Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης για την ποδοσφαιρική χρονιά 2022 – 2023

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/8 στο ενωσιακό γήπεδο η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α’  και Β’  κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης καθώς και η πρώτη και η δεύτερη φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης.
Στο πρωτάθλημα της Α’  κατηγορίας θα μετέχουν 14 ομάδες ενώ στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή έφτασαν στις 16.
 
Στο κύπελλο συνολικά δήλωσαν 20 ομάδες, 14 ομάδες της Α’  κατηγορίας , 3 ομάδες της Β’  κατηγορίας και  τη Γ’ εθνική ΑΕΠ, ο Μακεδονικός Φούφα αλλά  και η Κοζάνη που  όμως είναι πολύ πιθανόν να αγωνιστεί στη SL2 και τα δεδομένα της συμμετοχής της στο ερασιτεχνικό κύπελλο να μην ισχύσουν.

 
Στο κύπελλο  η πρώτη φάση θα διεξαχθεί 3 -4 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου.
 
Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα  της  Α’ κατηγορίας θα έχουμε 10-11 Σεπτεμβρίου  ενώ η Β’  κατηγορία θα ξεκινήσει 17-18 Σεπτεμβρίου.


Πριν ξεκινήσει η κλήρωση το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης ο οποίος τόνισε πως κόντρα σε  όσους  έβγαιναν και διέδιδαν για τη μη  συμμετοχή πολλών  ομάδων στα πρωταθλήματα  οι ίδιες  ομάδες τους διέψευσαν.
 Στόχος μας είπε οι ομάδες του χρόνου να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Μίλησε επίσης για τις μεγάλες  επιτυχίες της Κοζάνης (άνοδο στη SL2) της ΑΕΠ ( τιμητική 3η  θέση στη Γ’  εθνική) και Μακεδονικό Φούφα (πρώτος στα μπαράζ ανόδου της Γ’  εθνικής).
 
Τέλος ανέφερε και για τις διακρίσεις των διαιτητών που μετά από πολλά χρόνια ο Σύνδεσμος Διαιτητών  ΕΠΣ Κοζάνης  θα έχει  τριπλέτα στη Super League αλλά και διαιτητές στην Super League 2,  Γ’ εθνική κατηγορία.
 

Ο αρχιδιαιτητής κ. Πανυτσίδης Κώστας αφού ευχήθηκε στις ομάδες καλή επιτυχία στα νέα πρωταθλήματα, ανέφερε πως  παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύνδεσμος  λόγω λίγων ενεργών διαιτητών κατάφερε  να ολοκληρώσει  με επιτυχία την προηγούμενη σεζόν αλλά και να έχει μετά από πολλά χρόνια  μια τριπλέτα στη Super League.
Τόνισε τέλος την ανάγκη να εγγραφούν νέοι διαιτητές γιατί ο σημερινός  αριθμός  ενεργών διαιτητών  (25) είναι πολύ μικρός !

Δε ζητάω είπε τέλος την κατανόησή σας για την συμμετοχή  στα πρωταθλήματα πολλών  νέων  διαιτητών  αλλά ζητώ τη συνεργασία σας.




Σχόλια