Γ' Εθνική Μπάσκετ: Πρώτη ιστορική νίκη για τον Εθνικό Κοζάνης! | φωτο


Την πρώτη του νίκη στη Γ’ Εθνική πέτυχε ο Εθνικός Κοζάνης την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Μελίκης απέναντι στον τοπικό ΓΑΣ με 69-75.


Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας, οι παίκτες του Στέργιου Καλομενίδη, μέσα από ένα δυνατό παιχνίδι, έκαναν καλή εμφάνιση και πήραν τους βαθμούς της νίκης απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.


Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Εθνικό να προηγείται με 33-41 και την ομάδα να δείχνει πως βρίσκει τον βηματισμό της, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκαλύψεις και πειθαρχία.

Στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις αλλά και η ευστοχία των αντιπάλων έφεραν το σκορ στο 52-55. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα έδειξε την ψυχραιμία που χρειάζονταν, ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και πήρε τελικά το ιστορικό πρώτο ροζ φύλλο αγώνα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!



Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο Παύλος Τοπάλι που πέτυχε 22 πόντους, κάνοντας εξαιρετική δουλεία μέσα στο γήπεδο και από κοντά ο Σάββας Παπαδόπουλος με 13 πόντους. 

Σημαντική ήταν και η βοήθεια από τους περιφερειακούς Ματούλα και Σούπουρα καθώς με κρίσιμα σουτ έδωσαν τις ανάσες που χρειάζονταν στο σκορ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΓΑΣ Μελίκης για την εξαιρετική φιλοξενία και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Επόμενο παιχνίδι για τον Εθνικό την Κυριακή 23/10 με τον Όλυμπο Ελευθέριου Κορδελιού στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Μελίκη-Εθνικός Κοζάνης 69-75

Δεκάλεπτα: 17-18, 33-41, 52-55, 69-75


Διαιτητές: Ταρενίδης Στ., Σκρίνος

Μελίκη (Τοπούζης): Κυριακού, Ματράκας, Εσέρπογλου, Γιαντσιδιώτης 2, Στακτάρης, Ντινάκης 28(2), Ντόβας, Θεσσαλονικιός, Στοΐτσης 15(1), Σαχπατζιάν, Στακτάρης 6, Πάντσιος 13(3), Πεϊμανίδης 5(1).

Εθνικός (Καλομενίδης): Μπίκας 3(1), Ματούλας 11(3), Μπλιούμης 2, Σούπουρας 9(3), Καπενής 5, Γιαμούζης 6(2), Παπαδόπουλος 13(1), Τοπάλι 22(1), Μακρίδης 4, Γκουτζιομήτρος, Πάπιστας.




Σχόλια