Μπάσκετ - Εθνικός Κοζάνης: Πάθος και πίστη μας έδωσαν τη νίκη!


Η διάθεση της ομάδας φάνηκε από την πρώτη στιγμή… Το κλίμα στην προθέρμανση έδειχνε πως θα πατούσαμε «γερά» στο παρκέ, όπως και έγινε!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Εθνικός πήρε τη νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό σύνολο, όπως αυτό του Όλυμπου Ελευθέριου-Κορδελιού.

Τα κλειδιά του χθεσινού παιχνιδιού ήταν δύο για τους παίκτες του Στέργιου Καλομενίδη.

Ομαδικότητα και πάθος για τη νίκη… 

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά, με γρήγορο μπάσκετ από τις δύο ομάδες και βρήκε τον Εθνικό να προηγείται με 22-19, με τον Δημήτρη Καπενή να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια σουτ και έφτασαν να προηγούνται στο ημίχρονο με έναν πόντο διαφορά (37-38) προϊδεάζοντας τους φιλάθλους για αυτό που θα ακολουθούσε.

Στην τρίτη περίοδο η αγωνία κρατήθηκε αμείωτη, με το σκορ να βρίσκει πίσω τον Εθνικό με 4 πόντους (56-60).

Και φτάνουμε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, όπου μέτρησε η ομαδικότητα και το πάθος για να κατακτήσουμε τους βαθμούς της νίκης.

Με μπροστάρηδες τους Βελβεντινούς Σουπούρα και Τοπάλι, που πέτυχαν 26 και 25 πόντους αντίστοιχα, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα εύστοχα κρίσιμα σουτ, η ομάδα πέτυχε 26 πόντους στην περίοδο και πήρε την πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη στην επίτευξη του στόχου. (ειδικά στο τέλος του παιχνιδιού που κρίθηκαν όλα).

Ο σύλλογος εύχεται περαστικά στον Δημήτρη Καπενή που κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έπαθε διάστρεμμα και του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στο παρκέ. 

Την επόμενη Κυριακή ο Εθνικός θα ταξιδέψει στο Κιλκίς όπου θα αντιμετωπίσει την ΚούΠα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου της Γ' Εθνικής.

Εθνικός Κοζάνης-Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού 82-76

Διαιτητές: Κάννης-Θώμος

Δεκάλεπτα: 22-19, 15-19, 19-22, 82-76

Εθνικός Κοζάνης (Καλομενίδης): Μπίκας, Ματούλας 3(1), Μπλιούμης 2, Σούπουρας 26(3), Καπενής 15, Γιαμούζης 3(1), Παπαδόπουλος 6, Τοπάλι 25(2), Μακρίδης 3, Πάπιστας.

Όλυμπος Κορδελιού (Καρλιώτης): Χαλάτσης 17, Κοκονέση 13(3), Πυδαράκης 2, Κεϊσίδης 2, Μαυρίδης 9, Γκιφόπουλος 7, Μυλωνίδης 19(2), Ψαθάς, Γκαβέζος 7(1), Μέκο, Μπάρδας, Κατριβάνος.


Σχόλια