Γ’ Εθνική: Κοζάνη - Καστοριά 2-0 | φωτο - βίντεο

 

Δύο στα δύο για την Κοζάνη που επιβλήθηκε της Καστοριάς με 2-0 στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της μετά την νίκη με 1-5 επί του Δωτιέα Αγιάς στην πρεμιέρα.

 

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 1.000 θεατές που σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα της Κοζάνης που είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου Ομίλου με δύο νίκες.

Απομονωμένοι στην πρώτη κερκίδα ήταν και περίπου 60 φίλαθλοι της Καστοριάς.

Ο προπονητής Νίκος Μπαδήμας παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι με τον Δωτιέα, με τον Νίκο Μπίντση στην θέση του φορ καθώς ο Κανούλας εξακολουθεί να είναι τραυματίας.

Εκτός αποστολής ήταν κι ο Ιμπραχίμα Νιάσσε που χτύπησε στην προπόνηση αλλά αναμένεται να επανέλθει σύντομα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο κι έδειξαν ότι μέρα με την μέρα οι παίκτες θα «δένουν» μεταξύ τους καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία καινούργια ομάδα που δημιουργήθηκε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της Κοζάνης έπεσε σε σχέση με το πρώτο αλλά και πάλι η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Α.Σ. Καστοριά 1980, που προήλθε από μετονομασία του Μ. Αλέξανδρου Καλλιθέας Καστοριάς το περασμένο καλοκαίρι κι αγωνίζεται με τον Αριθμό Μητρώου (5376) αυτής της ομάδας, ήρθε με αμυντικές διαθέσεις και αρκετές φορές επιστράτευσε το σκληρό παιχνίδι για ανακόψει τις προσπάθειες της Κοζάνης.

Η ομάδα του Φλωρινιώτη Ηλία Σολάκη δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά.

Ο Ιταλός αριστερός εξτρέμ Πάολο Ταρέλλι ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της.

Στο 6’ δυνατό σουτ του Πάνου από δεξιά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 14’ ο Καραγιάννης σε πολύ καλή θέση έκανε το σουτ, η μπάλα «έγλειψε» την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και πέρασε άουτ.

Στο 22’ αποχώρησε τραυματίας ο κεντρικός αμυντικός της Κοζάνης Θωμάς Γιαλαμίδης κι αντικαταστάθηκε από τον Πάτα.

Στο 28’ πάσα του Καραγιάννη στον Αποστολίδη που μπήκε από αριστερά κι έκανε την συρτή παράλληλη σέντρα, ο Στάθης Ελευθεριάδης στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Στο 34’ φαλτσαριστό φάουλ του Καραγιάννη βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη είχε και πάλι την κατοχή και την κυκλοφορία αλλά όσο δεν τελείωνε το παιχνίδι μ’ ένα δεύτερο γκολ έδινε ελπίδες στους φιλοξενούμενους να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση.

Στο 50’ μπαλιά του Ι. Παπαδόπουλου στην πλάτη της άμυνας, οι Καραγιάννης και Πάνος από κοντά δεν μπόρεσαν να κάνουν επαφή με την μπάλα.

Στο 57’ δυνατό σουτ του Καραγιάννη πάνω από τα δοκάρια.

Στο 58’ πρώτη τελική εντός εστίας της Καστοριάς με δυνατό σουτ του Μηλιάτη έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Καραγκιόζης.

Στο 65’ συνδυασμός Μπίντση και Βοριαζίδη, σουτ από κοντά του πρώτου απέκρουσε ο Κοσμίδης.

Στο 70΄σέντρα του Ταρέλλι, σουτ του Νάκου, η μπάλα βρήκε στα χέρια του Κούφα που όμως είχε προλάβει να τα κολλήσει στο σώμα κι ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 73’ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Βοριαζίδη απέκρουσε ο Κοσμίδης σε κόρνερ.

Στο 86’ ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός Κίτον Ίσακσσον έδειξε την κλάση του όταν μετά από μπαλιά του Παπαργυρίου κατέβασε την μπάλα με το δεξί, έκανε ένα άγγιγμα με το αριστερό τριπλάροντας τον τερματοφύλακα και από δύσκολη γωνία πάλι με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 87’ αποχώρησε τραυματίας ο Μπακάλης και η Κοζάνη συνέχισε και τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες γιατί, αν και είχε κάνει 4 αλλαγές, είχε ήδη χρησιμοποιήσει τις 3 φυσικές διακοπές που προβλέπει ο κανονισμός για αλλαγές.

Στο 92’ σέντρα του Σβίρου από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Κυζερίδη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Κοζάνης.

Την ερχόμενη Κυριακή 27/11/2022 η Κοζάνη θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Χανιώτη Χαλκιδικής.

KOZANH (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Κούφας, Γιαλαμίδης (22’ λ.τ. Πάτας), Ψάλτης, Ι. Παπαδόπουλος (75’ Μπακάλης), Καραγιάννης, Αποστολίδης (60’ Βοριαζίδης), Isaksson, Ν. Μπίντσης (75’ Πιρίτζαους).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ηλίας Σολάκης): Κοσμίδης, Σβίρος, Μαντώς (46’ Μανακίτσας), Χασάϊ, Παναγιωτίδης, Tarelli, Πάλλας, Μηλιάτης (86’ Κυζερίδης), Ελευθεριάδης, Γκέκας, Νάκος.

Διαιτητής: Θ. Διακουμάκος (Πιερίας).

Βοηθοί: Α. Τραούδας (Πιερίας), Κουτσικανίδης (Πιερίας).





















Σχόλια