Η Τρίτη γνώμη: Παικτούρες, ευχαριστούμε και ετοιμαζόμαστε για πτήσεις στα ψηλά μαζί σας

 


Ακόμη περιμένουμε τον Καταλανό δικαστή του Cas να ανακοινώσει την απόφαση για τη Λευκκίμη. Καλοκαίρι και Μεσόγειος είναι για σανγκριά και άραγμα. Όχι για δύσκολες νομικές επεξεργασίες και για πολυσέλιδες αποφάσεις… Μην το ζορίζουμε το παιδί…Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα εκδώσει την απόφαση, από την οποία εξαρτώνται πολλές εξελίξεις.

Μία από τις εξελίξεις είναι και η αξιοποίηση αυτών των νεαρών των Κ17 και Κ15. Των παιδιών που είναι πρωταθλητές Ελλάδας με τη βούλα και των άλλων που είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Δυο φουρνιές που αποδεικνύουν ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Το θέμα είναι να επωφεληθούν οι τοπικές ομάδες και να χτίσουν επάνω τους. Το υλικό υπάρχει και μένει η οργάνωση, η επένδυση, η υπομονή. Θα είναι κρίμα να μην κάνουν καριέρα αυτά τα παιδιά. Και θα είναι κρίμα να τα αγνοήσουμε και να επωφεληθούν κάποιοι από άλλα μέρη. 

Τι μας είπαν τα παιδιά του τελικού στο Βόλο; Ξεκίνησαν με την ψυχρολουσία να δεχθούν αυτογκόλ στο δέκατο λεπτό, αν και πατούσαν καλύτερα με το σφύριγμα της έναρξης. Πελαγοδρόμησαν τα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Νέα ψυχρολουσία με την αποβολή. Και μετά το γήπεδο έγινε κατηφορικό. Πλήρης επιβολή και κυριαρχία. Δυο γκολ και ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ενθουσιασμός αλλά και ωριμότητα. Παρουσία ατομική και ομαδική ομάδας με πατέντα πρωταθλητή. Και όλη αυτή η εμφάνιση έγινε παρουσία πολυάριθμων οπαδών, που κέρδισαν και τη μάχη της εξέδρας. Όταν μια ομάδα έχει τόσο μεγάλη διαφορά με το δευτεραθλητή της χώρας, οι προοπτικές δεν έχουν όριο. Αρκεί φυσικά να προσφερθούν στα παιδιά οι προϋποθέσεις για να αναδειχθούν. Τέτοιες ευκαιρίες το τοπικό ποδόσφαιρο δε συναντά κάθε μέρα. Οι ευθύνες όσων εμπλέκονται είναι ιστορικές.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά τα κοσμογονικά, εν αναμονή και της απόφασης για την προοπτική του ΦΣ Κοζάνη, τεκτονικές είναι οι αλλαγές σε άλλες ομάδες. Ο δεύτερος και ο τρίτος στο Α` τοπικό την προηγούμενη χρονιά κλυδωνίζονται και είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα. Στον Εορδαϊκό τους έτυχε το λαχείο να ασχοληθεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που έβαλε τάξη και θεμέλια για άνοδο, και δεν πήγαν να το εξαργυρώσουν! Είναι θλιβερές οι διαπιστώσεις, που προέκυψαν, από τα όσα δημοσίως ο ίδιος δήλωσε. Έκανε μια τελευταία έκκληση για συστράτευση και αναμένει ανταπόκριση έστω την τελευταία στιγμή. Αν αυτό δε συμβεί, η ομάδα μπαίνει ξανά σε περιδίνηση και οι ευθύνες για κάτι τέτοιο πέφτουν σε πλάτες πολλών. 

Δυστοκία για να συνεχίσουν την παρουσία τους τη νέα σεζόν έχουν και άλλες ομάδες, μεταξύ αυτών και ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό μέχρι πριν λίγες εβδομάδες! Η έλλειψη ενδιαφέροντος για ανάληψη διοικητικών ευθυνών είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Προκαλεί σοβαρές ανακατατάξεις και αλλάζει ριζικά το τοπίο της νέας χρονιάς. Όποιοι Σύλλογοι κρατηθούν σε αυτή τη συγκυρία θέτουν βάσεις για να βιώσουν καλύτερες ημέρες προσεχώς. Τα πιτσιρίκια το φώναξαν με τρόπο που μας υποχρεώνουν να τα ακούσουμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε.  



exothesmikos@gmail.com


Σχόλια

  1. Αν από αυτά τα παιδιά τα μισά δεν παίξουν μπάλα κάπου δεν έχει καμία αξία αυτό που κατάφεραν καιδενλεω να παίξουν μπάλα στην Κοζάνη στα Γρεβενά ηστην Καστοριά και την φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ αν παίξουν μπάλα και γεμίσουν λεφτά και δόξα μονο εκείνο έχει δόξα..αφήστε τα παιδιά να απολαύσουν τον αθλητισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.