Οι σύλλογοι ας μην υπόσχονται πράγματα που αδυνατούν να τηρήσουν και οι ποδοσφαιριστές ας μη ζητούν πράγματα που είναι αδύνατο να τηρηθούν. 


Σχόλια

  1. Μερικοί άνθρωποι και δη παράγοντες αθλητικών σωματείων, δείχνουν να είναι ανάλατοι και γλυκανάλατοι, μοιάζοντας περισσότερο σαν ένα ωραίο περιτύλιγμα με ένα «άδειο» περιεχόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν μπάλα , ερασιτέχνες είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.