Φιλικό: ΦΣ Εορδαϊκός - Πιερικός 0-3 | βίντεο

 

Την ήττα με σκορ 0-3  γνώρισε χθες (27/08) η ομάδα μας σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Πτολεμαΐδας<<Αιμίλιος Θεοφανίδης>>.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια βαριά ήττα αλλά το αποτέλεσμα κρίνεται ως πλασματικό καθώς ο Εορδαϊκός είχε αρκετές ευκαιρίες, δημιούργησε και άγγιξε αρκετές φορές το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι σκοράραν σχετικά νωρίς καθώς στο 16' ο Μυτακίδης έκανε το 0-1 εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παίκτων του Εορδαϊκού. Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα της Πτολεμαΐδας απάντησε καθώς ο Τάσος Ανδρονικίδης σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη το βοηθού Καμπέρ καθώς έκρινε πως ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Καθώς ο χρόνος περνούσε ο Εορδαϊκός ανέβασε ρυθμό προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και είχε κάποιες χαρακτηριστικές ευκαιρίες αλλά δυσκολεύτηκε να τις μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα.

Ο Πιερικός έλεγχε το παιχνίδι λόγω και της εμπειρίας που διαθέτει - πέρυσι αγωνιζόταν στην sl2- και το κάθε λάθος του Εορδαϊκού το τιμωρούσε καθώς απ' αυτό προήλθε και το 0-2 με τον Αλέξη Κυπαρίσση στο 61'.

Ο Εορδαϊκός στην συνέχεια πραγματοποιήσε αρκετές αλλαγές καθώς επέλεξε να βάλει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές ( Παπαδόπουλο, Κάτανα , Ντερβίσι, Κωττίδη) οι οποίοι έδειξαν καλά χαρακτηριστικά και μάλιστα ήταν και αρκετά δημιουργικοί.

Μοιραία ο Εορδαϊκός δέχτηκε και ένα τρίτο τέρμα από τον Μαυρίδη στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Εορδαϊκός έπαιξε με αρκετές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών λόγω ιατρικών λόγων. Συγκεκριμένα στη χθεσινή αναμέτρηση δεν αγωνίστηκαν οι Τσαγκαλίδης, Χαραλαμπίδης, Σαββίδης, Στεφανίδης, Καβαλάρης, Αλιατίδης , Βλάχου. Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αλλά σημασία έχει ότι η ομάδα διαθέτει το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ και μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ακόμα και με ομάδες υψηλότερης κατηγορίας.

Παρακάτω ο χθεσινό αγώνας σε περιγραφή του Μιχάλη Τσιγγένη

https://youtu.be/lkdgUOUvjC8

Εορδαϊκός - Πιερικός

Σχόλια